Tablet

NYBERG JYRKI 06.02.2012 21:54

Viimeisimmässä Moottorilehdessä 2/2012 on kuudensivun juttu Tabletin käytöstä kartturina. Jokos kellään karavaanikaverilla on kokemuksia navikoinnista sellaisen laitteen kanssa, ohjelmia näköjään löytyy jo useampiakin. Mulla ei nykyisessä autossa oikein kannettava mahdu kunnolla esille ja pienemmistä navikaattoreista ei meikäläinen kunnolla nää hahmottaa kokonaistilannetta. Tietty äänihän kuuluu mutta jos sokeesti uskois siihen niin vois käydä kuin perjantaina pääkaupunkiseudulla, hirvee rytinä. Ihan vaan jos saisi suht asiallisia vastauksia ilman suurempia arvioita sukupuolisesta suuntautumisesta, vaikka tuommoinen neitivehje kiinnostaakin.

Lennu

(pääsee pressanlinnaan, mäntyniemeen ja kultarantaan)

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2012 klo 21:57:06 http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1490154/niiniston-lennusta-julkkis-tallainen-on-koiran-luonne

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2012 klo 22:08:19 Läheltä liippaa tuo linnaanpääsy, jo Koiviston aikana meikäläisen silloista Mopsia lainailtiin kuvauksiin kun Assin koiraa ei tietystä syistä voinut vuokrata pisneksiin. Taitaa kuitenkin meikäläisen olla parasta pysytellä ihan vaan putkatasolla ja vältellä linnaan joutumista, eiköhän se riitä että on joskus ollu päivystämässä itsenäisyyspäivän iltana siellä kulman takana. Lennu

TOIVONEN MARTTI 06.02.2012 22:22

Moi! Mulla on Samsungin Galaxy Tab, se eka 7 tuumainen versio eli P1000. Olen ostanut siihen Navigonin navigaattorisoftan. Käytän sitä mieluummin navigaattorina kuin varsinaista navia, juuri siitä syystä että näyttö on paljon suurempi ja selkeämpi. Toimii hyvin.

Siinä on myös mahdollisuus antaa määräänpää koordinaatteina, mikä mun navista puuttuu. Sillä voi tosin olla hupaisiakin seurauksia, kerran se esim. espanjassa totesi keskellä moottoritietä että nyt ollaan perillä. Nerjan kämppäri oli kuitenkin viitisen metriä moottoritiestä sivussa, korkean aidan takana...

Dealextremestä ostin Tabiin autotelineen ja autolaturijohdon. Siinä on kuitenkin niin hyvä patterikesto että alle päivän kestävät matkat voi ajella ilman latausta.

Isoa, 10 tuumaista pidän turhan isona mutta tuo 7 tuumainen on sopivan iso ja selkeä.

My 5 cents, mot

NYBERG JYRKI 06.02.2012 22:59

Kiitti Martti asiallisesta jutusta, mulla on jo seiskatuuman Mio, muttakun se perkules on se 728 johon ei nyt sitten kuitenkaan saa uusia päivityksiä vaikka ostaessa niin luvattiin. 2008 kartoilla pärjää vielä kohtalaisesti mutta noilla oudoimmilla mailla kaipais uudempia ohjeita sompailemiseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 6.2.2012 klo 23:12:02 Tarvike-osioonhan tämä härvelijuttu varmaan kuuluisi, mutta aattelin täältä autopuolelta saavani parempaa käyttäjäkokemusta navikointituntumasta tableteilla. Kun tuolla fire-puolella oon jutellu noista kuselle haisevista lasikuitukopeista, niin ehdottivat meikäläistä siirtymään enempi nykyaikaan ja nyt minä liikunkin PajaMajalla ! Lennu

FREDRIKSSON REIJO 07.02.2012 01:41

Hei Martti !

Mulla on vielä ostamatta toi Navigonin ohjelma. Tiedätkö koska viimeinen karttapäivitys on tullut? Miten pitkään päivitys toimii kertaostolla? Entä miten ja mihin lisäät omat POI - tiedostot?

Kiittäen vastauksesta!

T:Reijo

googlemaps:ia on harjoiteltu muttei ole TOMTOM:n veroinen

TOIVONEN MARTTI 07.02.2012 18:32

Hei, ja olen pahoillani kun en oikein osaa vastata. Mun saaman tiedon mukaan seuraava karttaupdate on 13.2.2012 klo 12:00. Mutta milloin edellinen päivitys on tullut, sitä en tiedä.

Ja nyt täytyy tunnustaa kaksi oikein isoa puutetta: en tiedä miten kauan saan tuoreita karttoja tuolla yhdellä ostoksella. Androidmarketin sivulla luvataan että karttoihin saa päivityksiä, hyvä on, mutta tuleeko niitä kuinka kauan samaan hintaan vai ollenkaan, sitä en tiedä. Mulla on kyllä freshmaps ostettuna kahdeksi vuodeksi tuon tavallisen navin takia ja voi olla että tämän päivitykset menee siinä samalla. Tai sitten ei. Täytyy kysyä Navigonilta, kerron sitten minkä vastauksen saan.

No se toinen on yhtä iso puute: en ole edes miettinyt omien POIpisteiden laittamista tähän vehkeeseen. Ostin tuohon naviin sen PoiWarner -ohjelman ja latailin poita mutta se meni täysin tilttiin aina silloin tällöin. Piti palauttaa tehdasasetukset että sai sen taas toimimaan.

Tuossa androidmarketista ostetussa softassa on kaikki mahdolliset mitä olen tarvinnut: jos haluan Lidliin Espanjassa löytyy se hetkessä, jos hypermarkettiin tai sähköliikkeeseen Ranskassa sama juttu. Campingalueita löytyy tarvittaessa ja jos ei löydy katson Acsioppaasta koordinaatit ja annan ne koneelle. Turisti-infot on lastenleikkiä. Stellplatsit haen Boardatlaksen appletilla (käyttöoikeus ostettuna) tai kirjoista.

Mutta tuosta karttapäivityksistä kysyn Navigonilta ja kerron sitten mitä ilmenee. mot

KATEISTO EERO 08.02.2012 10:47

Minulla on Navigon 40 Premium kahden vuoden ilmaisilla karttapäivityksilllä. Edellinen karttapäivitys Eurooppa Q4 (3.4.1) tuli pari-kolme viikkoa sitten. Voimassa 21.032013 asti.

HIRVONEN JOUNI 08.02.2012 21:42

TomTom toimii ipadissa hyvin ja se pääsee oikeuksiinsa kunnon näyttökoon ansiosta. Kesällä tuli käytettyä ruottin reissulla. Samalla maksulla sen saa myös iphoneen. Töissä käytän Go Live 1000 navia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.