-89 Ducato-Matkaajan nestevuoto/pannun toimintahäiriöt

KOIVUMÄKI JELENA 06.01.2012 15:43

Heippa vaanarit,

huomasin, että automme lattia kastuu ohjaamon ja asuintilan välisen liukuoven kohdalta asuintilan puolelta. Kyseessä ei ole kondensiovesi eikä esim. kattoluukusta tulevaa vettä/lunta vaan nimenomaan tuntuisi olevan nestettä. Onko kellään ollut vastaavaa tilannetta, mistä päin pitäisi alkaa vikaa etsimään? Pannusta kuitenkin katoaa nestettä jatkuvasti mutta minulla ei ole hajuakaan, missä lämmitysputket käytännössä sijaitsevat ko. autossa.

Toinen kysymys; mitähän "tyyppivikoja" olisi Alden pannussa mallia 2495? Pannu tuntuu sammuilevan itsekseen vaikka olisi tuore kaasupullokin vaihdettu.

Kiitokset jo etukäteen ja oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille :)

NOVA KAI 06.01.2012 20:03

Matkaajassa on lämpöpatteri välioven alapuolen sokkelissa. Todennäköisesti patterin letkuliitokset ja lemmarit ovat tulleet vaihtoikään, yli 20v. ja vuotavat. Istuinsokkeli on iroitettava lattiasta molemmin puolin ja uusittava patterien kulma letkut. Samalla voisi uusia muutkin näkyvillä olevat letkut. Pannussa epäilen olevan ruostetta polttimen päällä joka aiheuttaa häiriötä, kyllä 20v. alkaa olla joka merkillä jo huoltoväli.

IPATTI VEIKKO 07.01.2012 16:12

On todella syytä tarkistaa lämmitysverkostion kumiosien kestävyys, voivat olla jo aika hauraita, samalla voi tarkistaa että kumiputkien kiinnitysklemmarit on ns kaksipuoleisia, Tavallisia letkunkiristäjiä ei suositella käytetäväksi, ne kun eivät jousta. Kumiosat voivat olla niin kovia ettei mikään letkuklemmsari jaksa puristaa niitä tiiviisti.

KOSKINEN OLLI 08.01.2012 00:32

Varaosia on kyllä helposti saatavissa kaikissa varusteita myyvissä alan liikkeissä. Löytyy ripapatteria, kumiletkuja, kiristimiä jne. Tässä yksi hankintapaikka. http://www.vapaa-aika.com/lammitys-ilmastointi/alde-varaosat.html

HÄMÄLÄINEN HEIKKI 08.01.2012 15:37

viitaten aiemminkin käytyyn keskusteluun pysty-aldesta,pannussa tuskin on isompaa hämminkiä,nämä vanhemmat aldet toimii tosi varmasti,tosin huoltoa nekin joskus kaipaavat.itselläkin vanhemman mallinen kalusto,ja joskus hävittää nestettä,vuotoa vaan ei löydy mistään,joten pienellä nesteen lisäyksellä on tähän asti selvitty...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.