Tuulilasin pakkassuoja

JANHONEN MATTI 30.01.2012 10:47

Teknikka ja Talous -lehdessä on juttu halvasta tuulilasin pakkassuojasta.

Tehdään seos jossa on kolme osaa etikkaa ja yksi osa vettä ja sumutetaan seosta tuulilasiin ja sivulaseihin. Väittävät, että kahteen viikkoon ei tarvitse kraapata.

ASIKAINEN MATTI 30.01.2012 12:30

Miten mahtanee etikka vaikuttaa lasinpyyhkijöihin ja auton vahattuun maalipintaan? Itse käytän tuulilasin talvipeittoa kesät talvet kotipihalla, kun auto seisoo koivun alla. Peitto suojaa siitepölyltä ja siemeniltä, jotka muuten menisivät tuulilasin alapuolisen kaukalon lokeroihin mätänemään ja talvella se estää lumen menon ilmastoinnin sisäänmenoaukkoon ja lasinpyyhkimien juureen jäätymään.

HJELM ARTO-VEIKKO 30.01.2012 19:19

Kokeillaan.

t Jelmi

KOSKINEN OLLI 30.01.2012 20:45

Onpa mielenkiintoinen aine tuo etikka, sopii moneen vaivaan, ei kuitenkaan ihan kaikkeen... " Etikka puhdistusaineena - Etikka on vanha puhdistusaine, joka soveltuu monenlaisten pintojen puhdistamiseen ja tahran poistamiseen. Etikkaa siivouksessa kokeilleet ovat huomanneet sen toimivan hyvin myös epämiellyttävien hajujen poistossa. Etikalla puhdistamista voidaan pitää myös ympäristöystävällisenä tapana siivota, sillä etikka ei sisällä kemikaaleja. Alempaa löydät hyviä vinkkejä etikan siivous ja puhdistus käyttöön.

Huomio kuitenkin ettei etikkaa suositella käytettäväksi alumiini, marmori tai emali pinnoille. Etikka on hapanaine ja saattaa syövyttää näitä pintoja." http://www.siivous.info/etikka-puhdistus-etikkavinkit

NIVA OLAVI 30.01.2012 21:24

Lainaus:

Etikalla puhdistamista voidaan pitää myös ympäristöystävällisenä tapana siivota, sillä etikka ei sisällä kemikaaleja.

Etikka itsessään on kemikaali, jota syntyy alkoholin hapettuessa etikkahapoksi. Lisää tietoa Wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Etikka

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.