Miten tyhjennätte putkiston?

KNAAPI JUHA 11.11.2011 12:24

Pesualtaisiin tulevat letkut saa kyllä varmaan kompressorilla puhallettua tyhjäksi. Entäs nämä pesualtaista poistavat viemäriputket mutkineen. Pitäisikö olla jonkinlainen adapteri, kun tuo pohjareikä on melko iso?

YLITALO ASTA 11.11.2011 12:33

En veimäristä tiedä, mutta niille joilla ei ole kompressoria niin on vanha hyvä kikka olemassa. Eli kaupasta kunnollinen ilmapallo. Puhalletaan täyteen ja vetäistään kraanan putken päälle. Ei särje putkiliitoksia eikä muutakaan

T:Masi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 11.11.2011 13:00

En ole puhallellut putkiin koskaan ja hyvin ovat tyhjentyneet. Sähköt poikki ettei pumppu käynnisty ja kaikki hanat auki, keittiöstä, vessasta ja kaikki pohjaproput. Se on aina riittänyt eikä kolmeenkymmeneen vuoteen ole tullut pakkasvaurioita. Viemärien mutkathan tyhjenee kun ajelee mäkisessä maastossa eikä sen jälkeen kaada vettä viemäriin. Nykyisessä autossa on myös hajulukot ne ole tyhjentänyt, vaikka niissä on vettä vain puoli senttiä, tuleepahan samalla nekin putsattua.

HALINEN HARRI 11.11.2011 16:21

Viemärien ja putkien tyhjennys

Halpahallit myyvät muutamalla eurolla "karhupumppua" eli laitetta jossa on mäntä noin litran tilassa. Sillä kun huitaisee allas kerrallaan ilmaa viemäriin (muut allastulpat kiinni, pohjaproppu auki) niin eiköhän viemäriputkisto tyhjene. Tuppaa heittämään toisen pesualtaan tulpan pois joten kaveri voisi pitää kiinni sitä tulppaa paikoillaan.

Haluaisin tietää täytyykö painejärjestelmäisen raitisvesisäiliön ja painesäiliön tyhjentämiseen jotain erikoiskikkoja vai tyhjeneekö se itsekseen?

HAAPANEN TIMO 11.11.2011 16:29

Varmuudeksi olen aina paineilmalla puhaltanut yhdestä hanasta muiden ollessa kiinni, aika kurlutus sieltä pumpusta kuuluu ja vettä tulee ulos vähän. En tiedä rikkoisiko mitään. Hanat jätän auki ja suihkuletkun pään lattialle.

Viemäripuolelle kävisi tietty pakkasnesteen kaato, mutta senkin olen puhaltanut -tiskirätillä tiivistäen - jokaisesta viemäristä kerrallaan muiden ollessa kiinni.

@timppa

TERVO JARI 11.11.2011 19:24

Pistä monopropyleeniglykolia loraus hajulukkoon, ei ongelmia pakkasen suhteen . . .

EI etyleeniglykolia, se on luonnolle myrkkyä, toisin on laita monopropyleenin suhteen . . .

NIITTYARO TAPANI 12.11.2011 20:54

Minulla on jo kolmas auto menossa, yhdestäkään en ole puhallellut putkia/letkuja tyhjäksi vaan ainoastaan laskenut vedet avatuin kraanoin. Silti homma on aina talvellakin toiminut kun olen tankin täyttänyt. Jos muoviletkuun jää vähän vettä se ainakin omalla kohdallani kestää tai sitten ne ovat tällä keinoin valuneet tyhjiksi.

Olen ennenkin kuullut juttuja noista puhallustyhjäyksistä mutta ei ole tullut kokeiltua moista. Kun säiliössä on runsaasti vettä, siis 10+ litraa ja avaa pohjahanan niin altaiden hanoissa alkaa kohina/suhina, arvelenkin sen säiliöön tulevan alipaineen tyhjäävän nuo letkut riittävästi. Sama on kuuman veden puolella kun boilerin pohjan avaa.

