OSTAAKKO HYMER B544 (takakeittiömalli)?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.10.2011 16:58

Tänne voin vielä kirjoitella, jäsenkeskusteluun pidän taktista breikkiä pari viikkoa.

Kerro Hannes, luovuitko Hymeristäsi laatuongelmien, käyttöongelmien vuoksi.

Asiaa ymmärtävät, kertokaa mihin tulisi erityisesti kiinnittää huomiota ostotarkastelussa, 2.5 kone, 38t km ajettu, nimenomaan Hymerissä. Siisteys-ja varustelujutskat on hallinnassa, vaan Hymerin heikot kohdat eivät. Alusta on Fiiun ja kokonaispaino 3500kg.

Jos ystävällisesti vaivautuisitte kehumaan ja haukkumaan, aikaa tämä päivä, huomenna pitäisi tehdä kaupat.

TERVO JARI 05.10.2011 17:43

Kerro vuosimalli, selvittäis asiaa kummasti . . .

Sen takia tuli mieleen, ite ostin Hymerin 2,5 vuotta sitten se on 1998 vuosimallia ja ajettu sillä oli 33640 kilometriä ja moottori on tuo 2.5 tilavuudeltaan ja vieläpä TDI. Vanhojakin löytyy vähänajettuina . . . Tosin nyt mittarissa 60 000 km. Ja nokkaremmikin on vaihdettu neljä kertaa, ei kilometrien vaan vuosien takia . . .

Itse en palijuakaan voi autella sillä omani on B 654 joka ei ole takakeittiömalli.

Vaikkakin kamppeeni on vanha eipä heikkoja kohtia ole löytänyt, laatutyötä tuo Hymer on.

Tosin on kuulemma hymerkin joutunut "kuttaperkkaa" jo sekaan laittamaan, näin oon kuullut "pitkänlinjan" Hymeristeiltä, vanhat ovat kuulemma laadukkaampia, tämä kuultu, ei omakohtaista tietoo . . .

Mikä lämmitysjärjestelmä olisi kyseisessä vermeessä ?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.10.2011 18:14

Sepä se kun se vuosimalli on sama -98 ja kilsoja vain 38t. Sisältä ja päältä kuin uusi, katoksessa säilytetty. Trumaticin ilmalämmitys. Ajattelin investoida siihen, kun on niin pirun nätti ja jos se verokin tulee.

Haukkukaa ja kehukaa. Jari aloitti hyvällä pointilla, "Vanhemmissa vähempi kuttaperkkaa". Sama huomio mulla, varsinkin wc-osastolla.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.10.2011 klo 18:20:39 Niin, mähän myin sen uuden Detskun pois,kun kyllästyin Fiatin jatkuviin vaivoihin ja heikkoon takuutyöskentelyyn. Ostin Regon valmstaman Caravellen, kaikki pelaa loistavasti volkkarissa, ei murheita, vaan välleen tilanahtaus ahistaa. Tossa Hymerissähän on juhlavat tilat, varsinkin se keskiosan sohvaryhmä, kun keittiösydeemit ei ole hänkslättämässä jaloissa.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.10.2011 klo 18:26:20 Jari T, tohtiiko kysyä, paljonko maksoit Hymeristä silloin 2.5 vuotta sitten?

TERVO JARI 05.10.2011 18:32

Truma 6002, ei EH malli ?

Minulla tuo kyseinen malli jossa ei sähkövastuksia, lämpöö piisaa.

Tuo 2.5 TDI on piikasen äänekäs moottori mutta ääntä maalimaan mahtuu ;-))) Äänieristämällä saa hiljaisen, ovat eristelleet, ite oon jaksannu tiisselin elämää vielä kuunnella.

Miten sen nyt ottaa, laittatin tuon nopeemman viitosen tai onko se toisinpäin hitaamman viitosen, tuossa mallissa kun on se "hajoava" viitosvälitys. No joka tapauksessa nyt kone ottaa tarpeeksi varveja jotta jaksaa vitosella millaisen mäen päälle tahansa Suomenmaalla 85 km/h mittarissa.

Voi olla että on jo tuo välitys muutettu ? Kysy . . .

Hampirattaat vexelloodaan maksaa abattiarallaaa sellaset 350 egee ja tunti pari työtä. Ja ölijyix Redlinen http://www.roadmachine.fi/redline.html

Kyseinen malli tehty ns. maxialustalle kun kantavuus 3500kg ?

