Saako puomilla hinta autoa joka on poistettu liikennekäytöstä?

VÄLIAHDE JUSSI 07.12.2011 20:34

Kaverit sanoo ettei Katsastus konttori sanoo ,että saa puomilla hinata Saahan minä hinta. Hinttavaa laitettakin,miksi sitten auto eisais hinata?

NISSINEN KAUKO 07.12.2011 21:17

Ihmettelen myös miks ei saa hinata? Kysyppäs kavereilta oliskos niillä jokin selitys,minkä vuoksi ei saa?

AHONEN AULIS 07.12.2011 22:25

Puomilla saa hinata vaikka minkälaista autonraatoa kun vain ohjaus toimii. Hinattavassa autossa täytyy olla AJOKORTILLINEN kuski sekä valot takana,mieluusti vetoautosta vedetty valopaneeli.Terv:AA.

VÄLIAHDE JUSSI 07.12.2011 23:08

No sitähän se minäkin että kyllä se latuska karmanin perrään lähtee.

JANHONEN MATTI 08.12.2011 12:25

Ihan kivi putosi sydämeltä. Minä jo luulin, että mihin se Jussin karman on nyt lauennut.

HELIN JUHA 08.12.2011 12:29

Ylituomari Trafi taitaa edelleen olla sitä mieltä että ei saa. Luvalliset tavat on dolly tai siirtolupa, hinaus sen sijaan ei ole sallittua. Hinausauton lusikkahan vastaa dollya, auton toinen pää nostetaan ylös. Kiinnijäämisen riski on matkasta ja reitistä riippuen nollasta joihinkin prosentteihin, voittoarpa maksaa sitten alkaen 1000e.

Jos sitä autoa ei voi siirron ajaksi palauttaa liikennekäyttöön niin suosittelen siirtolupaa.

JANHONEN MATTI 08.12.2011 14:50

Kaikesta on nykyään ohje tai määräys ja niin tästäkin, joka on annettu 14.3.2008. Siitä en mene takuusen onko myöhemmin annettu joku uusi ohje tai määräys joka kumoaa tämän. Mutta tämän ohjeen 2. kohdan mukaan autoa saa hinata tai kuljettaa trailerilla, kunhan hinausreissu ei ulotu maan rajojen ulkopuolelle.

http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/F42A7195-AC50-4F0E-B73B-2E777A823A69/0/Ajoneuvoveronvalvontaviranomaiset2008.pdf

PS. Se on sitten tulkintaa pitääkö hinattavassa autossa tähän aikaan vuodesta olla talvirenkaat. Jos hinattava auto rinnastetaan yli 750 kg kokonaismassaltaan olevaan peräkärryyn niin sitten kai pitäisi

VÄLIAHDE JUSSI 08.12.2011 15:53

Matti Janhonen Kerää se kivi takaisin oot oikeassa. Levisi se vihdoinkinkorjaamon pihaa ,mutta se "uusilaatikko" olikin 1km matkan päässä toisessa korjaamossa ja niiten välinen matka 100€ hinaus autokyydillä.

HELIN JUHA 09.12.2011 22:59

Lainaukset ohjeesta: "Jos erääntynyttä veroa on maksamatta tai liikennekäytöstä poistettu (tai rekisteröimätön taikka rekisteristä LTJ-aikana poistettu) ajoneuvo tavataan liikenteestä, ajoneuvon käyttö on estettävä." "Veron maksamatta jättäminen ei kuitenkaan estä ajoneuvon hinaamista tai kuljettamista esimerkiksi lavetilla tai trailerilla."

Eli autoa saa hinata vaikka vero on maksamatta, mutta siitä huolimatta tässäkään ohjeessa ei sanallakaan mainita mahdollisuudesta hinata liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa. Se että asiasta ei ole yksiselitteisiä ohjeita ei tee liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon hinaamisesta luvallista.

Ainoa tilanne jossa hinaus on sallittu lienee se, että liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo hinataan ennalta varattuun katsastukseen. Sinnehän sillä samalla autolla saa luvallisesti ajaakin.

