mistä matkailuauto perheelle

VUORINEN VEIKKO 06.07.2011 12:02

Eipä tahdo uusista matkailuautoista löytyä kuin muutama ajoneuvo jossa on matkustajapaikkoja yhtä paljon kuin makuupaikkoja. Nykyiset kalliit kulkimet ovat selvästi rakennettu kahdelle kolmelle henkilölle. Kuudelle rekisteröityjä on joitakin harvoja ja pari valmistajaa lupaa lisäistuimen viidennelle matkustajalle. Siitä seuraa, että markkinointi on suunnattu vain eläkeläisille. Mitä suurempi auto sitä pienempi jääkaappi jne. Siksipä perhekäyttöön sopivaa autoa ei tahdo löytyä. Ei ole ihme, että matkalla tapaa vain pariskuntia tai vanhuksia, joista vain verottaja ja matkailuajoneuvokauppias on kiinnostunut. Nuoria ei voi vähempää kiinnostaa (EVVK) valtion kiskuriverottamat matkailuautot. Myyjät markkinoivat vain turhia hintaa nostavia lisävarusteita (esim.vitriineitä ja viinakaappeja) autoissa. Etsitäänpä taas jälleen perusautoa Lahden messuilta. Löytyykö?

KARJALAINEN ALPO 06.07.2011 22:59

Kuule Veikko, kun menet asuntoautokauppiaan luo ja kerro mitä haluat, niin sieltä löytyy vaikka yhdeksän hengen auto. Mutta otathan huomioon, että ajokortissa myös löytyy. Tämä 3500 kiloa ja B-kortti rajoittaa monia.

Kokeilehan vielä ja kirjoittele sitten, että miten kävi

VALTONEN MARTTI 07.07.2011 07:25

Kauaksi on tultu matkailuasumuksen alkuperäisestä ideasta. Nykyään kun reissun lähdetään pitää olla sama "tasokkuus" mihin arkiasumisessakin olemme tottuneet. Pitää ne leirialueellekin päräytettäessä olla viini ynnä konjakkilasit mukana, ja muut hienoudet.

Ostohoukuttimiahan nuo "prameudet" nykyvehkeissä ovat ja olenpa huomannut että erityisesti erään maan tietyn merkkiset vaunut ja autot ovat edelläkävijöitä tuon "turhan" prameuden markkinoinnissa ja onhan muiden tultava perässä.

Onnea vaan etsintään.

LUUKKONEN PASI 07.07.2011 15:00

No taitais olla ainakin toi itineo sb 720 se on kuudelle oon sitä ittekkin katellu vähän sillä silmällä eikä ole siitä kalleimmasta hintaluokasta

VUORINEN VEIKKO 07.07.2011 16:17

Sitäpä juuri, mutta pitää nähdä mitä ostaa. Siksi messuille taas kerran katsomaan. Kauppoja ja näyttelyitä kierretty. Nettikaravaanin sivuilla 2011 malleja myynnissä tänään 331 kpl ajoneuvoluokasta riippumatta. Kuuden hengelle ja yli rekisteröityjä / vuodepaikoilla autoja tasan 20 kpl tarjolla. Kun tarkistetaan jääkapin koko ei montaa jää käteen. Olisko uuden kohtuuhinta perheelliselle 50- 70000 euroa? Ei vaan yksinkertaisesti ole tarjontaa. Itse ajan mieluummin vanhalla hyvällä kuin petyn uureen.

LIIMATAINEN HANNU 07.07.2011 17:45

No ostapa Veikko minulta kunnon hyymeri, 6 hengen peli ja makuupaikkojakin vähintäinkin se 6. Vaatii vain sen C-kortin, max. kok.paino 4000kg. Mallia 2010 ja kilometreja nyt 6700 km. Kaikilla paketeilla eli varusteilla, markiisi myös. Iso jää-/pakastinkaappi. On talvilämmin auto.

Itse vaihtaisin auton pienempään ja matalavuoteiseen malliin. Tämä alkovimallinen. Malli merkintä 634 Camp. Ei ole hinnan kiroissa, ne kalliit kilometrit ovat jo ajettu. Uteliaille ja muuten vain renkaanpotkijoille en kerro edes hintaa, vain tosiostajille.

Yhteystiedot laitan jos innostut asiasta tai joku muu tosissaan haluaa paremmin selvittää jutun. Perussyy vaihtoon on tosiaan että haluan sellaisen auton jossa ne vuoteet ovat matalalla, olen liian iso ja kömpelö nousemaan sinne tallin päälle, vaikka sinne kiinteät raputkin on. Vaimo vielä ketterästi kipuaa alkoviin.

Ei häpeä uutta mitenkään, täysin virheetön yksilö. Jos joku tällaista mallia haluaa, nyt on tilaisuus siihen 'hyvään ja halpaan', vaikka auto ei olekaan uutena halpa.