HAAPANEN TIMO 05.10.2011 18:41

Avara sisältä, säilytystiloja ehkä pikkuisen vähemmän kun muissa malleissa.

@timppa

LAHTI ANTTI 05.10.2011 18:51

V-P

Omakohtaista kokemusta mulla ei ole, mutta melko monet ovat kertoneet takakeittiömallien olevan jääkaapin toiminnan kannalta hankalia. Ritilät takaseinässä, joiden kautta kertyy parhaiten pölyä, tomua yms. Aiheuttaa lisääntyneitä huoltotarpeita.

HAAPANEN TIMO 05.10.2011 19:01

Mulla oli takakeittiöhyymeri kuusi vuotta. Kerran-kaksi kaapin putsasin sinä aikana. Tosin siinä taisi ritilät olla sivuseinässä.

@timppa

LIIMATAINEN HANNU 05.10.2011 20:42

Ai hitto, en tiennytkään V-P Sinun kysymyksestäsi täällä, mutta kääkkätowerit vihjaisivat ja yritän jotakin pusertaa. Eli, ei ollut mitään laatu- tai senkaltaisia ongelmia, olihan se vasta vajaa pari vuotta vanha peli. Kävi vain niin että alunperinkään en olisi sellaista mallia halunnut ostaa, vaimo vain 'pakotti' siihen, kun tykkäsi siitä omasta kammaristaan, alkovista. Minulle alkoi käydä vaikeaksi kivuta sinne tallin päälle koisimaan, ja myös sieltä alastulo kävi hankalaksi. Kun tässä ei enää olla ketteriä teininuorukaisia, enämpi vanhempi könttyrä. Ja se korkeus oli suuri, nykyinen on matala ja tilat meille kahdelle oikein riittävät. Kyllä Hymerit laatuvehkeitä ovat, mutta siinä olen samaa mieltä muutamien kanssa että vähän vanhemmat mallit, niin hyymereissä kuin muissakin merkeissä ovat jotenkin ... kotoisempia. Mutta jokainenhan itselleen sen vermeen ostaa, eli omien tarpeidensa mukaan. Jos peli siisti ja hyvin pidetty muutenkin, hinta 'oikea' niin osta pois, pieniä vikoja voi aina helposti korjailla. Ja hyynerin eristeet sitä foamia, ei ime niin vettä kuin rytoksi. Tällaista tuli nyt mieleen.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.10.2011 21:37

Kiitos kuntit rohkaisusta, amusella ajelen Tampereelle hieromaan.

Jari ei puhunut hinnasta mitään, olisin saanut vähän suuntia.

Jääkaapin ritilät on sivussa, ei peräpeilissä.

Sen verta on Hannes vielä gepardin ketteryyttä, että jo vain katonrajaan ponnistan, vaan enämpi pelottaa se yöllinen tippuminen sieltä, liekkö mitään turvavöitä siellä punkassa.

Vituttaa kuin pientä oravaa tuon Rauzin puolesta, miehistä parhain, kerpele, taian kurvasta Hymerillä Kotkan kautta, mulla kun on Igor ja Sergei mukana arviomiehinä.

JUMISKO VELI-MATTI 06.10.2011 09:36

Minulla menossa toinen alkovihymeri. Edellinen oli tuollainen takakeittiömalli ja sitä on nyt ikävä. Nykyisessä on ovi edessa ja keittiö sivulla. Ahtaan tuntuinen kahdellekin verrattuna takakeittiömalliin. Nyt vähän tuntuu kuin ajelisi "keittiöllä". Peräkeittiömallissa se keittiö oli sopivasti poissa silmistä. Eli kahdelle aikuiselle kuusimetrinen alkoviauto takakeittiöllä juuri passeli.

HAKALA VESA 06.10.2011 09:59

Soommoro!

Hymeri kannattaa ostaa aina ja varsinkin integroitu Tampereelta!

VÄLIAHDE JUSSI 06.10.2011 15:58

Ei oo muuta koemusta kuin mitäAntti Lahti sano tuosta jääkaapin ongelmasta jos se on siisti niin mikä ettei. Muista vain panna ylös mitä myyjä sanoo ja yhdessä käytte läpi takuu asiat sovitte niistä etukäteen,ettei tarvii ,sitten ihmetellä jos jotain tulee. Nimet paperihin katovielä ,että ne tulee oikeaan sanamuotoon,niistä syntyy helposti koviakin riitoja.