JANHONEN MATTI 10.12.2011 17:33

Itse lähestyn tätä kysymystä näin. Kun poliisi tapaa maantiellä ajoneuvon josta esim. veroja ei ole maksettu se asetetaan poliisin päätöksellä käyttökieltoon poistamalla siitä kilvet. Trafin mukaan näin käyttökieltoon asetetun ajoneuvon voi hinata pois tien päältä kunhan ei hinaa maasta pois.

Kun omistaja tekee ajoneuvosta väliaikaisen liikenteestä poistolmoituksen menee ajoneuvo ilmoituspäivää seuraavan vuorokauden alusta lukien käyttökieltoon.

Olisi perin kummallista, että ajoneuvo jolla käyttökiellosta huolimatta ajaa katsastuksen ja takaisin (aikavaraus oltava) mutta sitä samaa ajoneuvoa ei saa edes hinata korjaamolle omistajan tahdonvaltaisesti määrittelemän käyttökiellon aikana. Noudattaen tietenkin niitä sääntöjä mitä laki ja asetus muutoin sanoo ajoneuvon hinaamisesta.

HELIN JUHA 10.12.2011 23:20

Perin kummallistahan se on, itse olen tullut siihen tulokseen että käsittämättömiä ovat virkamiesten ja lainsäätäjien aivojen tuotokset etenkin kun pyritään keräämään rahaa meiltä hallintoalamaisilta.

Ehkä olisi hyvä pelkistää asia sanoihin "liikennekäytöstä poisto" ja uskoa että se sananmukaisesti tarkoittaa ajoneuvon poistamista liikenteestä ja sitä että ajoneuvoa ei tuon jälkeen voida käyttää liikenteessä erikseen mainittuja poikkeuksia lukuunottamatta. Ratkaiseva tekijä lienee liikennevakuutuksen katkeaminen liikennekäytöstä poiston yhteydessä. Hinattava ajoneuvohan liikkuu omalla vakuutuksellaan toisin kuin peräkärry. Eikä sotketa veroasiaa tähän vaikka se osin sivuaakin liikennekäytöstä poistoa.

Mutta voitte itsekin kysyä asiaa viranomaisilta. Jos saatte puoltavan kannan hinaamiselle pyytäkää se kirjallisena. Sille luvalle olisi käyttöä eräällä harrasteporukalla joka nyt joutuu käyttämään traileria lyhyisiinkin siirtoihin.

VÄLIAHDE JUSSI 11.12.2011 12:52

Sepä ongelma onkiin kukaan viranomainen ei paa päätän pölkylle kirjallisena. Mutta hinattavalaite ei tarvii olla kirjoissa ja kansissa. Autopitäisi ensinkatsastaa hinattavaksi laitteeksi.

KOSKINEN OLLI 11.12.2011 13:08

Tämä onkin mielenkiintoinen aihe. Minun käsittääkseni riippuu siitäkin millä hinataan. Olen ymmärtänyt että on eri asia hinaako traktori tai hinaako henkilöauto. Arvelisin että rekisterissä oleva, mutta liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo on eri asia kuin kokonaan rekisteriin merkitsemätön ja siten ilman kilpiä oleva ajoneuvo. Saattaa myö olla niin, että on eri asia onko veturina traktori, tai henkilöauto...

KNAAPI JUHA 11.12.2011 13:53

Täydellisen asiantuntemattomuuden suomalla varmuudella uskallan hiukkasen hämmennellä näin vaikeata aihetta.

Sikäli edellinen puhuja oli oikeassa, että maanviljelijäkansa on jo vuosikymmeniä sitten onnistunut sementoimaan järjestelmän, jossa maataloustraktorilla saa hinata lähes mitä vaan, lähes minne vaan ja lähes miten vaan.

Viime vuosina on näkynyt toki kehitystäkin. Nyt näkee jo joskus takavalojakin peräkärryssä.

