Asunto-osan sähköt kateissa

JUMISKO VELI-MATTI 18.07.2011 09:06

Hymerin -95 kopin sähköt ovat mykkänä. Kun paripäivää sitten lähdin pihasta vilkutti ohjauspanelin punavalo alhaista jännitettä. Jääkaapin käynnistämiseen virta riitti. 30 kilometrin jälkeen mökin pihassa yrittäessäni sammuttaa 12 v sähköjä kopista paloi vain vihreä valo vaikka napsuttelin virtanappia pois ja päälle, kokoajan vain vihreää, mystisesti. No aamulla ei enää mitään merkkivaloja. Nyt auto on piuhan päässä kotona. Yön aikana mitään latautumista ei ole tapahtunut. Jääkaappiin tulee kyllä verkkovirta, ainakin sen merkkivalo palaa. Sisävalot ovat pimeinä vaikka auto on siis piuhan päässä. Asuntoakun piuhan sulakkeet olivat ehjiä.

Jos akku on totaalisen tyhjä auttaako latauksen aloittamiseen se että lataa sen ulkoisella laturilla?

M ps. en jaksanut kaivella aiempia viestejä, oletan vuosien varrelle muiltakin kyllä virtojen olleen hukassa

VARTIAINEN URPO 18.07.2011 12:36

Ensiksi tarkista kaapista kytkimen asento kokeile eriasentoa toiseksi kuskin penkintakana voi olla vielä yksikytkin kokeile sitä myös..

Käyttäjän lisäys viestiin 18.7.2011 klo 14:54:34 Auto lataa mut sähkö ei syy katkaisimessa?

JUMISKO VELI-MATTI 18.07.2011 15:31

Akku oli todella hengetön. Lataan sen ensin ulkoisella laturilla. Katson sitten mikä miten pelittää. Elektroblokin ja akkukaapelin näkyvissä olevat sulakkeet ovat ehjiä. Onkohan jossakin muualla vielä lisää sulakkeita. Moottoritilassa?

Hymercamp 514 -95

M

VARTIAINEN URPO 18.07.2011 16:00

Joko tarkistit kaapissa olevan kytkimen lähellä sitä sähkölaturia?

JUMISKO VELI-MATTI 18.07.2011 17:07

Elekrobloc on kuskin penkin alla ja akku toisen puolen penkin alla. Mitään kaapissa olevaa laturia en löydä?

M

VARTIAINEN URPO 18.07.2011 17:29

Löytyykö siitä missä sähköjoho tulee sisälle läheltä kytkintä?

JUMISKO VELI-MATTI 19.07.2011 09:38

Latasin akkua reilun vuorokauden ulkoisella laturilla. Nyt se on täynnä. Oliskohan käynyt niin että akku oli auton seistessä päässyt niin tyhjäksi ettei auton laturisysteemi enää jaksanut lähteä sitä lataamaan. Aiemmin en ole tämmöseen törmännyt. Katsotaan nyt. Hyvää kesää kaikille.

M

HÖRKKÖ JAAKKO 19.07.2011 10:07

Sama ongelma sattui minulle pääsiäisen aikoihin. Minulla on Chausson 2004 ja siinä on ohjauspaneeli joka pimeni. Asiantuntija totesi että ko paneelissa on jonkinasteinen "tiedosto" joka oli hävinnyt. Ko paneelia ei ole vielä saatu ( vaikka 3 kk sitten tilattu ) ja sain ammattihenkilön joka laittaa jokaiselle laitteelle akun jälkeiseltä sulakerasialta oman laitekohtaisen kytkimen. Näin uskon että toiminta on varmaa. Mielestäni näissä asunto-autoissa on nykyisin liikaa tätä "elektroniikkaa" jolla ei ole mitään oleellista merkitystä. HUOM ! , olen kyllä maallikko mutta eräs "tietäjä" kertoi että asunto-osassa on oma maadoitus jossakin , autosta riippuen joka saattaa tehdä ko ongelman. Ohjekirjoissa lukee myös että jos asunto-osan akun varaus laskee niin "huoneisto" pimenee. Kokonaisuutena tämä "sähkömaailma" on erikoisammattilaisen puuhaa joita ei kyllä hevin löydä. Tiedätkö Sinä ketään liikettä / henkilöä ( tai tietääkö joku muu ) josta tämän "elektroniikkamaailman" ongelmiin löytyy apua ? Sinun ongelmaasi en pysty neuvoa antamaan mutt et ole tämän asian kanssa yksin liemessä ( oletan että taitaa olla muillakin jotain samantyyppisiä probleemia ) . Toivottavasti tämä Sinun avauksesi tästä alkaa tuottamaan tänne palstoille infoa sähköistä ymv ongelmista.