TERVO JARI 06.10.2011 20:47

Silloin pikkasen alle 30 mutta tänään samoilla kilometreillä se pitäis lähtee halvemmalla, silloin oli kolmevuotta uuvempi, mulle . . .

Tuliko kaupat ?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 08.10.2011 10:41

Jari, oli Tampereen ukon kanssa omituista kaupankäyntiä, jäi 250€:sta kiinni, onneksi.

Kävin eilen Ristiinassa ja löin kaupat lukkoon aivan eri sarjan Hymeristä MB:n tekniikalla. Jopati paineilmalla säädeltävät takajouset, en vain tiedä, mikä tällaisten jousien paineen vaihteluväli on. Selvinnee jostakin.

Hyvältä näytti ja tuntui, saas nähdä, miten tottuu tuohon valtavan leveään ohjaamoon.

LAHTI ANTTI 08.10.2011 10:55

V-P, onnittelut uuden hankinnan johdosta. Kyllä siihen leveään ohjaamoon varmaankin tottuu, kuukauden kuluttua et sitä enää huomaakaan. Turvallisia reissuja kattilakunnallesi.

LIIMATAINEN HANNU 08.10.2011 11:41

congratulation v-p.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 08.10.2011 11:48

Kiitos kuntit myötäelämisestä, maanantaina pääseen kokeilemaan sitten tosissaan ensimmäistä integroituani. Ja Hannekselle, jotta ei ole pakko könytä sinne yläritsille, se täysmittanen soffa tuntui houkuttavammalta, jääkaappikin vieressä. Antille, niissä 90-luvun 544:ssa näytti olevan jääkaapin ritilät takapeilissä imemässä pöllyjä, ovat korjanneet virheensä ja näissä 2000-luvun vehkeissä on sivulla ne ritilät, hyvä niin.

Jukka H hoi, millos olet lähdössä etelään vetelehtimään, olis niin turvallista kokeneemman, kielitaitoisen herrasmiehen vanavedessä syöksähtää seikkailujen syövereihin.

LIIMATAINEN HANNU 08.10.2011 14:18

hienoo v-p, jos voi sohvalla kellien kurkottaa kylskååpistaan kylmän mallaspirtelön, ilman ylösnousun ponnisteluja, jo vain. eikös se olekin ns. 'italialainen lay-outti' se pitkä sivusoffa. toisella sivulla pöytäryhmä.

vielä kerran onea ja menestystä uuten kulkimen omistajalle, luonikkaita reissuja.

TERVO JARI 08.10.2011 17:15

Onnittelut täältäkin hankinnalle, kyllä MB alustaisella kehtaa kulkee . . .

Siihen leveään "pirttiin" tottuu pian ja onhan siinä kotoisaa matkata, se mikä "pakukeulaisessa" on ikkunan ulkopuolella konepeltinä on integroidussa sisätilaa ja etupuskuri on kuskinpenkiltä katsoen yhtä kaukana kummassakin, niin yksinkertaista.

Ps. Joskus se "omituisuus" on ihan hyväkin asia, Viiu vaihtu Meseks . . .

HÄNNINEN JUKKA 08.10.2011 19:18

Onneapa vaan uuden hyymerin leveydeltä, Veli V-P ! Lähetäänpäs sitten vaan tästä pötkössä pörräämään kohti palmunsuhinoita. Mitens olis ens perjantaina lähtö 17.30 Vuosaari-Trave ?

NOUSIAINEN MARTTI 08.10.2011 20:08

Se leveä ohjaamo on ihan siis parasta mitä olla voi. Kerran ajoin ajoin puoli-integroidulla ja oikeasti meinasi tulla ahtaan paikan kammo. Siihen Hymerin ohjaamoon oli niin tottunut. Mutta onhan se niin porvaria kun näkee joka suuntaan kunnolla ja olkapäät ei kolise sivuikkunaan. Samasta lävestä se menee leveällä ohjaamollakin oleva auto, kun sillä tavallisella.

