Karavaanarin kaveri

ELOVAARA VEIJO 28.06.2011 13:08

Mailatkaa valituksi tulleille kansanedustajille ja kysykää "Karavaanarin kaveruudesta" Tällaisen vastauksen sain, kun kysyin matkailuautovero asiasta.

"Hei ja kiitos jälleen viestistäsi. Kyllä, olen yhä karavaanareiden kaveri ja siksi jo heti nähtyäni hallitusohjelman kirjauksineen kysyin neuvottelijoiltamme, mitä nyt kirjoitettu autovero matkailuautojen osalta tarkoittaa, kun ajoneuvoverokin on vielä vääryydellä säädetty. Minulle vakuutettiin, että ensin on löydettävä asuntoautoille malli mittauttaa päästöt, jonka pohjalta todellisemmin (myös kokonaismassaa edullisemmin) matkailuautoja verotettaisiin. Vasta tämä malli löydettyä voidaan ruveta miettimään nyt kirjattua autoveron mukaanottoa eli perusteet tulee olla siten kunnossa, eikä vain lähdetä mielivaltaisesti rankaisemaan matkailuautoilijoita. Lupaan pitää huolen asiasta ja infota myös ministeriä, ettei virhe-esityksiä tehtäisi, vaan vanhatkin epäoikeudenmukaisuudet saataisiin korjattua."

Hyvää kesää toivotellen, Heli Paasio

TIENHAARA ERKKI 28.06.2011 21:03

Parahin,Heli, epäilen vahvasti aikomustasi puolustaa kansanosaa, joka on joutumassa valtiovallan yksipuolista verokohtelua vastaan. Ei, isäsi, eikä ukkisi mahtanut mitään kapitalisteille. On aivan yhdentekevää puolustaa asioita/kansaa, joka on menettänyt luottamuksen politikoihin. Kansa toden näköisesti ymmärtää tämän, tai sitten ei, kuten joskus todettiin maanvijelyksestä, sitä jatketaan niin kauan kun rahat riittää.

VÄLIAHDE JUSSI 29.06.2011 00:09

Hei nämä matkailuautojen verotulot. on lillukanvarsia valtiolle,tässä tilanteessa mutta, pannaan Eu:n ulkopuoleisille tieliikenteelle päästö vero ja tiemaksu ja silta,lossi ym maksut ja määräykset, kuten Venäjä tekee meille.

JANHONEN MATTI 29.06.2011 08:37

Hyvä ehdotus Jussi. Käyppä tekemässä se Haminan, Kotkan, Helsingin ja Hangon satamajohtajille.

JOKINEN ARI 29.06.2011 21:57

Tämä ulkomaisen liikenteen maksuttomuus on ihmetyttänyt minuakin.Mutta jos pelkästään niille laitetaan maksu ne valittaa EU:hun . Ehdotukseni oliskin että Suomen vuotuisesta käyttömaksuista osa siirretään käyttömaksutarraan jokaisen tuulilasiin. Esim 120e / vuosi , ja tämä pitää olla KAIKISSA autoissa kansallisuudesta riippumatta , tarroja myyntiin 10e / kuukausi ja 120e vuosi. Näin menetellen suomalaisten verotus ei nouse mutta Venäjältä ja Virosta tulevat autot joutuisivat maksamaan edes jotain ,nythän niillä on tankki täynnä verotonta sikäläistä polttoainetta. Kuorma-autoille noihin hintoihin voi laittaa nollan perään....Karavaanareille ainakin on tuttua tämä tarrojen osto jo monissa euroopan maissa, tuntuu toimivan jos sanktiot on riittävät.

JANHONEN MATTI 29.06.2011 22:57

Joopa joo. Mitäs sitten tehdään saksalaisille, ruotsalaisille, hollantilaisille rekoille. Kertokaas se. Ja eritoten niille venäläisille rekoille joiden oikeat omistajat onkin suomalaisia. Ootteko koskaan miettineet, että mitähän ne ulkomaiset mahtaa rekat kuljettaa. Ettei vaan veisi maasta Suomessa tehtyjä laadukkaita teollisuustuotteita, niitä samoja joista saaduilla vientituloilla kustannetaan yhtä ja toista kansantalouden tilinpidossa. Tuskin ne rekat kuitenkaan terveisiä ajaa.

Ei meidän ongelma ole siinä paljonko venäläisiltä rekoilta jää saamatta vaan siinä, että ylipäätään rekkaliikenne maksaa huomattavasti vähemmän tien käytöstä mitä se kuluttaa teitä. Kun yhden 60-tonnin rekan tien runkorakenteita kuluttava vaikutus vastaa jopa 10.000 henkilöautoa niin siitä saa jotain osviittaa.

Oli jumalaton virhe Suomelta korottaa suurin sallittu kokonaismassa 60 tonniin kun muut maat pärjää 44 tonnilla. Kokonaismassan korotus oli taivaan lahja ulkomaisille eläkevakuutusyhtiöille ja muille sijoittajille, jotka Suomessa harjoittaa puunjalostusteollisuutta l. kuljettaa vettä maantiellä. SKAL:n ampui omaan jalkaansa kun puolsi korotusta. Muutama tarjoukierroksen (jossa kilpailivat haamutarjoajaa vastaan) jälkeen autoilijat viimeistään huomasi, että heille jäi vain kohoneet kalustokulut ja hyöty kokonaismassan korotuksesta valui firmoille. Mutta saahan pikkupojat ja sielultaan ikuiset pikkupojat ihailla suuria roinkeleita.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.