starttiongelmia

KYTÖMÄKI RAUNO 27.09.2011 19:10

Ducato -99 Elnagh Startti pyörittää huonosti hehkuvalo ei aina syty latausjännite tyhjäkäynnillä 13,5V. Vedin miinus navasta apukaapelin moottorin kannakkeeseen lisämaadoitukseksi, starttaa hyvin latausjännite tyhjäkäynnillä 14,4V myös asunto-osassa.

Putsailin miinuskaapelin liitokset ei vika korjaantunut eli vinkkejä lisämaadoituspisteistä? Miinusakkukengässä on joku turvajuttu, josta siipipyörää kiertämällä saa nopsaan jännitteen poikki esim. kolaritilanteessa näyttää vähän ohuelta kannataisko vaihtaa tavalliseen?

Helppo ratkaisu tietty olisi lisämaadoitusjohto akusta runkoon mutta kun ei viitsisi viritelmiä rakentaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.9.2011 klo 18:39:00 Kiitos vinkistä eli vaihdelaatikosta runkoon menevän johdon kiinnitysruuvi oli syöpynyt lähes poikki, katkesi kevyestä kosketuksesta.

Laitoin kiinnityksen yhdestä vaihdekopan kiinnitysruuvista tuleekohan tästä jotain ongelmaa?

Startti toimii nyt hienosti enpä tiennyt että noin hyvin pyörittää.

HAAPANEN TIMO 27.09.2011 19:57

Varmista moottorin ja korin välinen maadoitus. Joissain malleissa vaihdelaatikossa kiinni oleva kaapeli hapettuu salakavalasti rosterisen suojan alta. Älä katkaise sitä laatikon jämähtänyttä pulttia missä se kaapeli on kiinni. Sen hilavitkuttimen poistaisin.

@timppa

KAAKKOLAHTI TOIVO 28.09.2011 14:53

Kerran ollut samoja vaivoja. Tosiaankin maadoitus kaapeli akulta runkoon oli tosiaankin täysin hapettunut(siis koko johto). Teetetty uusi johto ja homma pelas kuin unelma...

HAAPANEN TIMO 28.09.2011 20:11

Eipä kiittämistä Rauno. Meinasi jäädä huomaamatta jälkikommenttisi, se kun ei nosta juttua takaisin ylös.

@timppa

KYTÖMÄKI RAUNO 28.09.2011 21:04

Tällä lailla tämä palsta toimii hienosti kun saa apua ongelmiin, jotka korjaamolla maksais maltaita etsiä kun tuo matkailuauto on melko kallis ylläpitää.

Tähän asti tuota minun Italiankulkinetta on huollettu, joka kesä "ammattilaisen" toimesta mutta tänä vuonna näyttää jääneen lataus mittaamatta koska vika on ollut koko kesän. Taitaa noilla huolloilla olla vain leiman verran arvoa?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.