SIMOLA VELI-MATTI 11.12.2011 16:41

Tähän väliin kevennyksenä oma muunnelmani alkuperäiseen kysymykseen. Saako puomilla hinata autoa joka on poistettu liikennekäytöstä ilman kuljettajaa hinattavassa ajoneuvossa?

Ei saa, mutta näin tapahtui silti kun hinattava tuli Matkaajan kylkeen Kyläkaupan pihalla; ))

VALKAMA MARKKU 12.12.2011 07:23

Ennen nykymuotoista Tieliikenteestä poistoa oli paljon rekisteristä poistettuja ajoneuvoja. Nykyisin rekisteristä poistetaan vasta kun on romutustodistus. Mutta siis asiaan, näitä rekisteristäpoistettuja vakuutuksettomia rottosia sai hinata köydellä/puomilla. En ymmärrä mitään syytä miksi ei sama pätisi "tieliikennepoistettuihin" Vai onko jossain selkästi kielletty hinaamalla SIIRTÄMÄSTÄ tieliikenteestä poistettua ajoneuvoa?

ajoneuvoa ei käytetä tieliikenteessä, sitä vain siirretään.

Voi meitä. Oppikaamme jo että mikä ei yksiselitteisesti ole kiellettyä, on sallittua.

M Arkku

LILJEROOS JOUKO 12.12.2011 15:44

Eikö tämä olekkaan enää sallittua?

http://www.kolumbus.fi/kari.anttonen/aiheet/matkakuvia/loma2006/jpg_133pict3300.htm

KAARNA PAULI 12.12.2011 16:04

Ehe ehe, noin niinkuin valvovan virkamiehen ohjekirjan tulkinta kohdasta "sallittu" .Kohdalla ei määritelmää = kielletty käyttämästä kohtuullisuutta,rangaistus ankarimman mukaan.

VALKAMA MARKKU 14.12.2011 08:03

"Eikö tämä olekkaan enää sallittua?

http://www.kolumbus.fi/kari.anttonen/aiheet/matkakuvia/loma2006/jpg_133pict3300.htm"

Juu ei, eikä ole koskaan ollutkaan suomessa. Muualla maailmassa erittäin yleinen ja todella näppärä tapa.

M Arkku

TOIVONEN MARTTI 14.12.2011 17:59

Britit käyttää paljon tämmöistä mutta kyllä sielläkin on kovasti ollut epäselvyyttä onko se sallittua vai ei a) Brittein saarilla b) muualla Euroopassa. Jotkut on esittäneet esim. MMM-lehden sivuilla ettei se olisi sallittua edes a) tapauksessa mutta ettei ainkaan b).

Mutta kyllä noita näkee jatkuvasti eikä ilmeisesti minkään maan poliisit taida siihen puuttua. Ei ehkä Suomenkaan jos tänne tulee joku tuommoisen kanssa. mot

NYYSSÖNEN KAJ 17.12.2011 18:14

Brittiläiselle se on sallittu Suomessakin samoin Ranskalaisille ja Saksalaisille-. Mutta Ei Suomalaisella ole varsinaista lupaa tehdä tuota Soumessa rekisteröidyllä autolla edes Brittein saarella.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.12.2011 klo 18:21:30 Briteillä on vaan tapana että kun auto on hinauksessa on se varustettava samalla rekisterinumerolla kuin vetoauto.

KANKKUNEN RIKU 24.01.2012 10:53

Kyllä se valitettavasti on Trafin mukaan kiellettyä. Tuossa suoraan Trafin sivulta ohje:

"Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon käyttö

Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa saa käyttää:

• autoa voi käyttää liikenteessä sen päivän loppuun saakka, jona liikennekäytöstäpoisto on tehty, jos auton rekisterikilpiä ei ole palautettu • auto voidaan siirtää ennalta varattuun määräaikaiskatsastukseen ja sieltä korjaukseen tai säilytykseen, jos autossa on rekisterikilvet • siirtoluvalla • koenumerotodistuksella • väliaikaisrekisteröintitodistuksella (vientirekisteröintitodistuksella).

