CO2 päästöt rahastusta valtiolle

MÄKI JYRKI 13.10.2011 22:08

Lukekaapa linkki ensin: http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/matkailuautojen-co2-paastoarvoja-pidetaan-tiskin-alla Hieman olen itse tuohtunut myös verolapusta joka tuli vanhasta linja/matkailu autostani Vuodelta 1981 ja paketttiautosta vuodelta 1996. Molemmat erittäin hyväkuntoisia, ajaisin ehkä seuraavat kaksikymmentävuotta lisää. Niiden yhteisvero on vuosittain noin 1300€ ( jos käyttäisin läpi vuoden). Koska valtio on nyt päättänyt rankaista meitä joilla ei ole riittävästi intoa laittaa uutta koska vanhakin toimii. Eihän tuolla 1300€ kummosta uutta paketti ja matkailuautoa saisi vaikka laittaisi 10 vuotta säästöön, joten laitan autoni vielä myöhemmin liikenteeseen ja poistan aikaisemmin liikenteestä pitääkseni kulut kurissa. Eli Ostamani Diesel määrä vuosittain vielä pienenee aikaisemmista vuosista. Tällaisilla säädösten muutoksilla valtio ei kyllä saa meikäläisen rahoja, vieläpä laitan tuon nousseen verotuksen rahamäärän säästöön joka ei mene kyllä kulutukseen jolla saataisiin tästä taantumasta Suomi nousuun. Joten lisää veron korotuksia kiitos niin vastaavasti säästö menee pois kulutuksesta.

KOSKINEN OLLI 13.10.2011 23:20

Niin, itse.asiassa rahastus ei mene Suomen valtion kassaan. Kaikki liikenevät rahat lähetetään kiireesti Eurooppaan. Lisäksi otetaan velkaa. Se että näin on, johtuu siitä että olette valinneet tällä tavoin toimivan eduskunnan/hallituksen.

VALTONEN MARTTI 14.10.2011 01:35

Eipäs, anteeksi Koskinen, vaan kansan valinta syrjäytettiin.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.10.2011 klo 01:35:43 Näin minä sen näen.

PALM PEKKA 14.10.2011 10:08

Olen ihmetellyt sitä että kun järjestömme ei tee mitään tämän asian korjaamiseksi kerää esim yhteisvalitusta EU:hun, niin ehdotan seuraavaa.

Joku meistä jolla on kokemusta näissä asioissa ja tuo kielikysymyskin hallinnassa ottaa hoitaakseen asian seuraavin edellytyksin.

Hoitaa keskitetyn valituksen EU:hun Kerää kaikkien osallistujien tarvittavat tiedot. Hänellä on Firma jonka nimissä voi laskuttaa meiltä jotka haluamme ajaa asiaa. Määrittelee max. summan mitä homma maksaa per osallistuja.

En voi uskoa että tämä voisi maksaa paljon per auton omistajka ja saattaisi auttaa kaikkia matkailuauton omistajia.

Se että tässä samalla hyödyn saisi kaikki muutkin vaikka eivät ole kustannuksiin osallistuneet on mielestäni pikkuseikka. Tämä pikkuseikka riippuu tietysti maksettavan summan suuruudesta, mutta nousisiko se kuitenkaan liian suureksi. Ehkäpä järjestö antaa osallistuneille muutaman vuoden vuosimaksun anteeksi rahoitukseen osallistumisesta.

Jospa porukalla saataisiin homma samanlaiseksi kuin muuallakin Euroopassa, tässä viittaan tuohn Tuulilasilehden artikkeliin.

ITE

VIRTANEN HANNU 14.10.2011 19:19

Meidän liitossa on lakimies jonka kautta homma pitäisi lähteä liikkeelle. Eli liiton pitäisi laittaa tämä meitä lähes kaikkia m-autoilijoita koskeva asia eteenpäin EU rattaisiin. Mutta ei taida tosissaan paljoa liittoa kiinnostavan, kirjelmän kirjoittivat aikanaan ministeriöön että tämmöistä verokohtelua ei hyväksytä mutta siihen taitaa jäädä? Mutta jos löytyy lakimies joka ryhtyy asiaa hoitamaan olen mukana rahallisella panoksella.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.