Navit

NIITTYARO TAPANI 14.12.2011 19:58

Ajelin pari kolme vuotta TomTomin kanssa johon hintaan kuului 2 vuoden karttapäivitykset. Noin puolitoista vuotta eli 6 päivitystä meni putkeen mutta sen jälkeen sain ilmoituksen jotta ei mahdu koska kartat ovat tulleet suuremmiksi. No sinne valitsin vanhan Länsi-Euroopan joten mm. Baltia jäi pois.

Keväällä tietysti tuli matka Baltiaan joten ostin tarjouksesta Garmin nüvi merkkisen suunnistuspelin "elinikäisillä" kartoilla eli saan uusia kartan aina kun haluan niin kauan kuin nüvi toimii. Sen suunnistus on kuitenkin aika outoa, esim. tiellä jossa LA pysäkit ovat risteyksien yhteydessä sellaisen koukkauksen takana niin kone neuvoo koukkaamaan sen kautta joskaan en aja linja-autolla.

Kotoa lähdettäessä se noin 1,5 km matkan sijaan erääseen risteykseen ehdottelee pari kilometriä pidempää koukkausta. Kun se päättää mennä jotain kautta niin periksi se ei anna vaan aina vaan pyrkii sinne reitille kaikkia kinttupolkujakin myöden.

Ostin sille uuden Tompan kaveriksi ja Tomppa käyttäytyy loogisesti. Tein viime viikonvaihteessa retken, noin 400 km sivu ja palatessa ajoin tahallani toista reittiä. Tomppakin ensin yritti hetken palauttaa alkuperäiselle mutta kun matka takaisin alkoi pidetä se laski uuden käyttökelpoisen, nüvin jatkaessa vanhalle paluuta vaikka kilometrit alkoivat olla 50 enemmän kuin Tomppa ilmoitti, alkuun ne olivat kilometrin tarkkuudella samat.

Onko teillä ollut Garmin nüvin kanssa samankaltaisia ongelmia? Olen uusinut nüvin ohjelman ja kartatkin alle kuukausi sitten. Luottamus nüviin alkaa rapista, vie se perille mutta monesti vaikeamman kautta.

VALVE IRMELI 14.12.2011 22:11

hei Viime kesänä Euroopassa reissussa kolmen auton voimin 2x tom tom ja 1x garmin . Sama päämäärä suunnistukseen ja kolme eri reittiä. Prahassa garmin meni tilttiin ja tompat toimi, eli tuntuisi olevan navien ominaisuus tuo sekoilu. Meillä garmin ja kyllä aina lopuksion perille löydetty ja jos pitempi matka tuli ajettua niin matkailuhan vaan avartaa. Navikointi terveisin ari

TOIVONEN MARTTI 15.12.2011 09:54

Garminia en tunne mutta mun vanhassa Navmanissa oli juuri tuollainen BacktoTrack-toiminto. Jos oli kerran jonkun reitin valinnut ja sitten poikkesi siltä saattoi navi vaatia vielä kauan kääntymään vaikka minne pikkuteille niin että päästäisiin takaisin alkuperäiselle reitille vaikka matkasta olisi tullut kymmeniä kilometrejä pidempi.

Eikä tuota saanut pois edes sammuttamalla navin ja käynnistämällä uudelleen. Jos halusi navigoida samaan päämäärään kuin aiemmin oli tuloksena pitkä kierto alkuperäiselle reitille. Kiukustuttava vehje! mot

BERG LEIF 15.12.2011 10:30

Totesin viime kevään 7000 km Euroopanmatkalla että on parempi käyttää hyvä kartta kuin sekoileva navigaattori.

LÖNNQVIST LEIF 15.12.2011 16:24

Navi on hyvä "omantunnonrauhoittaja" kun ajat yksin eikä sinulla ole kartturia vierelläsi lukemassa sitä ylimalkaista tiekarttaa jonka sait edellisessä turisti-infossa, eli ensin kunnon tarkistus paperkartasta ja sitten navi muistiavuksi reissulla. Näin meillä. Lefa

HAAPANEN TIMO 15.12.2011 16:25

Mun mielestäni ainakin joku Garminin malli haki ennemmin isoja teitä kuin kinttupolkuja. Varsin hanakka oli moottoritietä menemään, sen tien haistettuaan ei helposti muuttanut mieltään.