KATTELUS KARRI 08.07.2011 13:01

moi! tuoltapa löytyisi hyvä ja luotettava auto karavaani id 1337017

VUORINEN VEIKKO 09.07.2011 08:58

Kiitos karavaanariveljille mielenkiinnosta. Halusin ainoastaan olla kriittinen kaupallisen tarjonnan suhteen. Odotan seuraavilla messuilta näkeväni myös enemmän hinta/laatusuhteeltaan perhekäyttöön sopivia matkailuautoja. Omani ei vaihtaen juuri parane, joten harkitsen vaihtoa vain jos löydän uuden josta innostun ja jota voin taas varustella mieleisekseni. Täysin valmista matkailuautoa kun ei ole olemassa.

KATAJISTO VESA 10.07.2011 13:21

Olemme 6-henkisenä perheenä painineet samojen ongelmien kanssa jo pari kertaa, kun olemme uutta matkailuautoa katselleet. Ensimmäisellä kerralla hankimme viidelle rekisteröidyn auton, jossa oli valmiina kiinnityspisteet kuudensille turvavöille ja turvavöitä sai tarvikeliikkeestä... Toisella kerralla - ja siis nykyisessä autossamme - on hyväksytyt paikat turvavöin kuudelle. Kuten jo muutkin ovat todenneet, nykypäivänä ei tahdo löytyä vaihtoehtoa alle 3500 kg kokonaispainoluokassa, joten meilläkin ollaan nyt C-kortilla liikenteessä. Moni niistäkin, joita 3500 kg:n kokonaispainoisina markkinoidaan, on saatu tyyppihyväksytettyä vain määräämällä mm. vesi- ja jätevesitankit lähes tyhjiksi ajon aikana ja vain yhdellä kaasupullolla varustetuksi (vaikka tilaa on kahdelle pullolle). Ja tuo 3500 kg:n raja menee useimmiten yli, jos haluaa lisäksi esim. ilmastointilaitteella varustetun auton tai vaikkapa perusmoottoria tehokkaamman version. Kannattaakin lukea tarkkaan esitteiden pienellä alaviitteisiin lisätyt "vastuuvapauslausekkeet", joissa usein kerrotaan esitteiden teknisten tietojen koskevan vain todellisia karvalakkimalleja.

En kehtaa omaani markkinoida, mutta kyllä se netticakaraani.com:sta löytyy sekin ID:llä 1337547 (mitään erityistä tarvetta päästä autosta eroon ei ole, sillä se on meille juuri sopiva - lopettipa vaan HYMER-konsernin LMC/TEC tuonkin perhemallin valmistuksen viime vuonna).

LIIMATAINEN HANNU 10.07.2011 14:49

Myös muistettava ottaa huomioon perheautoa valittaessa että harvassa 3500kg autiossa on kantavuutta riittävästi koko perheen tavaroiden mukaanottamiseksi. Eli C-kortilla ajettava sen pitää olla ja riittävät tilat niille tavaroille. Saksan poliisi on tiukka niissä painorajoissa, ikävä jättää osa lomavermeistä pois, minne nyt saakin ne.

SARASTE MARKKU 16.07.2011 15:35

Moi, Burstner 747-2, siinä on kaikki mitä 6 henkinen perhe tarvitsee. Toki sekin on C-kortin vaativa auto, mutta meille ainakin ainoa ratkaisu silloin kun auto hommattiin 3 vuotta sitten. Nyt lapset jäämässä pois kyydistä ja tarttis hommata pienempi. Niin ne ajat muuttuu. Nyt olis hyvä tarjolla:) Make

PELTOKOSKI JOUKO 16.07.2011 22:45

Meidän isompi perhe on suosiolla heittänyt luksuksen nurkkaan ja ajellaan vanhemmalla autolla jossa paikkoja on riittävästi. Positiivista on ettei tarvi rahaa laittaa kulkineeseen kovinkaan paljoa. Myöskään se ei häiritse että noissa on kokonaispaino suhteellisen pieni eli verot ym. eivät nouse kuten uudemmissa. Kokonaispainon ylittyminen joka on vanhemmilla "automaattista" ei pahemmin huoleta kun suomessa ei noita pahemmin ole mittailtu ja ulkomaille ei tule pieneen mieleenkään lähteä.

KOLU VESA 16.07.2011 22:52

Moi

seuraavanlainen keksintö olisi juuri latettu myyntiin kts linkki http://www.nettikaravaani.com/knaus/ducato-maxi/1339291 tällä reissattu kolmen lapsen kanssa ja hyvin on mahduttu. Auto on myös hyvässä kunossa ettei utta häpeä. Systeemit toimii ja tilat on kohdallaan

kurkistapa

Vesku

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.