Ford Transit takaveto paripyörät ilmanpaineentark./lisäys

HYRKÄS KARI 06.10.2011 17:00

Onko jotakin fiksua konstia jolla saa uloimman paripyörän ilmat tarkistettua ja lisättyä, kun venttiili on niin pitkä ettei vanteen reiästä sovi normaalilla letkulla/suukappaleella ilmaa laittamaan.

TAPANINEN JORMA 06.10.2011 17:07

Käyppä rengasliikkeessä,myyvät sieltä kumiset jatkoletkut+kiinnitysraudat.Jovain alkaa onnistua..Jorma

HAIKOLA MAURI 14.10.2011 15:20

Joillakin asemilla on ilmantäyttöletkussa sellainen nimenomaan paripyörien täyttöä varten suunniteltu suukappale, jossa pitkän varren päässä on kaksisuuntainen täyttöventtiili. Sen voi työntää sieltä vanteen reiästä sisään ja vetää vähän itseensä päin, niin täyttö onnistuu myös ulommalle pyörälle.

Vai oliko ongelmasi se, että edes tuollainen "paripyöräsuukappale" ei mahdu siitä vanteen reiästä?

AHOLA JARI 15.10.2011 10:27

Uusimman koimallin (07->) paripyörä ransun 16" peltivanteiden reiät ovat pyöreitä, kun aiemmassa oli soikea. Pyöreistä ei mahdu käyttämään noita huoltoasemien ilmantarkistuksen kaksinpuoleista päätä - toisekseen noilla "langattomilla" ilmanpainevärkeillä ei ole tekoa 3.5bar paineisiin..

Paineettomia kumisia (taivutettavia) venttiilinjatkoja ei kait ole tarjolla, vaan ainoastaan muovi/nailon-versioita, jotka ovat jäykkiä/suoria. Olen tyytynyt tarkistamaan paineen paripyörän välistä. Joutuu hieman suunnittelemaan auton pysäyttämistä, jotta venttiili sopivalla kohdin, ja hommassa voi polvet ja hihan suut likaantua - ei pyhäpuvussa hommiin ;)

TAPANINEN JORMA 15.10.2011 18:28

Kyllä ne kumiset jatkot on yleissä käytössä raskaassa kalustossa,myös ne U-kiinnikkeet.Rengas toppi Lahdessa myi Ivecooni pari vuotta sitten.Jorma.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.