HAAPANEN TIMO 13.11.2011 09:09

Täällä palstalla on keväisin kirjoituksia vuotavista putkista. Jää ne on talvella rikkonut.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 13.11.2011 10:05

Varmasti jää rikkoo putkia/hanoja jos tyhjennys on tehty huonosti, tai ei ollenkaan. Esimerkiksi avataan pohjahanat, mutta ei avata lavuaarien hanoja, tällöin vettä jää hanoihin ja putkiin. Tarvitseeko niitä erikseen paineilmalla tyhjentää onkin jo eri juttu. Painejärjestelmästä en sano mitään, kun ei ole kokemusta, ainoastaan uppopumppuversioista Totta kai jokainen saa tehdä niin kuin hyväksi näkee.

VALLIUS MARTTI 13.11.2011 11:43

tuosta tyhjenyksestä sen veran sanoisin että on autoja joisa uppopumppu (kuten minullakin) siinä pumpun ylä puollela on niin sanotu takaiskku ventiili joka pitää putkiston täytenä koko ajan eikä laske putkistoa tyhjentymään.Mutta monessa tapauksessa ne takaisku ventiilit ei kauan toimi kun ne jää aukki asentoon ja siloin putkiston tyhjenys hoituu tankin tyhjenyksellä saaden alipaineen pukistoon.Tämä vain minun äkemys ja kokemus jokainen harkitkoon itse miten tyhjenys parhaiten onistuu,((vähän niinkuin merkki kohtainen)) TV Kulkuri

HÄMÄLÄINEN MARKKU 13.11.2011 12:30

Minulla on tyhjennyshanat putkistossa alimassa kohtaa, joten vaikka taksinvirtausventtiili estäisikin pumpun kautta tyhjentymisen, niin letkut ja pumppu tyhjenee. Myös Truman pakkasvahti tyhjentää (kokemukseni mukaan) sekä Truman, että vesisäiliön jolloin myös pumppu tyhjenee.

KNAAPI JUHA 13.11.2011 21:48

Onhan tässä tullut hyviä ajatuksia. Mietin, että voisin koettaa puhaltaa keittion vesihanan päästä. Jos ilma menee tankkiin, ei kai sitten takaiskuventtiiliä ole ja putkisto tyhjenee. Jos uppopumpussa on takaiskuventtiili, voisi varmaan tukkia sen säiliön ilmaputken ja työntää painetta säiliöön. Silloinhan putkistossa olevan veden pitäisi työntyä pesualtaaseen.

Mulla nimittäin viime talvena jäätyminen työnsi auki vessan pesualtaan hanan rungosta liitoksen ja keväällä oli hakemista ja murhetta asiasta.

Nyt ajattelin tyhjentää.

VIRTA URPO 14.11.2011 20:54

Mutamalla kympillä saa noita ns. märkäimureita. Ensin pakkas venttiili auki. sitten annat joka hanan kautta ilmaaja käytät painepumppua ( painevesi ) jotta sikin syöttää vetta ja lopuksi ilmaa "kattilaan". Kun kaikki valunut, niin solumuovista tiukka tulppa ns. hukkaputken( sen jonka kautta tuo kattila tyhjenee) ympärille ja siihen imuri kiinni. Se pyssy hyvin kiinni alipaineesta ja sitten eikun joka hanasta kulma ja kylmä vuoritellen auki. Repii kauniisti rikkomatta loputkin. Tulee usein yllättävän paljon ( jopa desejä vettä ) ja eikä varmaan jäädy. Muista myös painaa WC venttiili hetkeksi auki ( mg venttilli ) jotta sekin tyhjenisi. Tämä venttiili usein sidottu pumpun virtakytkimeen ( eli vaatii pumpun käyntiin siksi aikaa jotta saa virrat ) ja samalla myöskin imuri imee pumppulinjastakin loput. Paitsi, että Shurflo jättää pikkasen tuohon sihti osaan. Senkin voi vielä varmistaa kiertämällä auki ( alle tietty matala astia ja tyhjätä. On sitten varmasti kaikki tyhjää. Tuo paine ilma vaan levittää vettä toisiin haaroihin. Varmasti nuo hajulukotkin menisi tyhjäksi poistoputkesta imuttamalla jos harmaan säiliön huohotin olisi varustettu venttiilillä jonka sais kiinni. helpoin on heittää vähän Lasolia tms hieman hajulukkoihin ja sitten imeä ylöspäin imurilla tekemällä joku adatperi siihen jos pelkää niiden rikkoutumista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.