@timppa

NIITTYARO TAPANI 15.12.2011 20:59

Näin tuppaa olemaan, ilman karttaa en lähde lähikauppaa kauemmas. Navi on kuitenkin hyvä apuväline ainakin suurissa kaupungeissa joissa aina ennen tuppasimme eksymään. Aiemmin tosin uusin karttojani ahkerammin mutta uskon silti nykyisilläkin pärjääväni.

SUORTTI ANSSI 15.12.2011 21:51

Itse olen myös karttaihmisiä. Siis silloin kun siihen on tarvetta. Varsinkin lomareissuilla reitti on yleensä hyvin vapaa ja kartasta otetaan vain suunta kohteeseen. Olen ihmetellyt aamuisin Turunväylällä töihinmatkaavia, joilla loistaa navin ruutu. Eikö sitä tosiaan löydä töihin ilman konetta. Niitä nimittäin on niin paljon, että kaikkia ei voi selittää sillä, että maakunnan ihmiset tulevat Helsinkiin vieraisille.

Myöskin nuo tarinat taksikuskeista, jotka eivät löydä ilman navia rautatieasemalta Eduskuntatalolle osoittaa sen, että koneen orjaksi en halua ryhtyä.

LEINONEN JUKKA 16.12.2011 07:21

Miten oli asetukset Garminissa, ajellut nuvi 350 ohjeiden mukaan 5 vuotta ongelmitta. Jos valitsee lyhyimmän reitin ja hiekkatiet niin saattaa tulla mutkia matkaan.

HAAPANEN TIMO 16.12.2011 10:00

Anssille vastaan. Nopeusmittarin vuoksi kannattaisi kaikkien pitää navi aina päällä.

@timppa

SILMUNEN HANNU 16.12.2011 11:47

Meillä on Timppa aina ollut autoissa itsessään nopeusmittarit, ettei olla siihenkään tarkoitukseen navia tarvittu!:)

t.Kaarina

TOIVONEN MARTTI 16.12.2011 12:12

Jep, navi melkein aina päällä kun autolla liikun. On paljon tarkempi nopeusmittari kuin auton oma. Muistanet Kaarina että auton nopeusmittari saa valehdella niin että näyttää todellista kovempaa nopeutta mutta ei päinvastoin.

Kun navi näyttää todellisen nopeuden ei tarvi laskeskella: nyt auton mittari näyttää noin 95 eli todellinen nopeus on noin 87 ja voin vielä hiukan nostaa niin pysytään tuolla 93:n alapuolella...

mor

SILMUNEN HANNU 16.12.2011 13:42

Jep Martti, toki tuon tiedän, mutta kyllä se auton mittari on ihan riittävän tarkan tuloksen meille aina antanut :)

Eli tuo ei kuulu meillä niihin elämän suuriin asioihin mitä pitäisi tuplavarmistella.. Mitä yksinkertaisempaa elämää sen parempi, eli mahdollisimman vähän turhia härpäkkeitä elämää häiritsemään ja hallitsemaan...on meidän näköistä elämää :)

t.Kaarina

TOIVONEN MARTTI 16.12.2011 16:30

Juu, yksinkertainen on hyvä meilläkin. Mutta kun tuo rakas puoliso on lievästi hahmotushäiriöinen oli meillä monet mielenkiintoiset keskustelut silloin kun ei ollut navia ja hän oli kartanlukijana. Joskus oli jopa lievää kireyttä ilmassa.

Sitten hommattiin navi ja tilanne muuttui. Minä annoin naville määränpään ja oli mun hommana tarkistaa mihin ja mitä kautta se aikoo viedä. Joskus tämäkin aiheutti sanomista: esim. Dendermondessa se vei iltamyöhään pikkutielle jota pitkin kesti 25 minuttia ajaa kämppärille, isoa tietä olisi päässyt 10 minuutissa. Mutta se pikkutie, oikeastaan kinttupolun ja pyörätien sekoitus oli muutaman kymmenen metriä lyhyempi. Lopussa oli vielä naru laitettu puomiksi tien poikki. No, onneksi oli naru eikä köysi.

