Auton myrkyllisyys.

HALTTUNEN TEUVO 21.02.2012 12:11

Onko matkailuajoneuvojen haisemista tutkittu?

http://www.healthystuff.org/departments/cars/

Sängynalunen haisee lämmitettäessä oman havaintojeni mukaa melkoisen väkevälle, muoville? On ihan tuuletustarvetta.

REINI SEPPO 21.02.2012 15:06

Perus tiedot olisi hyvä olla. Keskustelua on käyty ennenkin:https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=68373298

LEPISTÖ REIJO 21.02.2012 16:01

Onko Teuvo autossasi Truma-ilmalämmitys? Minulla v.2006 Adria,siinä truma EH6002 lämmitin. 06-07 vaiheilla oli takuuvaihtokutsu näille lämmittimille. Muistaakseni puhaltimen ylikuumenemis riskin takia. Voipi tulla kuumenemisesta muovin hajua, koska muoviahan siellä on paljon.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.2.2012 klo 16:07:35 Jäi mainitsematta että Adriassa on lämmitin nimenomaan sängyn alla.

LAURONEN TAPANI 21.02.2012 16:36

Minun autossa on myös jokin ominaishaju, mutta se on todella miellyttävä, ei ole selvinnyt tuleeko se materiaalista, vai onko siihen jossain vaiheessa tarkoituksella laitettu hajustetta, auto on -07 mallia ja ollut minulla 1,5v ja haju ei ole muuttunut.

HALTTUNEN TEUVO 21.02.2012 21:00

Nyt on "perustiedot" luettu tuolta parin vuoden takaa. Miten ne päättyivätkään 2010? Vm.- 2010 utossa on Alde 3010 eikä haju tule paisuntasäiliöstä. Ei vaikuta myöskään glykolin hajulta ja syntyy jotenkin vuoteen alla, jossa lämmitin on.

Tavaratilan pohja on laskettu muuta lattiaa alemmaksi mikä lienee aiheuttanut tiivistystarvetta. Lämmityksen toimiessa rakenteet lämpiävät ja materiaalipäästöt lisääntyvät. Haju on ollut alusta alkaen ja olen tuulettanut sekä odotellut massojen kuivumista, aika laihoin tuloksin. Pitää tutkailla lisää.

KONTINAHO ALPO 21.02.2012 22:17

Katsokaapa Kauppalehdestä artikkeli "Uusien autojen hajukin jo viedään"Tutkineet autojen sisustusmateriaalien myrkyllisiä päästöjä. Pahimpia Mitsu Ghrysler Kia. Vähiten Honda Civik Toyota Prius. Ennen sanovat jotta Mossen ryssänhaju lähtee suojeluskuntatakin huiskutuksella.entä näistä? A.K

ASIKAINEN MATTI 22.02.2012 10:32

Dethleffs -08 tavaratilan lattialla oli kumimatto, joka haisi todella pistävälle ja laukaisi vaimon migreenin. Matto poistettiin ja kitkerä haju pääosin hävisi, mutta oli jo ehtinyt pesiytyä vuoteen patjaan, josta nyt alkaa pikkuhiljaa laimeta.

REINI SEPPO 22.02.2012 11:54

Teuvolle! En sitä linkkiä tarkoittanut "perustiedoksi" . Perustiedolla tarkoitan autosi merkkiä,mallia ja lämppärin merkki ja malli koska niitten tietojen puuttuminen vaikeuttaa vastaamista. eli olet saanut vastauksen jo truma lämmittimeen...... Aihe on tosi tärkeä,hyvä kun otit se esille ja jos luit linkissä olevan se ei ollut ihan helppo ja aikaa oli kulunut jo paljon!! Vastaajia voi löytyä joilla on samoja haittoja autossa/vaunussa. t.se

