Kattoluukun/hyttysverkon siivous

KUJANPÄÄ MARKKU 15.04.2012 15:37

Kuinkas tuo kätevimmin hoituis, siis ite tekemällä ?

TAPANINEN JORMA 15.04.2012 15:53

Akkuporaruuvari käteen ja sisä kehykset irti, imurointi,tiskaus ja tulee kuin uudet Varovasti käsiteltäviä ovat. Jorma.

VALTONEN MARTTI 15.04.2012 17:36

Eriävä mielipide edelliseen ! Puhdistuksen kannalta kyllä hyvä ja sitähän aloittaja kysyi. MUTTA, jos on tavanomainen kattoluukun rakenne niin nuo ruuvithan pitävät katon yläpuolista kitillä kattopeltiin tiivistettyä kehystä puristuksissa alaosan kanssa. Jos ruuvit hellätään ja kiristys helpottuu on vaara että yläkehys menettää osan tiiviyttään.

ASIKAINEN MATTI 15.04.2012 19:53

Hyttysverkkoja on varmaan erilaisia, mutta minulla ainakin hyttysverkkokehys lähtee irti, kun avaa sen ensin roikkumaan ja sitten varovasti ruuvimeisselillä kammeten vääntää sen irti alaspäin sarana kerrallaan. Luukussa oleva saranaosuus ei ole umpinainen, vaan siinä on rako, joka leviää sen verran, että kehys irtoaa saranatapista.

KOCH HANS 17.04.2012 01:24

Siis taasen niitä mutu juttuja :)

Jos itselläsi ei ole paineilmaa niin mene pentsiiniasemalle, avaa kattoluukku, puhalla paineilmalla roskat pois.

saa kommentoida

terv.

HooKoo

VALTONEN MARTTI 17.04.2012 07:01

Paineilmalla lähtee pelkät roskat, se moska joka kattoluukun ja verkot likaa täytyy kyllä poistaa muuten. nim. musta tuntuu !

JANHONEN MATTI 17.04.2012 09:16

Osta "itikanpitävää" harsokangasta kattoluukkua suurempi pala ja ompele sen reunoihin kuminauhalle uraa tyyliin alushousun kuminauha. Pingota harsokangas kattoluukun reunojen ympärille - siis katon puolelle. Pingotettu harsokangas pysyy paikallaa myös ajon aikana vaikka luukku olisi auki, eikä estä millään tavalla luukun sulkemista. Irtoroskat lähtee kankaan päältä sormilla räpsimällä ja jos sitä tarvitsee joskus pestä niin se nostaa irti ja pistää peruskoneeseen max 40 asteeseen ettei kuminauha vahingoitu. Auton varsinaista verkkoa ei ole tarvis käyttää lainkaan. Toimii!

RIIHELÄ ESA 17.04.2012 14:08

Leikkaa sukkahousuista jalkaosat pois ja ompele umpeen. Pujota sukkahousujen vyötäröosa kattoluukun reunojen ympäri tiiviisti, jolloin hyttyset eivät enää pääse sotkemaan hyttysverkkoa.

Yli jääneisiin sukkahousujen jalkaosiin voit laittaa TV:n ja ilmastoinnin kaukosäätimet ja ripustaa ne seinälle koukkuihin. Näin ne eivät mene enää hukkaan ja ne toimivat hyvin myös sukkahousujen läpi.

Sukkahousujen pakkauksena käytettyyn muovipussiin voit keräillä ruuveja ja muita pieniä esineitä, jotta ne eivät enää pyöri pitkin laatikoita.

Jos sukkahousujen tuoteseloste oli erillinen paperi eikä painettu pussiin, on sen kääntöpuoli yleensä tyhjä. Sitä voi käyttää muistilappuna.

VALTONEN MARTTI 17.04.2012 15:08

Hyvin on Esa Pirkkansa lukenut !

VALTONEN MARTTI 17.04.2012 15:09

Vaan älköön kukaan noin tehkö oikeesti, vaarallista !

RIIHELÄ ESA 17.04.2012 16:38

"Vaan älköön kukaan noin tehkö oikeesti, vaarallista !"

Totta. Vaunun ilmanvaihtoon ei saa koskea ainakaan ilmankiertoa vähentävästi.

Tosin nykyään tuotteille pitää antaa tuoteselosteessa tiedot kaikesta mahdollisesta, vaikka suuri osa käyttäjistä ei niistä ymmärrä mitään. Luulisi, että sukkahousuillekin vaadittaisiin mittaamaan ja ilmoittamaan joku pierunläpäisyarvo, josta voi sitten laskea hengittääkö kangas riittävästi. Ja laskutaitoahan karavaanareilta löytyy, kuten vaikka nuo vaunun painokeskustelut osoittavat: vastauksia tulee nopeasti ja paljon erilaisia, joista kukin voi valita mieleisensä.

HAAPANEN TIMO 17.04.2012 19:34

Älkää pojat irvistelkö Matin systeemille. Verkko on juuri oikeassa kohdassa siellä ylhäällä kun se estää ötököitä sotkemasta luukun kehystä. Ainakin mulla on vuosittainen homma putsata sisäkarmit, ja verkko on hankalasti ruuveilla kiinni veivattavan luukkun alareunassa.

@timppa

AHOLA ESA 17.04.2012 22:42

Mites nämä rullaverhoversiot? Saako näistä muuta kuin ravistamalla lattialle roskat pois?

LAUKKANEN MAURI 04.08.2016 10:58

Aihe ei vanhene,puhdistin Hymeristä nuokaikki kolme kattoluukua ja se suuri joka on oleskelutilan yläpuolella oli helppo,mutta siinäkin kertyy sitä likaa sinne luukun ulkopuolelle ,kehyksen ympärille ja puhdistus tai pesu pitää suorittaa kun luukku on auki varoen.

Mutta tuo insinöörien älynnäyte WC,n tuulettava iso luukku onkin toinen juttu,eli se on pakko irroittaa ja pestä painepesurilla ja vielä pulloharjaa apunakäyttäen että pääsee sinne luukun sisäosiin puhdistamaan.

Siis kun luukussaon vapaa ilmankierto sinne pääsee kärpäset ja kaikki ötökät tekemään pesiä ne ei lähde paineilmalla vaan kuten totesin luukku on irroitettava iroitamalla ne neljä tähtiluokitus sokkaa.

Tuossa pari kuvaa liiteenä;

BACKMAN JUHANI 04.08.2016 13:29

Luukkujen verkot on helppo uusia rautakaupasta hyttysverkkoa muutamalla€kulla rulla ja vanha mttopuukolla pois uusi rullasta kuumaliimalla kiinni ja mattopuukolla liiat pois kun on jäähtynyt niin on taas puhtaat ja siistit verkot , varo että et liimaa pimennys pulla verhoa kiinni.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.