Triax IFP 529 12-24 V

NEVALAINEN JORMA 06.04.2012 13:43

Tuli hankittua triax ufo 120 antenni ja kun telkku ei anna 5 V virtaa niin piti ottaa mukaan tuo 12-24v antenni vahvistin. Mihin olette mötikän asentaneet ja otatteko virran suoraan akusta ja tarviiko jotain sulakkeita/katkaisinta akun ja mötikän väliin,purkautuuko akku kiinteässä asennuksessa tai muuta huomioon otettavaa. Auto LMC Liberty 650

TERVO JARI 06.04.2012 13:54

Ihan noin "lonkalta" heitettynä, sulake kytkin ja sitten tuo kyseinen vahvistin.

Muutoinhan tuo kuluttaa akkua vaikka sen ei tarvitsisikaan olla päällä.

Kytkin sellaiselle paikalle että sen käyttö on vaivatonta, mielellään merkkivalollinen kytkin jotta se tulee "huomioiduksi" . . ..

Vahvistimessa lienee sen "tarvitseman" sulakkeen koko jolloin sen valinta helppo.

Tuossa jotain tietoo kytkentään . . .

Sähkö ei tiedä onko se veneessä tai auntoautossa joten samat "säännöt" koskee kumpaisenkin asunnuksia . . .

http://www.adita.fi/laskuri.asp

http://www.suomenlahdenpuuveneilijat.fi/PDF/johdatus_sahkoistykseen.pdf

Käyttäjän lisäys viestiin 6.4.2012 klo 13:55:16 . . .

Vahvistimessa lienee ilmoitettu sen "tarvitseman" sulakkeen koko jolloin sen valinta helppo.

Lause korijottuna . . .

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.04.2012 15:12

Sulake on syytä olla, mutta kytkin ei ole välttämätön jos ja kun sen kytkee asunto-osan pääkytkimen jälkeen. Tietysti jos on tapana pitää asunto-osassa jatkuvasti sähkö kytkettynä, niin kuluttaahan se akkua hiukan.

NEVALAINEN JORMA 06.04.2012 17:16

Kiitoksia vastauksista. Katselin triax:n sivuilta ja näköjään tuossa vahvistemessa on automaatti sulake. Yksi vaihtoehto on, että laittaa virta johtoon tupakansytytin liitännän ja haaroittaa nykyisen tupakansytytin liitännän sekä tv:lle, että vahvistimelle. onkohan tuosta jotain haittaa kuvanlaadulle ? Silloin olisi helppo laittaa vain piuhat kiinni, kun alkaa tv:tä katselemaan ja ottaa irti, kun lopettaa katselun.

Virtalähde (12-24V) Triax UFO antennille.

Tekniset tiedot:

Taajuus: 47-862 MHz Hävikki: 2x4 dB Virta: 12-24 V Sulake: automaattinen DC virtalähde: Max 100mA Ulostulot: 2kpl Liitäntä: F-liitin.
HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.04.2012 17:23

Ei siitä mitään haittaa ole vaikka otat sähkön samasta pisteestä (tupakan sytytin liitännästä). Niissä pistokkeissa on usein sulake valmiina pistokkeen sisässä.

Jos johdotus toimii tuolla tavoin sujuvasti, niin miksei.

LILJEROOS JOUKO 08.04.2012 08:54

Mielipiteitaä on monia. Minun mielestäni Jari antoi hyvät ohjeet.

Kaikille laitteille kytkin. Kaikille laitteille myös sulake, johdon siihen päähän mikä on lähinnä akkua. Automaattisulake suojaa tässä tapauksessa vain antennin virtalähteen, ei syöttöjohdon hankautumisesta johtuvalta aiheuttamalta oikosululta. Miksi? Triax'n huonon toiminnan syynä on usein virheettiset asennukset. Akkujen tyhjentymisen syynä on joskus päälle unohtuneet kulutuslaitteet. Autopalon syynä on joskus todennäköisesti lisäasennusten aiheuttama liian ohuidtan johtimien aiheuttama kuumeneminen. (Tätä on tosin jälkeenpäin vaikea todistaa).

NURMI JANI 08.04.2012 13:55

Yksi mielipide lisää.

Minä laitain kaikki (esim. tuo Triaxin vahvistin, kaasuvaroitin jne.) toimimaan asunto-osan pääkytkimen taakse. Mielestäni se on kätevä koska saan vehkeet päälle ja pois yhdestä katkaisijasta.

TERVO JARI 08.04.2012 14:01

Minulla tuo sydseemi kuin Janilla, lisättynä kohdekohtaisilla varokkeilla/kytkimillä.

Tuo on helppo toteuttaa koska asunto-osan pääkytkin on iso rele jota ohjataan sähköisesti ja sen jälkeen on varokkeet.

Joten tuolla lailla homma hoituu jompsin kumpsin, elikkä kuten haluaa . . .

VALLI AULIS 14.04.2012 21:07

laitoin antennin antenni putkeen normaalisti ja antenni putkihan on yleensä vaate kapissa jossa nyt on myös 12 v sulakeen takana pistin mikro kytkimen putkeen sopivasti ja antennia hieman nostettaessa kytkin laittaa vahvistimen automattisesti päälle ja laskettaessa pois vahvistin rasiassahan on myös punainen led ilmoittamassa toiminnasta.

NURMI JANI 15.04.2012 07:52

Toimii varmaan hienosti, mutta olen havainnut että tuota Triaxia ei tarvitse nostaa ylös kuin kerran kymmenestä. Sama antenni oli edellisessä vaunussakin.

Se että on asennettu antenniputkella eikä suoraan kattoon Triaxin kiinnikkeillä (onko kellään ilman putkea) taas auttaa niillä 1/10 kerroilla. Jäisi laadukas tarjonta näkemättä.

Tuo mikrokytkin olisi hyvä siksi, että olen pohtinut että ohjaamossa pitäisi olla varoitusvalo antennin yläasentoa varten :) Samoin kuin sähköportaasta on.

VIRTANEN MIRVA 16.04.2012 10:23

Meillä "ufo kiinteästi katolla", ei nostettavissa tms. Kolme kertaa parin vuoden sisällä, ei ole telkku näkynyt. Pääpiirteittäin näkyy loistavasti.

LAURONEN TAPANI 16.04.2012 15:41

Itselläni on asunto-osassa autoradio, johon olen laittanut releen joka kytkee virrat televisioon ja antennivahvistimille, autoradioissa kun on ulostulo releelle lisävahvistinta varten. TV:n ääni tulee myös autoradion kautta, jolloin saa televisioonkin hyvän äänen.

AHOLA JARI 16.04.2012 16:42

Asensin vajaat 5 vuotta sitten suoraan (lasikuitu)kattoon. Paikkaan johon voisin asentaa nostettavan antenninmastoputken, eli vaatekaapin sisäpuolelle tuli läpivienti. Vaan ei ole tarvinnut antenniin milläänlailla koskea moneen vuoteen - toimii hyvin ajossakin..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.