lunta sisälle...

PEIPPO JARI 10.01.2012 12:11

Nytpä auto teki sellasen jutun että pitää oikein kysyä että kuuluuko asiaan,eli onko jollain kokemusta..eli katolla on höttöstä pakkaslunta n.5-10cm ja kun ajoin autolla kotiin huomasin että lunta oli tullut katto ikkunoista sisälle melkoisesti..taitaa sieltä ilmareittejä tulla mutta varsin erikoista..

KOSKELA ERKKI 10.01.2012 12:46

Sama juttu minulla kun vein asuntoauton talvisäilytyspaikalle. Lunta oli juuri satanut ja pakkasta oli liki 10 astetta eli lumi oli kuin puuteria. Takimmaisen kattoluukun kautta oli lunta tupruttanut lattialle, ei tosin paljon.

Sinänsä hyvä juttu, että kattoikkunan kautta ilmanvaihto toimii, mutta toisaalta, lumi ei ole kiva sisätiloissa. Se kun sulaa, niin lisää kosteusvaaraa. Joku juttu pitää mielessä kehitellä vastaisen varalle.

STRÖM KARI 10.01.2012 15:44

Se vaan ikäväkyllä kuuluu ilmeisesti autojen vakijoon.Itselleni vastattiin samaa asiaa huollossa kysyessä,ettei saa missään tapauksessa mitenkään estää ilman kiertoa esim. sulkemalla ilma-aukkoja.Takaosan vuoteen päällä pidän nykyään talven aikana helposti poistettavaa peittoa jonka voi ravistaa helposti tihkuneen lumet.Eihän sitä kylläkään paljon tule.

SOHLBERG JUHA 10.01.2012 17:19

Yksi tapa ainakin pienentää vaivaa + vetoa ajon aikana on liimata sikaflexilla kattoluukun mittainen n. 15x15 mm L-mallinen lista pari senttiä kattoluukun etupuolelle. Tuo lista ohjaa ajon aikaiset ilmavirran kattoluukun yli ja avot...

Juha

JÄMSÄ ESKO 10.01.2012 19:38

Autooni oli edellinen omistaja vaihdattanut kattoluukun eräässä Vantaalaisessa firmassa, he olivat jättäneet tiivisteen pois. Autoni sisälle tuli samoin sängyn päälle hienoa pakkaslunta. Merkkiliikkeessä Espoossa huollosta vastaava sanoi, että siinä ei saa olla ilmanvaihdon takia tiivistettä. Otin puheeksi ko asian Jyväskylässä merkkiliikkeessä. He vastasivat, että ko merkin autossa pitää olla tiiviste kattoikkunassa ja ilmanvaihto hoituu siihen tarkoitetun kanavan kautta. Jyväskylästä sain ikkunaan nimenomaan kuuluvan tiivisteen ja hyvän opastuksen ja palvelun. Tarkasta pitääkö sinun automerkkisi ikkuna olla tiivistetty vai ei. Asuntovaunujen ko ikkunoissa ei ole tiivistettä, se ilmeisesti on sotkenut joidenkin asiantuntemusta.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.01.2012 19:49

Jos kattoluukussa on pimennysverho, se kannattaa pitää suljettuna, ainakin ajon aikana. Pimennysverho vähentää huomattavasti vetoa ja lumen sisään tupruamista.

TERVO JARI 10.01.2012 20:38

Tuossa linkki josta löytyy spoileri ilmanohjaukseen kattoluukun "ohite" . . .

http://www.vapaa-aika.com/catalogsearch/result/?q=spoileri&x=0&y=0

SOHLBERG JUHA 11.01.2012 08:41

Ja tuosta linkistä voi tarkastella tuota L-listaideaa, joka on nykyään vakiona mini-Hekissä http://www.vapaa-aika.com/ajoneuvoihin/koritarvikkeet/kattoluukut-ikkunat/40x40cm-asennusaukkoon/mini-heki-kattoluukku-400x400-mm-3.html Hintaa listalle tulee 2,5 eur kun hakee rautakaupasta 2,5 pitkän muovilistan, joka on tarkoitettu suojaamaan seinien kulmaa ja tapettia kulumiselta.

Juha

VARTIAINEN URPO 11.01.2012 10:37

Paras suoja on kun laittaa siihen katolle kokosuojan takaa hyttysaverkkoritilä siinä... Näyttää äkkiä katsoin ilmastointilaitteelta .. ei lunta tule sisälle eikä vettä...eli kattoluukunpäälle suojus en muista oikeaa nimeä mut myyjät tietää..Suosittelen

VIRTANEN MIRVA 12.01.2012 11:16

Tuttu tunne..

Kerran lähdettiin ajelemaan ja poika istui takana; yht`äkkiä sanoi "lunta satavan sisään. Hetki katseltiin ja pian loppuikin jo, kun lumi "oli lentänyt katolta pois".

Asia unohdettiin siihen, kunnes; kerran itse istuin takana ja koin saman. Että pelästyin..! No, se kuuluu asiaan, ja meillä "tulee vain vähän ja vähän aikaa..

Toista se on alkovin "ikkunoiden pesu (=sulatus jäästä)" joka aamu..ei siitä sen enempää (eli en osaa nukkua valosassa, joten verhot on kiinni asti).. Onkohan "vain Hobbyn ominaisuus, vai uskaltaako kukaan muu todeta samaa ilman kierrosta (tai sen puutteesta?) alkovissa"

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.