Tämä ja moni muu naviseikkailu meni taas mun piikkiin.

Pikkuhiljaa on opittu käyttämään navia. Kun sille antaa määränpään pitää katsoa kartan kanssa mitä teitä se aikoo viedä ja tehdä tarvittavia korjauksia joko reittiasetuksiin tai tekemällä välietappeja. Sitä varten on hyvä olla navi jossa on iso näyttö, meilläkin on navina nykyään Samsung Galaxy Tab ja siinä Navigonin siedettävästi toimiva ohjelma.

Vielä täytyy käyttää järkeä. Viikko sitten Travemündessä haettiin Sari Bernerin kauppaa mutta eihän se enää ollut siellä missä hämärästi muistin sen olleen. Ajettiin Finnlinesin CheckIn-portin lähelle ja tutkin netistä missä Bernerin kauppa nykyään on. Löytyi koordinaatit. Annoin ne naville ja se ehdotti reittiä jonka pituus oli 8,4 km suuntaansa. Melkein jo lähdettiin ajamaan mutta mutta määränpää näytti olevan aika lähellä joten tutkin nettiä vähän tarkemmin...

Noustiin autosta ja käveltiin terminaalirakennukseen ja sieltähän se kauppa löytyi.

Nyt meillä on aina navi ikkunassa vaikka ajettaisiin miten tuttua reittiä. Jos sille antaa määränpään on hauska seurata kuinka paljon sen mukaan vielä kuluu aikaa ja mikä on nopeus. Jos käyttää ilman määränpäätä Näytä kartta -toimintona näyttää se tien mutkat ja risteykset, ympyrät jne hyvissä ajoin tuon nopeuden lisäksi.

Tekee elämän helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi... ja on vähentänyt entisestään vähäisiä perheensisäisiä kitkoja. mot

PULKKI MARTTI 16.12.2011 17:30

Naulan kantaan sano kaima. Tomppa kun sekoilee, ei siitä seuraa perheriitaa. On muuten kai aika hankkia uusi kun vanha alkaa oikeasti keksimään mitä oudoimpia reittivaihtoehtoja.(siis tomtom) Joskus siitä kyllä on ollut iloakin.(niistä oudoista reiteistä)

Oudoimmilla mannuilla käytämme karttaa varmennuksena, kun kaattorista ei aina varmasti tiiä..

HAARAKANGAS ALLAN 16.12.2011 18:27

Meidän Tomppa sanoi äkillisesti työsopimuksensa irti. Kun sitä yrittää käynnistää niin se mölähtää yhden kerran ja sammuu! Ei suostu työskentelemään vaikka kuinka latailtaisiin. Tuli mieleen sellainen ruma ajatus, että olisiko värkki ohjelmoitu jo valmistuksessa siten, että pesti päättyy kun tunnit ovat täynnä.......?

Kuitenkin olimme kohdelleet Tomppaa asiallisesti. Emme koskaan lyöneet tai heittäneet häntä lattialle. Joskus kyllä kun olimme hieman eri mieltä reittivalinnasta niin tuli uhkailtua häntä ulosheitolla tai alasimen sijaisuudella.....

Allu vaari

PULKKI MARTTI 16.12.2011 20:53

Konsuli Allu Ookkonää koittanu resetoia sitä siittä piänestä reiästä, ohkasella rautalangan pätkällä tai vastaavalla?

YLINEN MATTI 16.12.2011 23:10

Kirjoitin jo pitkän vastauksen se vaan hävis?No olinpa kerran Evorassa tosi pahassa pulassa kun garmin vei ihan oikein vaan ei ottanut huomioon että lauantaisin niin ulko kuin kotimaassa pidetään hautajaisia kapeat kadut täynnä osallistujen autoja isotie 50metrin päässä eikä toivoakaan päästä läpi koko homma meinas mennä pieleen vaan miehet mustissa puvuissa puhelimet korvillaan opasti meidät pinteestä,tästä opin että olisi hyvä ohjelmoida kierto reitit valmiiksi läppärillä ja siirtää ne autolaitteeseen ostin uuden garminin jossa sen voi suorittaa(755 ja garmin siksi että se tottelee kordinaatteja)läppärillä voi aikansa kuluksi tehdä useita hyvinkin tarkkoja reittejä jotka voi vielä tarkistaa googlen kuvista sieltä sitten ne vaihtoehdot voi siirtää 10kpl autolaitteeseen toki PAPERI KARTAT aina mukaan.terv.masa

HAARAKANGAS ALLAN 17.12.2011 09:20

Konsuli Martti, kiitos vinkistä. Eipä ole tullut koitettua lobotomiaa, kun se Tomppa on ollut emännän räpläiltävänä. Itse olen kerran koskenut laitteeseen, silloin kun otin sen paketista pois...... Kokeillaan.

