Adria takatallin sarana hirtti kiinni

MUIKKU ESA 03.07.2011 20:39

Adria vm 2010 takatallin alimmainen oven sarana alkoi jäykistyä huhtikuussa ja hirtti lopullisesti kiinni kesäkuussa. Lupasivat takuuseen uuden oven karmineen. On vain niin eri tahoilta tulossa osat, että meneekö kuukausia vai pitempään. Nyt olen odottanut ovea karmineen jo 2 kk. Sarana on Sport 577 sp mallissa prässätty karmiin, joten ei onnistu pelkällä saranan vaihdolla. Otin alimmaisen saranan pois käytöstä irottamalla sen ovilevystä. Öljyvirottelu ei auttanut. Onko hyviä neuvoja. Muutakin kuin vaiha merkki:)! Kyl on näköjään adriankin laadussa maanantaipäivän tuotteita.

NIVA OLAVI 03.07.2011 21:31

Onko saranan runko kevytmetallia ja tappi terästä? Jos on, niin voit odottaa vastaavia ongelmia myös jatkossa. Kun kaksi eriarvoista metallia on vastakkain, syntyy sähköpari ja metallit ikäänkuin hitsautuvat yhteen. Oli samanlainen ongelma Italian ihmeen Mobilvettan kanssa. Mikään öljy tai rasva ei auttanut, vaan saranoita sai vaihtaa 2 - 3 kertaa vuodessa. Saranat olivat onneksi kiinni vain pop-niiteillä.

HYTÖNEN RAIMO 04.07.2011 10:06

Tuttu juttu monessa muussakin merkissä.

Yksi konsti on vaihtaa teräksiset saranatapit messinkisiin (= 6 mm messinkitanko, yleisessä myynnissä hyvin varustetuissa rautakaupoissa. Löytyy yleensä hitsauspuikkojen läheisyydestä).

MUIKKU ESA 04.07.2011 17:08

Kiitoksia vinkeistä! Saranan kehys on jotakin alumiininsekotetta varmaan ja tapista en tiedä. Adrialla olivat ihmetelleet asiaa ja sanoneet, et on uusi juttu heille. Mutta alin sarana on kuin hitsattu, ei aukee kyuin sorkkaraudalla kääntämällä.

HAAPANEN TIMO 04.07.2011 18:30

Pääsisikö siihen lämmittämään suksenvoitelutoholla, niissä on pieni terävä liekki. Ja sitten mirkelillä tappiin suoria siivuja pari kolme.

@timppa

MUIKKU ESA 05.07.2011 19:12

Kyllä pääsee, mutta otin sen saranan pois käytöstä ja ootan sen uuden ovisysteemin karmeineen saapumista ja siihen saakka saa pelata vähemmillä saranoilla. Mutta kiitos vinkistä, jos jatkossa kiikastaa, pitää kokeilla voisi toimia!

KORHONEN ERKKI 06.07.2011 15:52

"Oli samanlainen ongelma Italian ihmeen Mobilvettan kanssa. Mikään öljy tai rasva ei auttanut, vaan saranoita sai vaihtaa 2 - 3 kertaa vuodessa. Saranat olivat onneksi kiinni vain pop-niiteillä."

Minulla myös Italian ihme Mc Louis, (en ole tutkinut mitä materiaalia on tapit) ilmeisesti siinä on samanlaiset saranat, joita olen sadatellen kehuskellut, on -03 malli mutta ei vielä ole tarvinnut vaihtaa saranoita. Pystysaranoihin olen laittanut CRC-tä aina keväisin, imeytyy tosin äärimmäisen hitaaaasti mutta on siitä ollut apua. Vaakasaranoita (sivuluukku) ei olisi voinut samalla tavalla rasvata, mutta sain sain tapit irti ja laitoin vaseliiniä väliin, nyt näitä ei ole tarvinnut pariin vuoteen rasvata.

VIRTA URPO 07.07.2011 00:13

Kannttaa otta saranat auki heti kun altaa tuntua merkkejä tiukkuudesta ja vesi vaseliinilla voitelu auttaa. Uusinta aina parin vuoden välein. On noiden kaikkien tuon tyyppisten vika eikä mitenkään merkin vika.

HAAPANEN TIMO 07.07.2011 16:08

Tekemällä tappiin suoran kohdan tai useammankin ongelma poistuu täysin. Siellä kolossa se rasvakin pysyy, eikä pyyhiydy jo paikoilleen laitettaessa pois.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.