Muissa tilanteissa liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon käyttäminen on kiellettyä. Käyttökielto koskee myös liikennekäytöstä poistettuna ostettua ajoneuvoa."

Ja tuota kun on kymmenet asiakkaat käyneet minultakin kysymässä niin varmistin vielä tulkinnan Trafista ja hinaaminen on sallittua ainoastaan etupyörät ilmassa. Eli vähintään dolly pitää olla. Köysi tai puomi ei kelpaa.

Terveisin katsuri Savonmualta

JANHONEN MATTI 24.01.2012 14:29

Ymmärtääkseni säännöstä voi kiertää edellyttäen, että auton katsastus on voimassa. Ilmoittaa auton liikenteeseen otetuksi ja seuraava päivän poistaa liikennekäytöstä. Hintaa kertyy 13 euroa. Ei kannata tuon rahan takia riskejä ottaa. Laissa ei ymmärtäkseni ole mainintaa väliaikaisen liikenteestä poiston minimiajasta tai kuinka montaa kertaa sen voi tehdä.

KANKKUNEN RIKU 24.01.2012 15:49

Juuri noin se kannattaa tehdä. Verkkopankkitunnuksilla hinta on tuo eli puolet halvempi kuin yhden päivän siirtolupa ja tuolla systeemillä saat ajaa kaks päivää. Mitään rajoituksia minimiajoista/vast. ei ole eli voit poistaa/ottaa liikenteeseen ihan miten haluat. Ainoa mikä kannattaa muistaa on tuo otteen postitus, kun se tulee parinkin viikon viiveellä niin muistaa sitten pitää viimeisimmän mukana ajossa ja katsastuksessa yms.

HAAPANEN TIMO 24.01.2012 16:39

Viime kauden tuota peliä pidin kun tapaamme joka toinen viikonloppu piirongilla kulkea. Koska käytöstäpoistoon tarvitaan se uusi, käyttöönotosta tuleva ote, meillä keskimäärin meni näin: torstaina käyttöönotto, silloin uusi ote tuli maanantaina ja siitä heti seisomaan. Sen vähempää päiviä ei juuri onnistunut saamaan, ja vanhat otteet heti saunanpesään niin pysyy kärryillä.

@timppa

SUOMI SEPPO 24.01.2012 16:41

Netin kautta ei voi poistaa liikennekäytöstä ennenkuin uusi ote tulee postissa. Käytännössä taitaa olla vajaa viikko minimikäyttö. @seppo

JANHONEN MATTI 24.01.2012 16:47

Tuota en huomannutkaan. Taitaa johtua siitä tarkisteesta.

VARTIAINEN URPO 24.01.2012 16:50

Kyllä vaan 4 euroa on netinkautta liikennepoisto ainakin minä maksoin ton ...KYLLÄ vaan autoja voi hinata ..

Käyttäjän lisäys viestiin 24.1.2012 klo 16:51:42 Ette ole tainneet poistaa autojanne? puhutte vaan

Käyttäjän lisäys viestiin 24.1.2012 klo 19:09:04 Missä maksaa 13 euroa? Minäkun poistin Hymerini niin netin kautta on 4 euroa kerta!

JANHONEN MATTI 24.01.2012 17:34

Poistan aina liikennekäytöstä kun ei ole käyttöä. Tehokas keino alentaa heveletisti nousseita maksuja. (ajoneuvovero, käyttövoimavero ja vakuutuksista pakollinen liikennevakuutus) Kaskosta jää palo, ilkivalta, varkaus ja tuulilasivakuutus päälle.

VÄLIAHDE JUSSI 24.01.2012 19:45

Liikenteestä poisto 13€ liikenteeseen otto 13€ Oliko näin 2viikkoa kannattava aika ei sen lyhemmät ajat,joku sitä oli näin laskenu.

HAAPANEN TIMO 24.01.2012 20:01

Poisto 4 ja otto 4 = 8 Mulla joku viisi päivää on jo kannattava.

