Saako hanan vaihtoon hyviä neuvoja?

VIITAMÄKI-PULKKINEN KIRSI 04.12.2011 17:56

Hyviä neuvoja?

Tiskipöydän hana oli jäänyt kesällä kiinni ja ensimmäiset pakkaset olivat rikkoneet sen. Muut vedet oli onneksi tyhjennetty. Uusi ei toivottavasti maksa mansikoita.

Autohan on Nexxo 660

Vaihtoa varten täytyy tuo viereinen tiskiallas irrottaa, onkohan se kiinni pelkästään tuolla saumanauhalla? Onko irrotukseen jotain hyviä konsteja?

Koittelee...

Erkki

HALINEN HARRI 04.12.2011 18:21

Katsoitko että hana on halki? Mahdollista että jäätyminen on ponnistanut liittimen irti hanan pohjasta. Tuossa hanatyypissä letku kiinni O-renkaalla messinki liittimellä. Hanakaan ei paljoa maksa.

VIITAMÄKI-PULKKINEN KIRSI 04.12.2011 18:24

Rikki se oli, oli korkannut ylöspäin.

JANHONEN MATTI 04.12.2011 18:57

Jäätyessä se yleensä korkaa ylöspäin. Hana on kiinni tiskipöydässä pinnan alapuolella olevalla kiristysmutterilla (iso mutta ei kovassa) tai hana kiristetään pöytään kiinni hanaan kiinnitetyn pultin avulla. Tällöin hanan alapuolella on euron merkin näköinen vastarauta. Tässä mallissa kiristysmutterin koko lienee 13 mm. Hanan vaihto ei ole mikään ihme operaatio jos on tilaa ja useinkaan sitä ei liiemmin ole. Toinen ongelma on se, että letkuissa ei useinkaan ole yhtään ylimääräistä pituutta ja se vaikeuttaa työtä. Voiman käyttö operaatiossa on kielletty, muutoin hanasta ulostulevat muoviputket saattaa vahingoittua.

Uusimmat hanat (tuskin saa vielä matkailuautoon) kiristetään päältä käsin tiskipöudän kanteen kiinni. Tällöin jos letkut on tarpeeksi pitkät voi koko hanavaihdon voi tehdä tiskikannen päällä. Olen joskus suosiolla jatkanut letkuja hanavaihdon yhteydessä, jolloin hanan ja letkujen kiinnitykset voi tehdä tiskipöydän kannen päällä ja hankalaksi työksi jää vain mutterin kiristäminen, Sen voi tehdä sokkotyönäkin.

ASIKAINEN MATTI 09.12.2011 16:40

Jos kyseessä on mikrokytkimellä varustettu hana, niin kannattaa valita sellainen, jonka mikrokytkin toimii hieman ennen kuin itse hana aukeaa. Silloin hanasta saa vettä myös säästövirtauksella. Asian voi tarkistaa puhaltamalla ja kuuntelemalla ennen kaupantekoa.

VIITAMÄKI-PULKKINEN KIRSI 09.12.2011 20:15

Moi!

Uusi hana tullut, allas irrotettu ja nyt odottaa inspiraatiota kuten Piiparisen hanurinsoitto.

Koska allas lähtee pois niin näyttää ihan helpolta hommalta.

Erkki

VIITAMÄKI-PULKKINEN KIRSI 14.12.2011 20:07

Lyhyt työselostus jos joku tarvitsee.

Auto siis Byrstner Nexxo 660T -09

Altaan kumitulpat pois, allas on neljällä pienellä ruuvilla kiinni. Hanan alaosasta iso ruuvi auki säätöleukapihdeillä. Klemmarit auki. Vanhan hanan letkut poikki niin saa paremman irrotusasennon koska liittimet ovat aika tiukat. Sähköpiuhat katkaistaan niin saa liitosvaraa uuteen liitokseen.

Uusi päinvastaisessa järjestyksessä paikalleen. Sähköpiuhat liitetään puristusliittimillä tai tinaamalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.