Asuntoauton äänieristys

MARTIKAINEN JANI 13.01.2012 20:15

Terve!

Nyt tarvitaan hyviä vinkkejä äänieristykseen. Olen aikeissa tulevana keväänä parantaa as.auton äänieristystä, etenkin rengasmelua. Etupyöriin olen ajatellut hankkivani Laineen lokari äänieristetyt lokasuojat, mutta mitä takarenkaiden äänieristykselle on tehtävissä? Ei varmaan sinne käy nuo valmiit lokasuojat. Mitä suosittelette ja onko mitään firmaa jota olette käyttäneet tähän?

JANHONEN MATTI 13.01.2012 20:26

Äänieristetyt lokarit auttaa jonkun verran. Ilman äänieristystä olevat voi sitä jopa pahentaa tietyillä äänenkorkeusalueilla. Tulosta parantaa merkittävästi oikea rengasvalinta.

SANDBERG MIRJA 13.01.2012 21:03

Vaihdoimme syksyllä keskieuroopan määräysten vuoksi autoon Nokian kitkat. Ovat muuten ainakin uutena erittäin paljon hiljaisemmat kuin alla olleet Michelinin kesärenkaat, jotka kolautti aina asfalitn katkoksissa erittäin voimakkaasti. Kitkoilla ei asfaltin katkoksia ja muitakaan pieniä muhkuroita/kuoppia edes tahdo huomata ja rengasmelu on todella vähäistä. Voihan olla, että alkaa huomaamaan, jos kumi ensitalveksi kovettuu, mutta nyt uutena ainakin ovat erittäin hiljaiset. Kertokaahan kokemuksia.

KNAAPI JUHA 14.01.2012 11:49

Itse riisuin kaikki ohjaamon mattokerrokset pois paljaaseen peltiin saakka ja aloitin laittamalla sellaisen 5 - 6 millin bitumikumia olevan raskasmaton alimmaiseksi. Se vaatii vähän lämpöä taipuakseen kolojen pohjalla. Edestä vedin ylös moottorin väliseinää niin pitkälle kuin pääsin polkimien alle ja toisella puolella hanskalokeron taakse. Porraskuilun pohja ja seinät on hyvin tärkeät ja kokonaan ilan eristystä. Oviin panin sisäpuolelle ikkunahissin suojaksi ohuet puulistat ja äänieristysmattoa koko peltipinnalle.

Tulos vastasi reippaasti vaivannäköä. Voin suositella.

ASIKAINEN MATTI 16.01.2012 13:52

Kun tilaat lokarit, niin kysy onko saatavissa erikoiset vähän leveämmillä roiskeläppäosuuksilla olevat asuntoautoja varten tai voisivatko tehdä. Neljä vuotta sitten laitoin normaalin Ducaton lokarit ja ne likaavat ohjaamon takaiset "olkapäät" todella pahasti, kun ovat häthätää 225/70R15C renkaan levyiset.

VARTIAINEN URPO 16.01.2012 20:24

Nokian renkaat äänettömiä. Nyt on Hakka 7 sun nastoilla eikä kuulu mitään ääntä..

JOKINEN ARI 16.01.2012 21:55

http://www.matkailuauto.info/tarjoukset.html

Tuolta löytyy roiskeläpällisiä lokareita , bitumimattoa tms. voi laittaa itse lisää. Takalokareita on tehty rautakaupan betonipaljuista , siitä saa kuviosahalla sävellettyä sopivan . Kattoluukkuihin kannattaa laittaa spoilerit eteen niin vähenee humina ja tuolla toisessa ketjussa mainittu pakkaslumen sisään tupruaminen. Ainakin Hekin spoilerissä tulee mukana popniitit , tuntuu hurjalta porata kattoon reikiä , suosittelen Sikaflexiä tai vastaavaa. Spoilereita mm. www.sarkacaravan.fi/

KOCH HANS 17.01.2012 00:03

Kiitoksia mainonnasta. (vaikkakaan se ei ole tällä plstalla suotavaa) Myymämme lokarit ovat kotimaisia ja niitä saa myös noutaa varastoltamme.

terv.

HooKoo

JOKINEN ARI 17.01.2012 21:09

Kunhan kerroin paikoista joista olen saanut hyvää palvelua.... Niitä toisenlaisiakin on nähty tälläkin alalla ihan riittävästi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.