Trumatic boilerin tyhjennysventtili

SVÄRD SEPPO 27.07.2011 09:12

Onko normaalia, että Trumaticin boilerin automaattityhjennysventtiili avautuu omia aikojaan tärinästä esim. soratiellä? Minulle tämä on tapahtunut melko usein, ja jos vesipumppu on päällä, niin se tyhjentää ajon aikana koko vesisäiliön! Kyseessä on Trumatic Combi 6002. Onko kyseessä laitevika vai ominaisuus?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.07.2011 09:45

Ei ole normaalia. Meillä ei ole koskaan matkalla tyhjentynyt vaikka on ajettu teitä joilla pelkää hampaidenkin putoavan.

Ellei vika ole pakkasvahdissa, saattaisi syy olla huonossa sähköliitoksessa, joka katkoo pakkasvahdille tulevaa jännitettä. Yksikin räpsy riittää tyhjentämään koko järjestelmän. Vesipumpun ei tarvise olla edes päällä kun säliö tyhjenee lappo-ominaisuuden takia.

Halvin korjaus on laittaa pyykkipoika pakkasvahdin nuppiin joka estää pakkasvahdin toiminnan. Pyykkipoika pitää tietysti poistaa ennen pakkasia, ettei vesiboileri jäädy.

Olen käyttänyt pyykkipoikaa kun olen tehnyt asennuksia joiden takia on pitänyt katkaista sähköt myös Trumalta. Kun on muutaman kerran laskenut vedet piha-asfaltille oppii varmistamaan asian.

KOSKINEN OLLI 27.07.2011 09:56

Ei ole normaalia. Noita venttiileitä lienee olemasa sähköisiä, ja manuaalikäyttöisiä.

Kyseessä lienee sähköinen venttiili, ?
Sähköisen venttiilin tunnistaa siitä että se aukeaa aina kun 12V sähköpääkytkimestä kytkee sähköt pois. Myös hupiakun tyhjentymnen avaa venttiilin ja laskee vedet ulos.

Sähköinen venttiili aukeaa aina automaattisesti lämpötilan laskiessa alle+5 asteen ja sen pääasiallinen tarkoitus on näin toimiessaan huolehtia lämminvesivaraajan jäätymissuojauksesta.

Miksikö aukeaa soratie ajossa? ... On mahdollista että sähköjärjestelmässäsi on jossakin löysä liitos ja sähköjen hetkellinen katkeaminen soratien tärinässä aiheuttaa venttiilin avautumisen. Toinen mahdollisuus on että venttiilissä itsessään on jotain vikaa.

Jos olet käsistäsi näppärä, väliaikainen hätä-apu tlanteeseen on vääntää metallinen sokka rautalangasta, esim pyöränpinnasta, ja sokka asetetaan venttiilin nupin kaulassa olevaan uraan venttiilin nupin ollessa ylä-asennossa.

Tietenkin tuo sokka poistaa laitteen automaattisen pakkassuojauksen, eli vaatii käyttäjältä tarkkuutta yöpakkasten tullessa. Sokan lukitsemalla venttiilillä saavutetaan se etu ettei sähköjen katkeminen aiheuta veden valumista varaajasta..

Käyttäjän lisäys viestiin 27.7.2011 klo 09:58:13 Kas vain, Markku ehti vastata kirjoittaessani. ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.