KORHONEN PAULI 08.10.2011 20:29

V-P. Kenellä se auto on Tampereella?. PKK

LAUKKANEN MAURI 08.10.2011 20:38

ONNEX OLKOON!,sen uuden kulkimen johdosta,minä kun ostin sen uuden hymerin niin se as,auto kuume loppui siihen ja rahat!.

mutta enpä ole katunut kauppoja siinä kaapusa kuulema ei ole taskuja kun laitetaan sinne maan olle!.

HÄNNINEN JUKKA 08.10.2011 20:58

Montakohan hyymeriä tuumasi M Laukkanen lie ostanut kun rahat on loppu ja joka kirjoituksessaan eri hyymerin kuva ? Tossa viimesimmässä Maurin hyymerissä on hirmupitkä perä, vai onko trikkikuva ?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 08.10.2011 23:23

Korhosen Paulille, se oli muistaakseni Salovaara Paavo, sellanen lähes kahdeksankymppinen virkee ukko Härmälän puistotie 8:ssa. Kokeilen saada linkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.10.2011 klo 23:27:12 Aika kökkö tuo linkki. Se ilmoituksessa mainittu Raimo Lahti on joku papan juoksupooika, onneksi sähläsi kaupat.

TERVO JARI 09.10.2011 08:07

Linkki.

http://www.nettikaravaani.com/hymer/544/1345814

HÄNNINEN JUKKA 09.10.2011 12:45

Voihan sitä lähteä vähän myöhemminkin.. Mulla ei niin tarkkaa, huomenna tai parin viikon sisällä kuitenkin, ehkä - riippuu vähän ilmoistakin. Kattelin tuoa Jarin linkin hyymeriä ja etsin samanlaisen mobile.de sivulta. Ei paljon eroja mitä nyt hinnassa viistonnia. Olis saksastaoston paikka jos tarvis. Joku autonhakija mahtuis nyt kyytiin kun Frau tulee myöhemmin lentäen.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 09.10.2011 15:26

Jukka hei, aika äkkiä tulee tuo ensi perjantai, kun pitäisi vielä huoltaa tuo MB-Hymeri, meillä täälläpäin näkyy olevan viikon jono.

Eiks tuo Helsinki-Rostock väli olis mukavampi, ei tarvis notkua paatissa niin kauan.

Katellaan aikatauluja ens viikolla, haen auton huomenissa. Nythän tosissaan mahtuis komppania ukkoja hakeen autoa Saksasta, kun kaksi tyhjää autoa on liikkeellä. Arseloidaan.

HÄNNINEN JUKKA 09.10.2011 16:53

Sopiihan se kun ei ole niin tarkkaa väliä lähtöpäivästä, lähetellään eemaileja ja arseloidaan perusteellisesti.

Muillekin tiedoksi että Rostockiin Finnlinesillä mennessä joutuu notkumaan 2 yötä paatissa, se nimittäin ankkuroi ensiksi Gdyniaan ja on aamulla Rostockissa. Lähtö esim Hki tiistaina 18.30 Rostockissa torstaina 07.00. Suoraan Traveen mennessä lähtö on 17.30 ja perillä seuraavana iltana 20.30. Tallink Superfast ei enää aja suoraan Rostockiin, muuten olisi ollut se paras vaihtoehto. Päivää ennen lähtöä kun tilaa piletin, niin se riittää. Voidaan piipahtaa Sulle hakemassa täytettävä alukaasupullo Moselin varrelta. Ja kahvella käydään vaikka punaisessa myllyssä, siinä Pigallella .. Tai miten nyt sattuu huvittamaan.

Siinäpä olis kiinnostuneelle taas tilaisuus uuden tai käytetyn ostoon Saksasta. Vaan eipähän ollut lähtijöitä kuukausi sitten kun viimeksi tarjosin mahdollisuutta. Ensimmäisen alkovimallisen asuntoautoni hain Hampurista 1998 ja senjälkeen vuosittain milloin mistäkin menopelejä muille tai itselle hakenut. Rutiinissa löytyy.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 09.10.2011 17:42

Totta puhut Jukka noista aikatauluista, tuo Gdynian mutka kestää uskomattoman kauan. Siis viisainta todellakin tänä päivänä mennä suoraan Traveen, ja edullisintakin.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.10.2011 klo 17:45:03 Niin, lähtekääpä nyt poijat hyvässä seurassa Saksaan auton hakuun, se vero on kuitenkin tulossa jolloinkin ensi vuonna ja parhaat autothan myydään juuri nyt.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.