Ford vs. Fiat, etuveto vs. takaveto, paripyörät vs. yksöispyörät

NURMI JANI 06.11.2011 20:03

Ekaa autoa hankkimassa ja paljon apua jo saanut täältä. Herättää varmasti tunteita, mutta kumpaa alustaa kannattaa suosia Fordia vai Fiattia. Mitä hyviä/huonoja puolia noissa on? Vai onko vastaus sama kun kysyin autokorjaajalta hyvää merkkiä "Kun suhtautuu, että kaikki on p....ja niin ei tule pettymyksiä."

Fordeissa (esim. Sunlight ja Carado) takavetoiset paripyöräalustat. Mitä etuja/haittoja paripyöristä on (muita kuin rengaskulut)? Entäs tuo etu/takaveto. Kuuluuko luokkaan "makuasioita sano koira kun..."

Ja vielä. Eikö tuo Carado ole ylistetyn Hymerin "halpisbrändi"? Onko ylistetty laatu Hymerin luokkaa vai kuinka?

TERVO JARI 06.11.2011 20:58

Jos tarvit veto-ominaisuuksia kärrylle ja kantavuutta muutoinkin ja onhan talvella meno taka"työntösellä" vastamäkeen varmempaa . . . kieltämättä . . .

Iveco on Viiulta takavetoinen, ota tuokin yhdeksi vaihtoehdoksi, sille löytyy kantavuuttakin . . . tarvittaessa . . .

Murheensa jokaisella merkillä, ja ompa maanantai kappaleita kaikissa merkeissä.

Näissä caravan kamppeissa Viiulla on etulyönti asema ja sen kääntöpuolena on sitten piiiiitkät valitusvirret sen vioistakin, jos pääosa alustoista olisi Mersulla, sama virsi olisi mut "syyllisenä" olisi Mese . . . Sellasta se on vaan . . .

Itellä Hymer, eikä muista kokemusta joten oon jäävi sanoon mittään. Tosin oon tyytyväinen Hymerin laatuun.

JOKINIEMI PETRI 06.11.2011 21:35

Älä unohda rellua alustana. On hiljanen hyvä kulkemaan

VÄLIAHDE JUSSI 06.11.2011 22:18

Mitä Tervo tosta vedoista sanoikin minulle, ei käy etuvetoset. Kaikissa on omat ongelmasa.Kyllä Foordi ja Iveco lujia ovat kokemukseni mukaan Ja pari pyörät autavat soratiellä kummasti,on ne vähän työläämpi huoltaa ja tulevat vähän enenmpi maksamaan,mutta mikä ei maksais? Rellu ei olle takapotku vehe.

KANKKUNEN RIKU 23.11.2011 16:26

Mulla on esimerkki etu/takavetoisesta. Kaveri ei etuvetoisella Fiatilla päässyt talvella meidän mökin pihasta tyhjälläkään trailerilla, kun traktorilla hinaamalla. Mä laitoin vielä ralliautonkin kyytiin ja pari kertaa vilahti Mersun luistoneston valo koko ylämäessä. Sama huomattu myös ilman traileria. Mut jos ei asfaltilta lähde pois niin samahan se on kummasta päästä vetelee.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.11.2011 18:57

Kyllähän takavetoinen selviää huonossa paikassa paremmin, varsinkin kun matkailuautossa on painoa siellä vetävillä pyörillä. Vaikka on sitä jotenkin pärjätty etuvedolla 21 vuotta.

"Ja vielä. Eikö tuo Carado ole ylistetyn Hymerin "halpisbrändi"?"

Tietääkseni Hymerin groupiin kuuluu "vain" Hymer (retkeilyautot ja asuntovaunut) Bürstner (retkeilyautot, asuntovaunut ja asuntoautot) Dethleffs (retkeilyautot, asuntovaunut ja asuntoautot) LMC (Lord Münsterland Karavaanarit) (matkailuautot ja asuntovaunut) TEC (retkeilyautot ja asuntovaunut)

JUUTI ERKKI 23.11.2011 19:33

Totta on, että takapotku on talvikelissä parempi etenkin ylämäissä. Nykyisen automme hankintaa suunnitellessamme valintakriteerit olivat: talvivarma asunto-osa. Siis vesijärjestelmien pitää toimia kovallakin pakkasella ilman verkkovirtaan kytkeytymistä, nestekiertoinen lattialämmitys, tai kaksoispohja. Harrastamme nääs matkailuautoilua yhtä paljon talvella, kuin kesälläkin, ellei enemmänkin. Enimmäkseen vielä sähköstä kaukana. Lisäksi auton pitäisi olla B-kortilla ajettava, jotta vaimokin voi ajaa sitä. Em. vaatimuksia täyttävää takavetoista en ainakaan minä keksinyt, joten päädyimme Fiatin alustaiseen Kabe Travel Masteriin. Siinä on akseliväli 4,34 m, eikä peränylitys ole kovin suuri. Vetäville pyörille tulee aika hyvin painoa. Ketjut on ollu mukana kesästä lähtien, joten eiköhän tiukasta paikastakin selvitä niillä. Tähän mennessä kokemukset on olleet hyviä. Suosittelen. Eki.

HIETAVUORI JUHA 23.11.2011 20:03

Takaveto Transiitti, niin ei tarvi normaali oloissa eikä hiukan huonommissakaan ketjujen kanssa touhuta . Alden pannu Detskussa niin pärjää talvellakin aivan hyvin. "Foortti on hyvä auto "

VÄLIAHDE JUSSI 23.11.2011 20:13

Kun on takapotku ja mootttorikin takana niin vain jo menee vaikka puuhun. Huom. painoa ei saa olla yli 2900kg:tä muuten tulee vaikkeuksia, kun routa ei vielä kestä.

