Fiat Ducaton ongelma tyhjäkäynillä

KINNUNEN PERTTI 19.06.2011 21:05

Ducaton 2.2 koneessa alkoi vuosi sitten olla pientä ongelmaa tyhjäkäynnissä, käynti seilaisi ja välillä meinasi sammua, Oire hävisi kun kone lämpeni kunnolla. Tämän jälkeen egr-venttiili alkoi vinksuttaa sammuttamisen jälkeen. Käytin auton huollossa ja sanoivat tämän olevan normaalia, venttiili puhdistaa itseään. Nyt keväällä oli jälleen huolto edessä ja katsoin fiatcamperin sivuilta runkonumerolla, että päivityksiä on luvassa. No eivät ehtineet tehdä kuin toisen päivityksen ( ruiskusuuttimien puhdistus) ja moottorin ohjainyksikön päivitys jäi tehtäväksi myöhemmin. Se seuraava aika meni toukokuun lopulle. Kyselin että kun takuu loppuu nyt huhtikuun lopussa niin kuuluuko nämä takuun piiriin? Kyllä menee oli vastaus. No uusi päivitys tuli ja siitä ongelma vaan paheni. käynnistäessä kone pölläyttää savut ja tyhjäkäynti seilaa ja kone meinaa sammua kun nostaa kierrokset 1000:teen. Eikun takaisin huoltoon, mutta mitään vika koodia ei löydy ja kun epäilin että vika on egr-venttiilissä niin sitä noteerattu mitenkään, vaan sanottiin että se on normaalia ja käynti tasaantuu itsekseen. No ei kahteen viikkoon tasaantunut ja nyt sitten löytyi jopa vikakoodi että egr- venttiilissä ja pakokaasujen kierrätyssysteemissä vikaa. Nyt sitten ihmetellään ja selvitellään meneekö vaihto takuuseen kun takuuaika päättynyt! Takuuseen kun ei voida vaihtaa mitään jos ei ole vikakoodia, vaikka vian pystyy toteamaan jo sokea Reettakin. Lahdessa Mega-autossa palvellaan näin. Vähän haisee että siellä ei ole halua korjata takuuseen vikoja, kun voidaan hommaa venyttää takuuajan ulkopuolelle, että saadaan rokotettua asiakkalta täysi hinta. Maahantuojahan ei siitä täyttä hintaa maksa! Saa nähdä ensiviikolla pitäsi selvitä saako takuuseen vai ei. Ugh olen puhunut.

KÄRKI KAARLO 20.06.2011 07:13

sama tääläkin. egr venttiili vaihdettu.ääni loppui siihen. tyhjäkäynti oli kylmänä epätasaista ja sammui välillä. polttoaine letku liitin suodattimelta lähtevä oli pikaliittimestä lysällä. otti ilmaa sieltä, asettui kun kiristin liittimen. nyt käy kylmänäkin tasaisesti. kokoeleppa liittimiä. @kk.

TIENHAARA ERKKI 20.06.2011 15:09

Kokelkaapas, ei pitkiä tyhjäkäyntejä, ajaessa koneessa kierroksia, koneen lämmöt normaaliksi, vedättäminen pois, kun kone saa pyöriä "vapautuneesti", sen "sielunelämä" tykkää. Meidän kulkineissa ei ongelmia, muistaen em. määreet.

KÄRKI KAARLO 04.07.2011 08:57

Pertti. korjautuiko tyhjäkäynti ongelma. ???? @kk.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.