Allu vaari

UUSIKYLÄ PENTTI 17.12.2011 13:52

No, mten kävi?

SUORTTI ANSSI 17.12.2011 14:00

Nopeusmittari tuli tarkastettua puhelimen nopeusmittarisovelluksella (GPS). Nyt kun sen tietää, niin ei tarvitse mittailla jatkuvasti. Ja mielummin seuraan liikennettä, kuin navin näyttöä.

HAARAKANGAS ALLAN 18.12.2011 09:48

Konsulit

Tomppa oli ottanut nokkiinsa siitä, että sitä pidettiin hanskalokerossa. Oli itsekseen siellä huudellut suuntia sinne sun tänne. Oli puhissut virtaset loppuun ja kun otettiin käyttöön niin kerran urahti ja meni heti tajuttomaksi.... Tuotiin sisälle lämpöön ja lataukseen ja sitten alkoi toipuminen. Lupasimme, että sitä ei enään uhata moskalla ja alasimella! Tomppa puolestaan antoi ymmärtää pystyvänsä olemaan vielä oiva matkakumppani....

Allu vaari

TUPPURAINEN PETRI 20.12.2011 20:12

Tomppa on palvellut jo pitkään ja on kyllä mukana vieläkin. Mutta sitten tuli kuvioon Nokian N8 ja muuta ei sitten tarvitakkaan. Hakkaa tavalliset navit mennen tullen eikä vaan karttojen osalta vaan niiden oheispalveluiden kanssa. Ilmaisia oheisjuttuja (softia) ja tosi hyviä tarjolla vaikka mitä. Se mitä et löydä noista, et todellakaan sitä tarvitse ;)

SOHLBERG-KUKKO BERIT 21.12.2011 00:02

Niin meilläkin,XL Nordig malli.Sisällä muistikortti ja bluetoht tai mmikä se olikaan.Valmistajalla on mielestäni varsin hyvä palvelu,latasin aikoinaan Tomtom homen,keväällä käytiin virossa ja piti hankkia itä-euroopan kartta,maksaahan tuo,mutta.Kartta tulee hienosti sähköpostiin,piti siirtää naville mutta ilmoittaa että ei mahdu.Siitä kauppaan ostamaan isompaa korttia,max kokokin selvisi homen kautta.Varmuuskopiointi ja uusi kortti tilalle,homessa palautus ohjelmalla takaisin ja ostettu kartta lataukseen,sinne meni.Hienosti pelasi virossakin.Tom tom lähettelee muistutuksia postiin että päivitä karttasi ja tai kamerat,tarjoilee karttapäivityksiä välillä alennuksella,esim.1vuosi/12 + 1 päivitys tai sinnepäin,olisko ollut jotain noin 40e.Onko kallista tiedä en,mutta kun päivitykset on ajantasalla niin järjestelmä kuin kartatkin niin eipä huutele pitkään U-käännöstä vaan tarjoaa uutta reittiä.Ja hienoa on sekin että kytkettynä tietsikkaan niin pääset käyttämään sitä kautta kaikkia mitä tomppa sisältää,tee vaikka millainen reitti valmiiksi,tai useampi.Sanoivat kyllä että nykyinen XL Nordig on riisutumpi kuin meillä,on siitä ensimmäisestä valmistus sarjasta kaiketi. OKU

LEINONEN JUKKA 21.12.2011 15:16

Samaa mieltä olen N8 omistajana, hymyilyttää vaan tuo Nokian brändin mollaaminen, siis N8 hakkaa mennen tulllen kaikki nykyiset älypuhelimet ja osan tuleviakin.

