ulkovalojen johdot

KÄRKI KAARLO 02.09.2011 07:58

ulkovalojen katkaisimelle tulee virta ja siitä eteenpäin ei, siis pitäis laittaa siitä eteenpäin. jakorasia on kaapissa, muuta ei ole kuin yks tyhjä paikka mihin tulee jatkuva virta.kysymys , missä on johdon pää mihin laitettaan lampun johdot ? auto on sea joint elnag. @kk.

PASANEN MIKKO 02.09.2011 10:19

Terve. Hyvä Kaarlo, oikea sähkömies/tai nainen ei noilla alkutiedoilla pysty, eikä ala näin sinua tuossa ongelmassa neuvomaan! Käy jossain autosähkärin luona.

IPATTI VEIKKO 02.09.2011 16:35

Jossakin kalustossa on käytetty kaluston koria ja runkoa miinusjohtimena. Kokeilees sitä.

KÄRKI KAARLO 03.09.2011 07:32

Hyvä Mikko. siksi kysyin jos jollain ois saman tehtaan kori ja kytkin taulu ledeillä ja valo kytkimet samassa taulussa, tehtaalla on jätetty ulkovalo kytkin kesken . lisä kaiuttimien jodot kyllä löysin turvavyö kotelosta, mutta ne on alustan valmistajan laittamia, kiitos @kk.

HYTÖNEN RAIMO 03.09.2011 11:28

Ymmärsin, että katkaisimelle tulee johdot (=virta), mutta siitä eteenpäin ei.

Jos näin on, johto (johdot) ulkovalolle on jäänyt tehtaalla vetämättä.

Itse aloittaisin selvityksen ulkovalon päästä, ottamalla sen irti ja katsomalla tuleeko sinne johtimia. Jos tulee, johtimet on vedetty, mutta unohtuneet kytkemättä katkaisimeen. Sen jälkeen katkaisin irti ja tarkistus onko sen alla irrallisia johtoja. Niitä yhdistelemällä on helppo kokeilla mistä ulkovalo syttyy (tai sulake palaa).

Tietysti johtoja voi yrittää etsiä metallin/jännitteenpaljastimella (jos sellainen on), mutta jos korin ulkopinta on metallia metallinpaljastin ei auta.

Mahdollisissa väärissä kytkennöissä voi varautua sulakkeiden palamiseen. Tämä tiedoksi, vaikka 12 V sähkötöitä voi tehdäkin kuka tahansa.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.9.2011 klo 11:30:45 Ja jos ulkovalolle menee vain yksi johto, siihen kytketään plus jännite (miinus on korissa)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.