Jumpperissa outo sähkövika lisälämmitimen kanssa

MARTISKAINEN KAUKO 05.01.2012 08:40

Vuoden 97 jumperin lisälämmittimen ("eberbähhi") ollessa käynnissä parkkivalot palaa, ja lämmityslaitten puhallin ei toimi lainkaa vaikka mittausten perusteella vastuskin on kunnossa, vika alkoi ihan yht äkkiä ilman esioireita näiden kosteiden aikojen myötä. Mistä päin alan hakeen vikaa??

IPATTI VEIKKO 05.01.2012 11:54

Oliskohan ns "tee se itse" miehen asentama ederi, niissä tahtoo olla ihmeellisiä vikoja.

TOIVONEN MARTTI 05.01.2012 15:27

Ei mitään todellista tietoa mutta eikös ole niin että suuri osa ihmeellisistä auton sähkölaitteiden toiminnoista johtuu siitä ettei miinusjohto ole kunnolla yhteydessä runkoon/moottoriin ja siksi sähkö kulkee sieltä mistä se jonkin tien löytää, tässä tapauksessa parkkivalojen kautta.

Minä tsekkaisin ensin vehkeen, moottori ja rungon miinusjohdotukset. Niin ja jos auto on noita uusia väyläsysteemillä toimivia niin juttelisin sille mukavia ja veisin autosähköliikkeeseen, Niin ja minun taidoilla kannattaisi ehkä viedä heti joka tapauksessa. mot

LAUKKANEN MAURI 05.01.2012 17:32

Kun tuo eberi käynistyy ja saavutaa sen +30asteen lämpötilan ,niin ohjainyksikkö käynistää puhaltimen lisäreleen kautta.

Eli yleensä puhaltimelle menevä syöttöjohto katkaistaan ja väliin tulee se eberin ns.lisärele joka syöttää virtaa puhaltimelle,kun eberi komentaa relettä.

Nyt tulee mieleen se rele jos se on rikki ja virta menee virtalukolle ja ohjaa parkkeja?. Toisaalta maadoitusvikakin on mahdollinen,vaikeea kun kaikki on arvailuja!.

MARTISKAINEN KAUKO 06.01.2012 10:41

Kiitos hyvistä neuvoista, aikani kun paikkoja kävin läpi niin vika oli siinä että se rele ei ollut iha tiiviisti kiinni paikassaan, joten väliin oli kertynyt niin paljon likaa että virta kulki sieltä mihin sattui, puhdistamisen jälkeen on eberi toiminut moitteetomasti ja parkit palaa vain silloin kun niiden pitääkin. Hyvää vuodenjatkoja kaikille TEILLE.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.