Joka kevät sama juttu !

KYTÖMÄKI RAUNO 11.04.2012 18:43

Tyhjään vedet aina syksyllä ennen talviseisontaa puhallan kaikki hanat ja vessanputken tyhjäksi. Aina kun otan keväällä käyttöön niin vessan putki vuotaa. Puran vessanpöntön irti koeponnistan pöntön letkut aina vuotaa siitä magneettiventtilin liitoksesta jossa on iso muovinen kiristysliitin ruuvaan mutterin auki tarkastan tiivisteen kiristän takasin ja taas pitää koko kesän. Pönttö treford ihan varmaan tavallinen malli. Tunti tuossa menee ekalla kerralla ihmetellessä meni kolme.

Onko muilla samoja huolia ja olisko jotain ratkaisua tiedossa kellään?

VIRTA URPO 11.04.2012 19:44

Älä puhalla vaan imuta kattilan hukkaputken kautta joka kanava erikseen ja muista myös wc ( vaatii sähköt olemaan päällä eli usein ns. pumpun virrat päällä ) eli painat riittävän kauan mg ventiilin ohjain nappulaa. Katsohan noita aempia kommentejani.

NIEMI SEPPO 11.04.2012 22:29

Minne se sitten vuotaa? Pönttöön, lattialle, vai mihin.

KYTÖMÄKI RAUNO 11.04.2012 22:50

Sinne kasettitilaan se on muovilla vuorattu eikä vuoto ole vaarallinen mutta korjata pitää, kun säiliö tyhjenee

HAAPANEN TIMO 12.04.2012 16:53

Eikö siihen saa tavallista klemmaria muoviklimpsun tilalle, vaiko lisäksi tiivistemassaa joka joustaa kylmässäkin. Mun mielestäni siellä ei välttämättä ole vettä ollut, pakkanen vaan liikuttelee muovia.

@timppa

LAUNONEN RAIMO 12.04.2012 23:04

Monta kertaa on auennut hyvin kiinni ollut vessan lavuaarin hanaan alhaalta menevä kuumavesiputki ja sitten kun pumppu menee päälle vaikka kun keittiön lavuaarin hana avataan, niin tietenkin vessassa vuotaa lavuaarin alta lattialle. Olen päätellyt, että kuumavesiputkistoon täytyy syntyä sään vaihdellessa niin kova paine, että putki pullahtaa irti. Vika ilmenee vaikkei vettä edes lämmitetä. On pysynyt paikoillaan, kun muistan sammuttaa sähköt pumpusta ja sitten avaan hanat ja annan olla auki, kun auto on ajossa tai vettä ei tarvitse käyttää. Vai mikä vois olla syy?

TERVO JARI 13.04.2012 05:57

Raimo, onko liittimet muovia ?

Muoviset liittimet voivat "venyä/väsyä" väljiksi vanhemmuuttaan, ehkä kannattaisi uusia liitokset ?

Tuo paineen nousu ei oikein "passaa", tosin et kertonut lämmittimen valmistajaa mutta yleensä järjestelmässä on varoventtiili jo estää paineen nousun yli järjestelmän kesto"kyvyn".

Varoventtiilikin voi olla jumissa jolloin kun järjestelmään laitetaan kylmävesi ( verkostokylmä ~5-8 asteinen ) ja se pumpataan heti lämmittimeen ja putkistoon vaikkakin lämmitin ei olisi käytössä, veden lämpölaajeneminen on sen verran "iso" ( lämpötilaan 24 astetta ) ( riippuen lämmityslaitteen lämpimänveden tilavuudesta ) se voi aiheuttaa varoventtiilin ollessa jumissa kyseisen "pullahduksen" . . .

Tuosta WC:n vuotamisesta sen verran että lienee putkistoon jäänyt sen verran vettä että vesi jäätyessään on venyttänyt liitoksia jolloin liitus ei enää pidä, tuolta WC:n putkistosta ei saa vettä pois jollen erikseen pidä sitä huuhtelu"nappia" pohjassa, magneettiventtiili kiinni ollessaan estää venttiilin/putkiston tyhjentymisen . . .

Ja saattaapi olla että kun tuo jäätyminen tapahtuu tarpeeksi useasti, jostain muoviosa repeää ja pelkkä liitoksen kiristäminen ei enää auta, pitää uusia osat . . .

VALKAMA MARKKU 13.04.2012 20:37

mitenkä se kevät poikkeaa kesäkäytöstä tai talvikäytöstä tai syys..

M Arkku

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.