HIETAVUORI JUHA 22.12.2011 09:51

Meillä on Snooperin ns. karavaanari malli. Siihenkun laittaa auton mitat vähän reiluina ,niin ei aivan pienille poluille vie. Lisäksi helpotuksena on ACSI leirintäalueet valmiina muistissa . Pari kertaa se on meidät Espanjaan vienyt ja tuonut takaisinkin. Ei ole vielä lopputiliä luvassa.

SOHLBERG-KUKKO BERIT 23.12.2011 01:07

Niinpäs,unohtui sellainekin että tompan kotisivuilla on ladattavissa ilmaiseksi mm,S-marketit,ABC,Lidl,korjaamoita ym.melkoinen määrä.Suorastaan paljon,kaikkia ei tarvitakaan,ja myös Eurooppalaista nähtävyyttä sun muuta.

HAAPANEN TIMO 23.12.2011 11:19

Luultasti ne kaikki ovat siellä lataamattakin, pitää kaivella pikkuisen. Garminissa löytyvat hakusanoilla nuo kaikki.

@timppa

LAHTI ANTTI 23.12.2011 12:43

Kyllä Tompasta löytyy paljon valmista tietoa kun tosiaan hakee ne sieltä.Alkot, SFC:n alueet, yleiset leirintäalueet, Abc:n asemat, apteekit, autokorjaamot, eläinlääkärit, hammaslääkärit, hotellit, kirjastot, lääkärit, lentokentät, museot, oopperat, p-alueet, pankkiautomaatit, poliisilaitokset, ravintolat, teatterit,uimarannat, venesatamat, yöelämäpaikat jne.

Nämä löytyy seuraavan polun takaa:

navigoi kohteeseen kiinnostava paikka kp-lähellä ja nuolen kanssa eteenpäin hakemaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.12.2011 klo 12:45:51

Ja Tomppa on XL Europe 22.

KORHONEN ERKKI 25.12.2011 11:51

Viestin aloittajalle: "ostin tarjouksesta Garmin nüvi merkkisen suunnistuspelin "elinikäisillä" kartoilla eli saan uusia kartan aina kun haluan niin kauan kuin nüvi toimii. Sen suunnistus on kuitenkin aika outoa, esim. tiellä jossa LA pysäkit ovat risteyksien yhteydessä sellaisen koukkauksen takana niin kone neuvoo koukkaamaan sen kautta joskaan en aja linja-autolla." Kyllä Garmin lopettaa sekoilut kun asetuksista laittaa "Nopein reitti". Muuten se neuvoo kaikille kinttupoluille ja jopa kääntymään sellaisesta paikasta jossa ei ole tietä ollenkaan.

HIETAVUORI JUHA 25.12.2011 12:05

Timpalle

Kyllähän sieltä Snooperinkin sisuksista löytyy nuo kaupat ja kapakat ym. Tuo mittojen asetus lähinnä siinä kiinnosti. Taitaa samoja ominaisuuksia olla nykyisin jo muissakin naveissa. Silloin kun tämä¨hankittiin ,niin ei ainakaan tässä hintaluokassa ( 140 € ) minun kohdalleni sattunut. Nythän nämä tuntuu halpenevan koko ajan . Hyvä juttu .

LIIKKANEN HANNA 26.01.2012 22:57

Garminia ja tom tomia käyttäneenä , nykyään käytössä navicon enkä enää muuta huoli !

HAUTANIEMI ERKKI 27.01.2012 21:27

Onko kenelläkään tuoreita tietoja mainitusta laitteesta, KUINKA PELITTÄÄ?

GARMIN NUVI 1440EU

On tyrkyllä, kannattaako ostaa tämä on uusi.

SEPPÄ-LASSILA TUURE 27.01.2012 22:03

Minä olen ollut tyytyväinen kartan ja navin yhdistelmään eli tarkka kartta ja GPS. Yhdistelmähän on PC pohjainen esim Autoroute, MapPoint tai vastaava. Siinä näkee kartalta suunnitellun reitin helpolla ja voi pakottaa reitin kulkemaan haluttujen paikkojen kautta, jos automaattisesti valittu reitti ei vaikuta hyvältä. Jos PC on jo valmiina, niin tuo yhdistelmä on myös halpa. Matkailuautoon löytyy helposti sopiva paikka PC:lle.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.01.2012 09:32

Tuurelle kysymys: Onko noissa PC-ohjelmissa ääniopastus ja millä kielillä? Zoomaako ne risteyksissä? Onko niissä kaistaopastus? Laskeeko ne reitin uudelleen jos ajankin toista kautta, vai onko valittu reitti ainoa mahdollinen?

