Amerikoissa v. 2002

POHJANTÄHTI JORMA 17.08.2011 09:30

Tällaista yhdistelmää en ole näillä kulmilla vielä kohdannut, no puutkin oli kookkaita:)

KORPPI SEPPO 17.08.2011 10:13

On noita ainakin engelsmanneilla eteläisessä Euroopassa nähty.

HAAPANEN TIMO 18.08.2011 15:17

Samoin saksalaisilla 2011.

@timppa

PURSIHEIMO TOPI 20.08.2011 01:11

Oletkos pohtinut miksi jenkeissä melkein kaikkien matkailuautojen perässä hinataan henkilöautoa. Sellaisen näkee myös pick-upin vetämän trailerin perässä.

POHJANTÄHTI JORMA 20.08.2011 06:42

Epä ole tullut mietiskeltyä moista asiaa. Näitä kapistuksia perässäänvetävät voisivat olla esim. "reissumiehiä" . Matkailuauto viedään leiripaikalle ja työmatkat tehdään sillä pienemmällä autolla. Itseäni kiinnostaisi kuitenkin tietää se ,että olisiko kuvan mukainen kytkentä Suomessa luvallinen.

SAARELA HARRI 20.08.2011 08:59

Minä olen pohtinut ja joskus kysynytkin sitä sikäläisiltä lajitovereilta. Osa on niitä reissumiehiä, eli käyttävät pienempää autoa työmatkoihin. Huomattavan suuri osa, ehkä enemmistö, on "elämäntapa intiaaneja", pääosin eläkeläisiä, jotka viettävät suurimman osan vuodesta reissailemalla ympäri sitä hunajan ja kerman maata. Asuvat pidempiä aikoja kiinteiden vesi-/ viemäri-/ sähkö -systeemien varassa erillaisissa trailer parkeissa, ja tarvitsevat pikku autoa muuhun paikkaliseen liikkumiseen. Osa on sitten tavan matkailijoita, joilla on se pienempi kärry mukana.....jaa, kaiketi helpottamassa paikallista liikkumista.

PURSIHEIMO TOPI 21.08.2011 01:33

Helposti tulee mieleen, että pannaan nuo härvelit toiseen järjestykseen. Niin kuin meillä matkailuvaunua vetävillä. Päästään todella helposti paikalliseti liikkumaan.

SAARELA HARRI 21.08.2011 09:06

Näin varmaan täällä meilläpäin. Hunajan ja kerman maan asukkailla se a-auto kalusto vaan on senverran järeämpää, että se saa heidät toimimaan näin. Eli meikäläinen keskiverto a-vaunu saattaisi riittää heille a-auton huussiksi kokonsa puolesta. Toisaalta eipä siellä isommin meidän tyylisiä auto/ vaunu yhdistelmiäkään ole. Ne vaunutkin tuppaa olemaan pienen omakotitalon kokoisia, isoilla avopakuilla vedettäviä härveitä, jotka vaunut kytketään veturiin suurinpiirtein samanlaisella systeemillä kuin meillä puoliperävaunut rekoissa. Näillä kavereilla ei taas yleensä olekkaan tuota kauppakassia perässään.

PURSIHEIMO TOPI 21.08.2011 14:07

Tuollainen avolavalla vedettävä traileri taitaa olla yleisin matkailukulkuväline. Kyllä niidenkin perässä näkee usein vedettävän tavallista henkilöautoa. Täytyypä tehdä oikein tilastoa noista matkailuvälineistä, kun viikon päästä lähdetään taas kiertämään uutta mannerta yli kuukauden ajaksi. Itse liikumme tavallisella henkilöautolla, joka siellä on kelvollinen matkailukulkuneuvo kattavasta motelliverkostosta johtuen. Kyseessä on jo 13. vastaava matka.

HACKSPIK MARKKU 24.08.2011 23:26

Mulla on tollanen tow bar jolla oon vetäny CJ5 jeeppiä Carado Transiitin perässä pari reissua Suomessa. Hinauspuomi tulisi olla Suomesa minimissään 3 m pitkä, mutta eipä virkavalta ole asiasta huomauttanut vaikkakin mm Kalajoella aika pitkään systeemiä silmäilivätkin

ASIKAINEN AKU 25.08.2011 18:13

Kaikkia edellä mainittuja ja kuvattuja vempeleitä täällä näkyy liikkuvan. Nyt olen Canadan puolella, mutta samanlaiset on vehkeet rajan takanakin. Paljon avolavalla hinattavia, jonkin verran tavallisia matkailuvaunuja, sekä tietysti isot matkailuautot. Huomionarvoista on että kaikilla niillä, paikallisen asujan mukaan, on samat nopeusrajoitukset kuin muillakin autoilla. Joskus nuorempana USA:n puolella töissä ollessani työkaverini ajoi kaksi autoa kerralla Floridasta Nykin liepeille. N. 2500km yhteen soittoon. Hinaustapa oli nimenomaan A-puomi hinattavan auton keulasta veturin perään. Sillä tavalla hän hinasi kymmeniä autoja. Itse sain vältettyä moiset hakukeikat. Itse olen ajanut saman välin mutta yhdellä autolla viikossa.Floridassa autot menevät pilalle katosta auringon takia, mutta pohjoisessa ruostuvat alta erittäin runsaan suolauksen takia. Teiden kunnosta sen verran että vaikka Suomessa valitetaan huonoista teistä niin Täällä Canadassa tilanne ei ole yhtään parempi. Tosin täällä teiden kunnossapito on lähes täysin alamaailman hallussa, josta johtuen kyseinen työ on erittäin kallista. Näin paikalliset kertovat.

HAAPANEN TIMO 25.08.2011 19:21

Joo, se ruostuminen on hauska juttu. Takavuosina olin Floridassa ja tutustuin siellä kaveriin joka oli muutama vuosi sitten muuttanut sinne vanhan Camaronsa kanssa Chicagosta, missä oli myös asunut muutaman vuoden. Oli se camaroressu kamalan näköinen, Chicago vei lokasuojat ja Florida etu- ja takaikkunoiden ympärykset. Sillä vaan huimittiin pitkin poikin tutkanpaljastin paskapaperirullassa kojelaudalla.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.