@timppa

VÄLIAHDE JUSSI 24.01.2012 22:42

Timo Kävitkö katsastus kontorilla tekemässä, vai missä?

HELIN JUHA 25.01.2012 00:24

Neljällä eurolla onnistuu vain Trafin sivuilla www.trafi.fi, konttorilla ottavat enemmän.

Meidän autolle vero on sen verran että 5 päivää suunnilleen kuittaa ilmoitukset ja vakuutussäästö tulee päälle bonuksena. Pidemmillä seisomisilla säästöä alkaa tulla myös verosta.

Ja vaikka Trafi varoittelee että papereiden tulo kestää viikon niin tähän asti rekisteriote on tullut 2-3 arkipäivässä ilmoituksesta.

Omasta mielestäni tuo on idioottimaista kikkailua, mutta tähän on valtiovarainministeri suuressa päässä pienellä älyllä tehdyillä ratkaisuilla meidät ajanut...

VÄLIAHDE JUSSI 25.01.2012 08:01

Pitää vain muistaa sekin kasko katkaista.Kaasut kiinni ja kaskopois niin jo tulee säästöjä.

HELIN JUHA 25.01.2012 19:29

Kyllä tuo liikennekäytöstä poiston ja paluun tieto pitäisi mennä vakuutusyhtiölle ilman erillistä ilmoitustakin.

Esimerkiksi meidän auton loppuvuoden vakuutustiedoissa IF:in nettipalvelussa näkyy normaalisti trafin kautta tehdyt poistot

FIAT-BURSTNER A 747-2 ACTIVE

Liikennevakuutus
Ilmoitettu liikenteestä poisto
13.11.2011 - 24.11.2011 30.11.2011 - 22.12.2011

Täyskasko Törmäysturva
Varkausturva, paloturva ja eläinturva
Lunastusturva
Ilkivaltaturva
Lemmikkiturva Autopalveluplus
Lasiturva
Ajoneuvon oikeusturva Vastuuturva ulkomaille Ilmoitettu liikenteestä poisto 13.11.2011 - 24.11.2011 30.11.2011 - 22.12.2011

HAAPANEN TIMO 25.01.2012 20:04

Minä tein muistaaksen kahdeksan kertaa sen poiston/oton viime kaudella, ihme kyllä If pysyi niistä kärryillä.

@timppa

VÄLIAHDE JUSSI 25.01.2012 22:22

Mulla jäi 3 kertaan viime vuonna liikenteestä poisto,saas nähä miten tänä vuonna käy?

NYBERG JYRKI 25.01.2012 23:12

Huomioitavaa Ajoneuvo on käyttökiellossa liikennekäytöstäpoiston aikana. Jos autoa käytetään liikenteessä poiston aikana, Trafi perii korotetun ajoneuvoveron ja If korotetun vakuutusmaksun.

Liikennekäytöstä poistettu auto voidaan viedä ennalta varattuna aikana katsastukseen ilman, että se ensin rekisteröidään takaisin liikennekäyttöön otetuksi. Vakuutukset ovat katsastuksessa käynnillä voimassa ilman eri ilmoitusta Ifiin. Autoa siirrettäessä siinä tulee olla kiinnitettynä rekisterikilvet tai siirtolupa ja siirtomerkit. Auton saa siirtää katsastuksesta vain välittömästi edelleen säilytys- tai korjauspaikkaan.

Ajoneuvo on käyttökiellossa, jos määräaikaiskatsastus ei ole voimassa. Ajoneuvon rekisteröinti takaisin liikennekäyttöön ei edellytä määräaikaiskatsastuksen voimassaoloa.

Liikennekäytöstä poiston aikana ei Törmäysturva ole voimassa lukuun ottamatta luonnonilmiöiden aiheuttamia vahinkoja. Muut kaskovakuutuksen turvat ovat voimassa ja niistä peritään maksua.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.1.2012 klo 10:50:21 Tämä oli Ifin sivustoissa oleva tiedote liikennekäytöstä poistosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.