KOSKINEN OLLI 23.11.2011 20:52

Transiteissa taitaa ohjaamo olla hieman matalampi kuin muissa merkeissä. Sen huomaa siitä että jos on puolidinette eli ympärikääntyvät etupenkit, niin pöydän vieressä istuvalla pitkällä henkilöllä on taipumus kolauttaa päänsä ohjaamon kattoon.
Toisaalta matala ohjaamo antaa tilavan alkovin, jos kyseessä on alkoviauto.

PITKÄAHO JUKKA 23.11.2011 21:03

Minulla oli eka transiitti 06 siinä oli penkki liian ylhäällä,tuli kolhittua päätä. Tämä nykyinen elokuussa rekisteröidyssä on penkkiä hieman laskettu.

JUUTI ERKKI 23.11.2011 23:46

Hei Juha ! Meillä tommonen takaveto Transit- alustainen Detsku seisoo autokatoksessa odottelemassa kevättä. Kesällä vuokraillaan sitä. Viime talvi sen kans temppuiltiin noitten vesien kanssa. Suihkukopin lattiakaivo aina jäässä, kun on vähänkin enemmän pakkasta. Lattia jääkylmä, jos ei oo verkkovirtaa saatavilla. On Alden pannua ja kaikkea mahdollista talvipakettia. Ne kun vaan kaikki vaatii sen verkkovirran. Se ei kunnon talviautoon riitä. Mieluusti heitän ketjut viidessä minuutissa etupyöriin (testattu on) JOS niitä tarvitsen. Mieluummin, kuin temppuilen viisi tuntia jäässä olevien vesien kanssa. Hyvää talvikautta ja turvallisia kilometrejä. Eki.

HIETAVUORI JUHA 24.11.2011 10:22

Erkille . En ole kaikkein kylmimpänä aikana pitänyt vesiä autossa ollenkaan .Ei enään viitsi näillä vuosilla taistella luonnonvoimia vastaan. Joten saatat olla oikeassa sen vessan kanssa. Mutta kyllä siellä muuten lämmintä riittää. Kun ei ole enään lämmintä tallia,niin se vesien kanssa lutraaminen saa olla. Mutta kyllä se tuolla mökkitien viimeisellä pikataipaleella etuvetovehkeet voittaa aivan puhtaasti. Terv. JH.

STRÖM KARI 24.11.2011 14:09

Otin kuljettajan puoleisen kääntöalustan pois,jo tuli hyvät ajoasennot ym.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.11.2011 klo 14:40:44 Lähinnä Koskinen Olli

JUUTI ERKKI 24.11.2011 14:22

Juha ! Nyt puhut täyttä asiaa. Meillä on firmassa ammattiliikenteessä takaveto Sprintereitä 8 kpl invatakseina ja pienoislinja-autoina. Sekä ykköspyörillä, että paripyörillä varustettuja. En parempaa vois kuvitellakaan talvikeliin. Itsekin vastustin Fiatin hankkimista viimeiseen asti. Niitäkin oli meillä takavuosina invatakseina. No Adrian Polaris oli yksi vaihtoehto, sehän on Mersun alustalla. Sit kun kuulin, että siinäkin toimii harmaavesisäiliön lämmitys sähköllä, se piti hylätä. Jos ei vesisäiliöitä edes aiokaan täyttää kovilla pakkasilla, silloinhan pärjää vallan mainiosti melkein millä vaan. Jokainenhan miettii itselleen sopivimman vaihtoehdon juuri siihen käyttötarpeeseen. Onneksi on vaihtoehtoja. Lopputulos on kuitenkin kompromissi ja parasta, kun sen hyväksyy sellaisena. Edelleen toivotan mukavia reissuja kaikille, kesät, talvet. Eki.

VÄLIAHDE JUSSI 24.11.2011 16:21

Mitä yhteistä on harmaaveden lämmityksellä ja voiman siirolla?

JUUTI ERKKI 24.11.2011 18:55

Että mitäkö yhteistä ? Sitä, että näitä molempia hyviä ei näytä saavan samaan pakettiin. Siis takavetoa ja verkkovirrasta riippumatonta pakkasella toimivaa vesijärjestelmää. Vieläpä niin, että kulkine olisi B-kortilla ajettava satasen auto. Siinä se kompromissi, kukin valitsee näistä itselleen tärkeimmän.

AARNIO JUKKA 24.11.2011 19:23

Vaihdoin pari viikkoa sitten auton uuteen Caradoon Fiat alustalla. Toistaiseksi kokemuksia on olemattomasti, mutta pidän erityisesti uuden Ducaton ajettavuudesta vanhaan verrattuna. Esim. vaihteiden välityssuhteet (6-v) tuntuvat oikein hyviltä. Pakki on kyllä edelleen liian iso, jolloin kytkintä joutuu luistattamaan turhan paljon.

Carado on Hymerin "halpismerkki", joka valmistetaan Saksassa Dresdenin lähellä. Sama firma tekee "halpismerkkiä" Sunlight Dethleffsille. Ostamani auto näkyy löytyvän sellaisenaan myös Soliferin mallistosta. Saa nähdä, kuinka autolla tarkenee talvella. Varustelu tuntuu olevan ihan OK verrattuna "kallismerkkeihin".

http://www.capron.eu

Jukka

VÄLIAHDE JUSSI 25.11.2011 00:06

Jukka onnea uudenkulkimen johdosta1 Sittenpä tuo aika näytää mikä halpismerkki?Paljon parempi se on Hymeri näytä vakolan testit,Älä uko kaikkia mainoksia.Vakolan testeihin voi vain luottaa näissä asijoissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.