SUOMALAINEN RITVA 19.07.2011 19:29

Tervehdys ! Minulla on kunnostettuja Elektrobockeja jos menee rikki (EBL20,EBL99,EBL208-S ,EBL226ja EBL269 ) niistä ohjauspaneleista jotka on tehty Italiassa on tosi vaikea saada ja niissä on ajettu ohjelma muisti piirille jos ne saavat jonkun virta piikin niin ohjelma menee sekaisin ja ne ei toimi ollenkaan taikka vain osittain, Adriassa ja Tefletissä on vielä niin sanottuja läpi ladottivia komponenttia joita pystyy korjaamaan mutta näissä italialaisissa on toteutettu pintaliitos tektniikalla on tosi vaikea korjata . T.rauno

NIVA OLAVI 19.07.2011 21:33

Tuon ikäisessä autossa lienee releohjaus. Itselläni oli -92 mallin Bûrstner, josta hävisi sähköt. Viisas saksalainen oli asentanut paneelin hellan yläpuolelle, ja paneelin päällä oli kaappi, johon kanssamatkustaja oli sijoittanut kaikki mausteet. Miten sattuikaan, että suolapurkki oli kaatunut ja tämä teki kosteuden kanssa tepposet. Pakotin hammastikulla latausreleen päälle ja taas toimi. Tilasin vuonna 1996 Siilin Caravanista uuden paneelin kaikkine sisältöineen. Ei ole vielä tullut. On kai tehtaalla vähän ruuhkaa, kun eivät ole ehtineet lähettämään. En kyllä sitä enää tarvitsekaan, kun auto ei ole ollut minulla 14 vuoteen.

HÖRKKÖ JAAKKO 20.07.2011 08:49

Voisitko ottaa yhteyttä niistä korjatuista elektrobokseista sillä minulla on juuri se made in Italy joka on ollut hankinnassa 3 kk ei kä mitään kuulu puh 0417285938 , kiitos etukäteen . Tämä ongelma alkoi kun laitoin asunto-osan akun keväällä paikoilleen ja ilmeistä on että sähelsin kaapelien kanssa ja virtapiikki sekoitti "ohjelman". Kaikille tiedoksi jos otatte akun talveksi pois niin irroittakaa kaikki mahdolliset laitteet liittimistä ( tämä oli asiantuntijan neuvo ) . Olen myös painellut näitä pieniä nappeja liian voimakkaasti ja ne ovat mekaanisesti erittäin heikkoja joten olkaa varovaisia.

JUMISKO VELI-MATTI 23.07.2011 10:31

Auto seisoo yksinään pihalla ja toissapaivänä lataamani akku on taas aivan hengetön. Lataus ulkoisella laturilla meni mielestäni aivan normaalisti ja 12v systeemi näytti pelaavan normaalisti.

Paneeli näytti akkujen tilan ja ein/aus toimi normaalisti. Aiemminhan virtaa ei saanut pois vaan vihreä valo paloi vaikka kytkin oli aus-asennossa. Kunnes sammui lopulta sekin. (Onkohan se normaalitilanne että paneelin virtakytkin lopettaa toimintansa kun virrat ovat aivan viimeisillään loppumassa, juuri ennen hiipumista, kun punainen varoitusvalokaan ei enää jaksa vilkkua?)

Nyt tuntuu että akku taitaa olla entinen. Alkuperäinen ongelmani toivottavasti on siis viallinen akku. Vuodenikäinen, takuu voimassa mutta akkuliike näin lauantaina suljettu. Mikähän näitä asunto-osan akkuja syö? Tuntuu että jatkuvasti saa olla uusimassa?

Elektoblockin etuseinässä on se "ulospomppaava" sulake. Mistä tietää onko se lauennut vai "päällä", montako milliä tappi on ulkona kun se on lauennut?

-M-

HJELM ARTO-VEIKKO 23.07.2011 12:40

"ulospomppaava" sulake. Sen voi huoletta painaa pohjaan,yleensä kuuluu pieni naksaus jos sulke on ollut pois päältä. Nappia ei kannata pitää pohjaan painettuna,vain painallus. t jelmi

JUMISKO VELI-MATTI 25.07.2011 09:27

SUOMALAINEN RITVA,

Elektroblock 104 ei lataa, lienee viallinen. Löytyykö apua?

Matti Jumisko 0400 193257

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.