Asuntoauton Thetford-jääkaappi

PUSKALA RAUNO 13.09.2011 21:07

missähän vika kun ei jääkaappi ei jää päälle, syttyy kyllä, mutta kun päästää nappulasta irti niin sammuu...olisikohan nappulassa vika vai...mitä tuumaatte? Vielä pitäisi yksi reissu ensiviikolla heittää ennen talviteloille laittoa....tv Pirjo

TERVO JARI 13.09.2011 21:19

Joko liekinvartia rikki tai se perinteinen "akselin" lyhentyminen . . .

Se "nappi/säätöpyörä" josta painat kun sytytät/käynnistät jääkaappia kaasukäytölle, sen akseli ei painu "nappia/säätöpyörää" painamalla tarpeeksi syvälle mutta kun nykäiset "nappulan/säätöpyörän" irti ja pistät vaikkapa pikkusen paperia namiskan reikään jolloin akseli "jatkuu" ja akseli painuu tarpeeksi syvälle jolloin jääkaappi toimii . . .

Tosin et kertonut jääkaapin tyyppinumeroa, tuo ohje ei pelitä kaikkien mallien kanssa.

Paree että käännyt korijaamon puoleen jos tuo akselin jatkaminen auta, koska kaasuasennukset luvan varaisia töitä . . .

YLINIEMI SEPPO 14.09.2011 08:43

Jari sinä oot autavainen karavaanari .

Iliman muuta sulle papukaija merkki.

Iso KIITOS.

PITKÄAHO JUKKA 14.09.2011 12:26

Mulla autossa toimii myöskin noin kun energia valitsin on väärässä asennossa elikkä katsoppas onko säädin valittu kaasun käytölle vai jollekin muulle.

TERVO JARI 14.09.2011 18:05

Alotuksessa on kyse Thetford-jääkaapista josta minulla ei kokemuksia, neuvot passaa Dometiciin, sori vaan ( Tiä vaikka käy Thetfordiinkin, ite en tiä . . . )

En huomannut tuota että kyseessä Thetford, moka mikä moka, ja tuon Thetfortin takia ei vastauksia ole tullutkaan kun enimmäkseen kaikissa Dometic, tuo Thetford on vasta uudemmissa, Siitä kuka omistaa nuot tehtaat joissa noita valmistetaan minulla ei ole tietoo, kukatietää vaikka tulevat samalta liukuhihnalta ?

Juhani, kenen omistuksessa merkit/tehtaat ? Tiät kyllä, kerrothan . . . .

HAAPANEN TIMO 14.09.2011 18:24

Sama kaappi Jari, nimi vain muuttui jonkun kaupan yhteydessä vuosia sitten.

@timppa

PUSKALA RAUNO 26.09.2011 19:51

Kiitos vastauksista...jääkaappi saatiin toimimaan, kun muutaman kerran papsuteltiin nappia, niin kaappi jäi päälle :) (se paperijuttu ei toiminut) nyt uuteen kysymykseen, mistähän kannattais katsoa(netistä) asuntoautoa jos aikoo vaihtaa uudempaan, siis ajatellen Saksanmaata, ja onko ne sivut sit meikäläisen ymmärrettävissä, niin ja onkohan lainkaan järkevää hankkia auto saksasta, mitenkäs ne verojutut menee silloin, ainakin pitäisi vissiin olla joku saksankielentaitonen mukana, meikäläinen ei ole ennen ulkomailta a-autoa ostanut, kuullu kyllä on että sieltähän semmonen kannattaa hankkia. Varmaan sivulla on henkilöitä jotka on itse hankkinut auton Saksasta tai tuttava, olisi kuume uudempaan autoon ja hiukan tilavampaan, nyt auto -05. Tv Pirjo

KNAAPI JUHA 27.09.2011 12:53

Katsos Pirjo, jos et ole näitä sivuja aikaisemmin paljon selaillut, niin minäpä hiukan avustan...

Tässä "Matkailuautot" -nimen alla on "Viestihakuun" -otsikko. Sitä kun napautat, pääset katselemaan vanhoja viestejä, joissa on paljonkin eri otsikoilla kysymästäsi aiheesta. Käyttöohjeetkin löytyvät samasta paikasta. Hakusanoiksi: Saksa, Saksasta, tuonti, ulkomailta, yms. Tietoa löytyy paljon. Ja oma apu on paras apu.

Itse asia on niin monitahoinen ja paljon keskusteltu, että varsinaiseen vastaukseen tarvittaisiin kymmeniä sivuja ja tuntikausia vastaamiseen. Lisäksi toiset sanovat, ettei missään tapauksessa kannata Saksasta tuoda, toiset taas katsovat, että ainakin yhden kymppitonnin säästä kun Saksasta tuo.

Sitten tuolla "Jäsenkeskustelu" -osiossa on samoja otsikoita. Ne on vain kirjoitettu eri paikkaan. Kannattaa siis tarkistaa molemmista.

PUSKALA RAUNO 27.09.2011 18:15

Kiitos vinkistä Juha, joo, yritän kyllä selailla sivuja, paremmin tällä kertaa...joo ei kyllä kukaan halua vastata kysymykseen jos sellainen on jo kysytty ja vastattu. sorry. Tv Pirjo

VÄLIAHDE JUSSI 27.09.2011 18:51

Pirjo Ei sinne itse kannata lähteä, on noita eriliikkeitä jotka välittää sieltä niitä,heillä on omia "asiamiehiä"siellä jo valmiina.On se kilpailu kovaa välitys alallakin.

LEHTINIEMI HANNELE 28.09.2011 15:53

Meillä automaatti-Thetfordissa auttoi katkaisijan muutaman kerran napsuttelu vähän aikaa, mutta sitten sekään ei auttanut. Huollossa rapsuttivat takaa ison kasan mustaa nokea, se oli kai suuttimesta, ja alkoi toimia. Reunahuomautus: Heti seuraavaksi lakkasi 12V toimimasta. Siitä oli hajonnut vastus. Muutaman kympin vastuksen vaihtaminen vei huollolta melkein neljä tuntia.

HALMEENMÄKI JUHANI 28.09.2011 17:33

http://www.thetford.com/

Thetford kertoo kaiken tarvittavan jo etusivulla.

Dometic onkin pikkasen hankalampi, esim Cramer-yhteys löytyy vasta kun menee pääsivulta (http://www.dometic.com/enie/) valikoiden kautta helloihin, ja yritystausta täältä:

http://www.dometicgroup.com/

HYTÖNEN RAIMO 28.09.2011 18:50

Tavallaan tyyppivika, johtuu useimmiten suuttimen likaantumisesta/tukkeutumisesta. Töhnää irtoaa myös kaasun tuloputkesta, joka kannattaa samalla irroittaa jakotukista ja puhaltaa esimerkiksi paineilmalla puhtaaksi.

LEHTINIEMI HANNELE 28.09.2011 20:13

Lisäys kirjoitukseeni: Käytti ne huollossa paineilmaakin siihen nokitöhnän poistamiseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.