HALINEN HARRI 22.02.2012 12:54

Avasin äsken Kakkosen myymälän kylpyhuonemattopaketin (jotain vaahtomuovia) ja sovitin sitä lattialle. Siitä lähti melkoinen haju. Nyt olen yskinyt sitä hajua toisessa huoneessa kymmenen minuuttia, oikein suussa maistuu - ei sinne huoneeseen uskalla mennä. Matto pitää kantaa tikulla pihalle. Toinen: Parikymmentä vuotta sitten tein myyntivalikoimaa Belgiasta tulleista kohokuviotapeteista. Avasin tehtaalta tulleet mallitapettirullat isossa neuvotteluhuoneessa ja sinne levisi kova ja erikoinen kemikalion haju - ei siellä voinut olla. Jätin ne levälleen pöydälle ja seuraavana päivänäkin haju oli valtava. Tehdas oli valmistanut ko. mallit muutama päivä aikaisemmin. Muoveissa käytetään varmaankin joitain aineita (pehmentimet) jotka ovat ikäviä astmaatikoille ja muillekin herkille. Joskus myös 80-luvulla muovimattoja (oikein merkkituotteita) vedettiin pois myynnistä.

HALTTUNEN TEUVO 24.02.2012 09:42

Vein patjan päiväksi pihalle ja haiseminen väheni. Olisikohan patjan osuus puolet ongelmasta.

Pannun ollessa sängyn alla on siellä hyvin lämmintä, patjakin tuntuu hiostavalta. (Normaalisti patjan tulee olla hieman viileä.)

KOSKINEN OLLI 24.02.2012 23:28

Itse pidän lämpimästä patjasta. Varmaankin lämmin vuode on vähintäinkin syntiä. Kuin myös kaikki mukava elämä, kuten myös on syntiä paneskelu, jos ei ole aviossa.

LAHTI ANTTI 24.02.2012 23:48

Kyllä Olli se mainitsemasi toiminta selvästi myrkyttää auton sisätilat. Suorastaan tekee siitä synninpesän. Ja niitä ei saada tuuletuksella häviämään. Aviossa pitää olla, kuten minäkin jo 46v. silloin voi tehdä mitä vaan siellä vuoteessa, eikä ole syntiä. Oli patja sitten kylmä tai lämmin. :-))

HALTTUNEN TEUVO 25.02.2012 19:40

Tässä ison patjakaupan mielipide nukkumatilasta: "Sänky tulisi asettaa seinää vasten siten, että luonnonvalo tulee sivusta tai jalkopäästä. Sänkyä ei suositella asetettavan patterin tai ikkunan eteen."

Jos mukavuus on syntiä, on matkailuauton nukkumatilan suunnitellut pyhimys.

HALTTUNEN TEUVO 25.02.2012 20:44

www.bebesinfo.fi kertoo mm.: " nukkuu alustalla, missä ilma ei pääse kiertämään, kehon lämpötila kohoaa ja laskee nopeasti. Tämä aiheuttaa epämukavuutta ja heräilyä. Niinpä patjan, petauspatjan, peittojen ja vuodevaatteiden materiaalit tulevat tärkeään rooliin unen kannalta.

Useimmat patjat ja sängyt valmistetaan synteettisistä materiaaleista, kuten vaahtomuovista ja polyuretaanivaahdosta. Sen lisäksi ne saattavat sisältää lukuisia erilaisia kemikaalikäsittelyjä, mm. formaldehydiä, valkaisuaineita, liimaa, torjunta-aineita, homeenestoaineita ja väriaineita.

Patjojen sisältämät kemikaalit voivat aiheuttaa terveysongelmia, kuten kroonista keuhkoputkentulehdusta, hengitysvaikeuksia, päänsärkyä, huonovointisuutta, ja allergisia reaktioita. Jotkut näistä kemikaaleista ovat karsinogeenejä.

Synteettiset valmistusmateriaalit ovat erittäin paloherkkiä, joten paloturvallisuuden lisäämiseksi niihin lisätään vielä erilaisia kemiallisia käsittelyjä ja lisäaineita, kuten boorihappoa."

Lisätietoja. www.ilmasto.fi Guuggeliin voi laittaa "vaahtomuovi terveellisyys" tai vaahtomuovi päästöt" ja saa tietää CFC- yhdisteistäkin.

Tuolla on aineita, joita ei saa talon seinään laittaa, mutta päällä voi nukkua.

Hyvää yötä, toivottavasti ei ikuista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.