Ducaton aluvanteiden pultit ??

MATTILA JARI 14.03.2012 15:07

MORO !

Meneekö Ducaton (vm. 2003) peltivanteiden pultit aluvanteisiin ja jos ei käy, niin mistä saa ducatoon alumiinivanteiden pultit ??

SUOMI SEPPO 14.03.2012 16:50

Yleensä aluvanteiden mukana tulee pultit (jolleivat peltivanteiden pultit käy). Mikäli olet ostanut esim. käytetyt vanteet ja pultit eivät olleet mukana niin paras olisi kysyä vanteiden edustajalta pultteja. Toinen mahdollisuus on ostaa pultit tarvikeliikkeestä. Silloin pitää tietää millaiset pultit sopii vanteelle ja autoon. Täytyy tietää pultin halkaisija ja kierrenousu (vanha pultti malliksi). Millainen on vanteen vaatimus (tasainen, pallomainen vai kartiomainen ) pultin kannasta. Pultin pituus on kanssa tärkeä. Liian pitkä voi osua esim. käsijarrun kenkiin (omaan kokemusta) ja liian lyhyt voi irrota.. Olisiko helpointa ottaa yksi aluvanne mukaan kun lähtee tarvikeliikkeeseen. Peltivanteen pultin reikään laitat alkuperäisen pultin ja mittaat paljonko se tulee ulos vantaan takapinnasta niin tiedät mitata että uuden pultin ulostulo on yhtä suuri aluvanteesta. @seppo PS. Onhan aluvanteet tarkoitettu tarpeeksi suurelle akselipainolle. Henkilöauton vanteet eivät yleensä käy.

HALMEENMÄKI JUHANI 14.03.2012 17:06

Ja tarkennettakoon vielä, että eri aluvannevalmistajilla on erilaisia pulttejaa. Eli pelkkä "aluvanteen pultti" ei takaa että se sopii juuri sinun aluvanteisiisi, vaikka sopisikin samanlaiseen autoon toisen merkkisillä vanteilla.

JANHONEN MATTI 14.03.2012 17:34

Minulla oli Ducaton 2002 mallissa aluvanteet ja kyllä siinä oli aluevanteille ihan oman mittaisensa pitkät pultit. Pulttien kartiota en tarkastanut. Kannattaa myös varmistaa, että aluvanteiden pultit sopii peltivanteella olevan vararenkaan kanssa käytettäväksi. Yhdistelmä pitkät aluvannepultit ja peltivanne voi aiheutata takajarruvaurion. Itse jouduin ostamaan sarjan peltivannepultteja ihan tätä tarkoitusta varten.

PALM PEKKA 14.03.2012 18:16

Täältä saa rengasliikkeestä mutta todennäköisesti joutuvat tilaamaan eli hyllytavaraa ne ei varmasti ole. ITE

HAAPANEN TIMO 14.03.2012 19:45

Sen kannan pitää olla just, eikä melkein, jos meinaa pyörän pysyvän.

@timppa

MATTILA JARI 16.03.2012 07:14

Iso KIITOS !

Nyt on kunnon pultit jotka löytyivät paikallisesta rengasliikkeestä, vaanteet oli ostettu vanne tukusta ja sieltä en pultteja saanut samoin ei löytynyt kouvolan Motonetistäkään. Mutta en tajunnut että paikallinen rengaskauppa auttaa ja tietää asian. Otin vanteen mukaan ja myyjä kaivoi 20 kpl sopivalla kartiolla olevat pultit hyllystä. Tässä taas näkee kuinka hyvä tämä saitti on, kun tulee joku propleema niin aina apu löytynee.

JANHONEN MATTI 16.03.2012 13:16

Vertaa niitä peltivanteiden pulteihin ja jos on pitkiä niin ota yksi sarja peltivanteen pultteja mukaan peltivanteista varapyörää ajatelleen. Jos varapyörä on aluvanteinen niin olkoon puheeni mitätön.

AARNIO JUKKA 17.03.2012 15:35

Ostin uuteen autoon (Ducato) kesärenkaat aluvanteella ja sain niihin sopivat pultit, mutta en muistanut selvittää, mikä on niiden oikea kiristysmomentti. Osaako joku neuvoa? Noiden aluvanteiden pulttien jäkikiristyskin lienee tärkeä asia. Teräsvantessahan ei sitä tarvitse tehdä.

Jukka

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.