Yllä olevat kysymykset ei ole tarkoitettu vinoiluksi, vaan kun minä olen käyttänyt Tomtomia joka joka tekee edellä mainitut asiat ja on tullut joskus mieleen tuo PC versio.

Kertokaa te jotka käytätte PC-navigoitia.

Tosin niissä ei vissiin saa karttakorjauksia muuten kuin koko ohjelman uusimalla?

Lisäksi käytän navia hansfree laitteena. Taitaa olla myös hankalaa käyttää PC:tä ajon aikana jos haluaa vaihtaa reittiä.

Minun Navigaattori (huom. isolla kirjoitettu) ei koske PC:hen tikullakaan :).

HAAPANEN TIMO 28.01.2012 10:10

Ääniopastus englanniksi, Autopapa zoomaa, Route ei.

Tuossa mun seuraava navi, kunhan saavat ne Ranskan kemerat sieltä pois. https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=275&pID=68620

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 28.1.2012 klo 10:21:17 kamerat, ei kemerat. Multa saa satkulla vuoden ikäisen: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=69452 Rekisteröimätön laite, takuuta jäljellä noin vuosi. En ole päivittänyt, enkä rekisteröinyt, koska jo ostaessani tiesin hankkivani uuden taas keväällä.

SUOMI SEPPO 28.01.2012 10:15

Vaikka Tuurelta kysyitkin niin vastaan: Ääniopastus suomeksi. Zoomaa risteyksissä. Kaistaopastus löytyy. Laskee uuden reitin. Tämä koskee PCnavigator 8 ohjelmaa. Uusin versio taitaa olla jo tällä hetkellä 10. Hinta näillä ohjelmilla suunilleen sama kun tarjous tompalla. Varmuuden minimoimiseksi käytän etelässä tomppaa ja PC:tä yhtä aikaa. PC:ssä karttapohja jolloin yleiskuva jotenkin hanskassa. Tompassa "tuulilasinäkymä". Saahan aikaan vähän vaihteluakin yksitoikkoiseen siirtymäajoon kun toinen navi käskee kääntymään oikealle ja toinen vasemmalle. PC haluaa välillä esitellä ihan omia nähtävyyksiään sivuteillä. Uusia karttapohjia saa vain uusimalla koko ohjelman (niinkuin tompassakin joutuu ostamaan uuden kalliin karttapohjan). Jonkinlaisia muita korjauksia saa välillä netin kautta. PC ohjelman hyvä puoli se että reittisuunitelmien teko on helpompaa kuin tompalla. @seppo

LINDBLOM ALF 28.01.2012 20:05

Timo Kun tuo PC peittää noin suuren osan tuulilasista, onko koskaan ollut viranomaisten kanssa ongelmia? Luulisi näkyvän vastaantulevasta autostakin. T. Alf

HÄMÄLÄINEN MARKKU 28.01.2012 20:12

Seppo, lataa ilmainen ITN converter ja avaa siinä editor.

http://www.benichou-software.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=2&lang=en

Niin voit suunnitella Google mapissa reitin ja kun sijoitat sen Tomtomin ITN hakemistoon, niin sinulla on reittisuunnitelma.

Sen reittisuunnitelman voi exportata aika monessa formaatissa

KATAJISTO VESA 28.01.2012 22:52

Kun kerran kokemuksia jaetaan TomTomeista ja Garmineista:

Vuodesta 2007 alkaen TomTom Go710 (ja paperikartat) => navigointi suurin piirtein ongelmitta, Tomppa joskus sata metriä jäljessä todellisesta sijainnista, mutta ennakoinnin oppi pian.

