Laskettava keskivuode

PAJARI JUKKA M 09.02.2012 12:12

Onko jollakin kokemuksia laskettavasta keskivuoteesta? niitähän on ainakin Adrian Matrixeissa ja Bürstnerin Ixeoissa.

HAAPANEN TIMO 09.02.2012 17:58

Kokemuksia ei ole, eikä tule. Mun mielestäni aivan älytön keksintö, ja nyt niitä survotaan vähän joka autoon. Meikäläisen pituudella ( 189 cm ) jäävät ne autot lähes kaikki heti pois listoilta. Muutamissa puuttuvat kaapit tykkänään sängyn - auton paras kaappien paikka - kohdalta, ja osassa kattoluukkua ei ole, joten auto on pimeä.

Miten ihmeessä autossa asutaan silloin kun sänky on alhaalla...

@timppa

SILJAMÄKI ANTTI 09.02.2012 19:20

Alaslaskettava vuode matkailuautossa on mielestäni yksi viime vuosikymmenen parhaista innovaatioista, koska se tarjoaa hyvän ja ison makuutilan, joka voidaan päiväksi nostaa tieltä pois. Tämä keksintö mahdollisti myös sen, että esimerkiksi lapsiperheet voivat harkita alkoviauton sijaan puoli-integroidun auton hankintaa.

Asuminen näissä autoissa sujuu hyvin. Jos on lapsia, he voivat nukkua auton peräosan vuoteessa ja vanhemmat voivat laskea itselleen vuoteen myöhemmin illalla. Näissä autoissa on myös tilava istuinryhmä suuremmallekin porukalle. Erityisesti isovanhemmille, joidenka lapsenlapset tulevat silloin tällöin reissuille mukaan tämä pohjaratkaisu on oivallinen.

Alaslaskettava vuode löytyy monelta muultakin merkiltä mm. Dethleffsiltä ja Rimorilta.

Monen makuupaikan myötä myös tavaramäärä mukana kasvaa ja 3,5 tonnin kokonaispainon ylitys lähellä.

HAAPANEN TIMO 10.02.2012 15:45

Joo, ja sitten aamusella isoisä härättää mummin koska haluaa päästä autosta ulos ja sänky on oven puolivälissä. Vaarallinekin sellainen on tulipalotilanteissa.

Sisäkorkeus taitaa joissain merkeissä jäädä alle 180 cm:n. Ahdistava, pimeä kohta auton parhaalla paikalla.

@timppa

YLITALO ASTA 10.02.2012 16:24

Monesta mallista löytyy jo semmoinen vaihtoehto ettei ole oven edessä ja voi laskea alaspäin sen verran että mahtuu nukkumaan ja pöytäryhmä jää vielä käyttöön. Ja nuo kaapit on asennettu sinne sängyn pohjaan kiinni eli kulkevat sen mukana ylös ja alaskin. Kertakaikkisen näppärä ratkaisu. Ja johan noita on ilmestynyt vaunuihinkin.

T: Masi

HYTÖNEN RAIMO 10.02.2012 20:18

Alaslaskettavasta keskivuoteesta ei kokemusta, etuvuoteesta kylläkin. Mielestäni tilankäytön kannalta ihan hyvä ratkaisu (otetaan käyttöön vain tarvittaessa, muulloin käytössä enemmän oleskelutilaa)..

PAJARI JUKKA M 12.02.2012 08:41

Pitääpä laittaa tähän välikommentti. Kysyin KOKEMUKSIA. Siis siitä, kuinka vuoteet ovat käyttäjillä toimineet, onko päiväasennossa vuoteen ja katon välissä riittävästi tilaa vuodevaatteille, onko vuoteen ylöslukituksen kanssa ollut ongelmia, olisiko sähköisesti nouseva hyvä, ... Etenkin ensimmäinen vastaus on hyvin valaiseva ja kuvastaa kirjoittajan syvällistä kokemusta sekä lukutaitoa. Kiitos näistä.

Lisää odotellen. Jukka

HAAPANEN TIMO 12.02.2012 09:33

Huomenta! Äläs ny Jukka! Mun ensimmäinen lauseeni oli ettei kokemusta ole.

Olen jokaisen mallin messuilla tutkinut ja yhtä lukuunottamatta ne kaikki ovat ahdistavan matalia. Siinä yhdessä on sisäkorkeus n. 210 cm. ja se sitten tekee koko auton todella korkeaksi.

Kyllä miettisin hartaasti sellaisen auton hankintaa -vaikka mahtuisin siellä seisomaankin- se sänky on siellä aina. Eikä se ole mitenkään piilossa vaan erittäin hallitsevana näkyvissä.

Jos kyytiläisiä on harvoin on mun mielestäni paljon parempi ratkaisu tehdä se vuode perinteisesti istumalaatikoihin.

@timppa

VÄNNI MATTI 12.02.2012 10:40

Vielä kun joku valmistaja kehittäisi kahdelle sopivan mallin, jossa olisi alaslaskettava keskivuode kunnon patjalla ja U-ryhmä oleskeluun takana (ilman vuoteenteko mahdollisuutta, että patjoihin tulisi kunnon muotoilu ja istumamukavuus) ja vielä niin ettå auton kokonaismitta jäisi siihen 7 m paikkeille. Ongelma taitaa kuitenkin olla näin "lyhyessä" autossa wc:n sijoitus ja keittiö. Se etuosan puolidinetti joutaisi mun kokemuksella kokonaan pois, koska kelvollista istumamukavuutta on vain kuskin ja apukuskin penkeillä.

PAJARI JUKKA M 12.02.2012 21:13

Olen noita malleja tutkinut ja päätynyt Bürstnerin Ixeo time it 585:en. Niitä ei ole täällä kotomaassa nähtävillä ja siksi ajattelin kysellä oikeita kokemuksia tällaisesta vuoderatkaisusta. Promobil-lehdessä oli kyllä kestotesti vähän isommasta Ixeosta, mutta lisätieto ei olisi pahitteeksi. Meitä auton käyttäjiä on kaksi henkeä. Minulla on pituutta 173 cm ja vaimolla vähän vähemmän.

HAAPANEN TIMO 13.02.2012 17:03

Ahaa! No nyt mää ymmärrän sun ajatuksen kun näin auton. Näppärä lyhyt auto jossa ei ole lainkaan muita sänkyjä. http://www.buerstner.com/fi/matkailuautot/ixeo_luokka/ixeo_time/360_esittely.html Ilmankos sitä sängyn toimintaa mietiskelet. Erikoinen auto, mutta on siinä jotain viehkoa. Päältä oikein sopusuhtainen ja tyylikäs.

@timppa

KOSKI SEPPO 13.02.2012 17:51

Erälaukolta Tampereella löytyy ko. malli.

VÄNNI MATTI 14.02.2012 17:53

Kivan näköinen tilava keittiö ja muutenkin näppärän oloinen. Tavaratila tietysti lienee sen oikean puolen sivupenkin alla, eli liikaa tavaraa ei mukaan kärsi ottaa ja eikös tuosta takaseinällä olevasta jääkaapista ole sanottu, että kerää kurat ja moskat tuuletusritilän kautta. Muuten kyllä hyvä systeemi mun mielestäni

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.