2011 alusta Garmin Nüvi 1490T risteysnäkymillä ja uusilla kartoilla => "nopein reitti" -valinnoista huolimatta vie sellaisille reiteille, että matkailuautolla ahdistaa (ei valittu tietullien tms. välttämistä); jopa ennen kahden moottoritien risteystä vie 'oikaistakseen' läheisen pikkukaupungin liittymästä pikkuteille; menettää satelliittisignaalin (esim. keskellä Firenzeä) ja silti käskee tekemään mahdottomia käännöksiä... Muuten ihan kiva laite : )

Investoin siis uuteen Tompan Länsi-Euroopan karttaan, jonka latasin netin kautta (kesti 2 tuntia -usko oli jo mennä), joka pelittää nyt "vanhassa" Tompassa. POI-pisteiden latailukin käy taas silmänräpäyksessä ilman konvertointeja.

HAAPANEN TIMO 29.01.2012 11:21

Alf. Käytänössä ei peitä lainkaan kun siellä istutaan niin korkealla. Taustapeili on mun näkökentässä, eikä aurinkolippaa tarvita koskaan.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 29.1.2012 klo 11:24:15 Sulla Vesa on ollut joku häikkä siellä Garminissa, mulla on niitä monta ollut ja jokainen on tykkännyt liikaakin motareista. Mitä POIta sää latailet?

SEPPÄ-LASSILA TUURE 30.01.2012 23:00

Eihän se PC tuulilasia peitä: minulla on PC teline istuinten välissä noin 30 cm lattiasta. Siitä on apukuskin helppo operoida PC:tä ja nostaa tarvittaessa syliin, jos vaikkapa haluaa tehdä reittimuutoksia ajon aikana.

"Onko noissa PC-ohjelmissa ääniopastus ja millä kielillä? Zoomaako ne risteyksissä? Onko niissä kaistaopastus? Laskeeko ne reitin uudelleen jos ajankin toista kautta, vai onko valittu reitti ainoa mahdollinen?"

ääniopastus on: kieli englanti Zoomaus risteyksissä toimii siten, että apukuski näppäilee + tai - merkkiä tai hiirtä rullaamalla, automaattisesti zoomaus ei Autoroutessa toimi. Kaistaopastus: ei Laskee reitin uudelleen, mutta ilmoittaa ennen laskentaa 'Off Route" ja sitten "recalculating route". Jos sitä ei huomaa, niin kuski luulee olevansa alkuperäisellä reitillä.

Olen käyttänyt PC:tä, karttaohjelma ja GPS:ää vuodesta 1997 lähtien matkailuautossa. Sitä ennen ajettiin ja harhailtiin paperikarttojen avulla.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.01.2012 13:52

"Siitä on apukuskin helppo operoida PC:tä ja nostaa tarvittaessa syliin, jos vaikkapa haluaa tehdä reittimuutoksia ajon aikana."

Siis tuo versio ei sovi meille. Apukuski korkeitaan koskee PC:hen heittääkseen ulos ikkunasta :)

Tuo "oikea" navi on varmaan edelleen paras meille. Sille kun ei tarvitse risteyksessä selittää missä risteyksessä olemme.

MOISANDER JOUKO 16.04.2012 22:54

Jos haluaa ajaa Turusta Barceloonaan suorinta tietä, navigaattori on hyvä. Jos haluaa nähdä muutakin kuin moottoriteitä, oikea kartta suunnitteluun ja PC-pohjainen ohjelmisto ajamiseen... Miniläppäri sopii hyvin autoon ja ohjelmistot ovat halpoja.

AALTIO ISMO 18.04.2012 19:16

AutoMapassa on ääniohjaus monella kielellä, mutta ei suomeksi. Zuumaa risteyksissä On kaistaopastus Laskee reitin uudelleen Helppo suunnitella reitti Selkeä 3D kartta (aina uusimmat Navteqin kartat) Helppo lisätä POI-pisteitä Vaihtoetoisten reittien laskenta Maksullisten teiden yms. kiertomahdollisuus Toimii myös Win CE-laitteissa. Netistä löytyy suhteellisen halvalla 7-10" näyttöjä, jotka saa helpommin sijoitettua, PC:n kansi voi olla kiinni, ja siitä huolimatta hiirellä voi operoida. Runsas enemmistö AutoMapan käyttäjistä on hankkinut edullisen jatkolisenssin

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.