Ajoneuvovero vai autovero nousee? Vai molemmat?

LOIJAS JYRKI 18.06.2011 10:48

Heippa. Onko teillä tarkempaa tietoa, mikä vero se on nousussa - ajoneuvovero vai autovero? Autoverohan maksetaan käsittääkseni silloin, kun ostetaan uusi matkailuauto. Tähän astihan ne ovat olleet verottomia. Todellakin Katainen on nyt löytänyt meidät matkailuautoilijat. Lomailun iloa hän ei onneksi pysty viemään - tai ei sitäkään tiedä, jos kohta ruvetaan satelliiteilla seurailemaan, missäpäin maapalloa ne maapallon pahimmat saastuttajat matkailuautoillaan liikkuvat.

Hyviä Lomasäitä Vain Kaikille!

t. Jyrki L.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.06.2011 10:56

Pätkä hallitusohjelmasta:

"Autokannan uudistumista nopeutetaan tieliikenteen ilmasto- ja ympäristöhaittojen vähentämiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi siirtämällä autoilun verotuksen painopistettä hankinnan verotuksesta käytön verotukseen ajoneuvoveroa korottamalla. Matkailuautot tuodaan autoveron piiriin tehtävän selvityksen perusteella."

Käyttäjän lisäys viestiin 18.6.2011 klo 10:59:22 Kun tarpeeksi on puhuttu tuosta ajoneuvoverosta matkailuautojen osalta, niin kyllähän joku väkisinkin keksi matkailuautoista puuttuvan autoveron.

LOIJAS JYRKI 18.06.2011 11:38

Kiitos tiedosta. Näin itsekin päättelin ja löysin tuossa noita tämän päivän aiempiakin keskusteluita. Se tässä vain mietityttää, että miten ne tuon autoveron määrittävät, kun ei ole olemassa niitä Suomessa hyväksyttyjä päästöarvoja noilla matkailuautoilla. Käykö niin, että autovero uuden matkailuauton kohdalla voi liikkua jopa kymmenissä tuhansissa euroissa? Jos näin on, niin matkailuautoilusta tulee Suomessa vain harvojen herkkua. Ainakin meidän lapsiperheelle se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin vaunu. Onneksi on tuo autokin tuossa pihassa nyt jo ostettuna. Aika näyttää ajelenko sillä sitten vielä eläkkeelläkin. Täytyy ruostesuojata ahkerasti.

AHJOS TIMO 18.06.2011 11:40

Markku Hämäläinen kirjoitti: "Kun tarpeeksi on puhuttu tuosta ajoneuvoverosta matkailuautojen osalta, niin kyllähän joku väkisinkin keksi matkailuautoista puuttuvan autoveron."

Arvasin, että siinä käy juuri näin. Varoitinkin pari kertaa. "Nukkuvaa karhua ei pitäisi herättää."

TIENHAARA ERKKI 20.06.2011 13:57

Kasvihuoneilmiön kannalta on yks hailee ajatko uudella vai iäkkäällä autolla, siihen vaikuttaa vain kulutettu polttoainemäärä. Katit sun muut purkit vain nieleksii ja muuntaa sellaisia päästöjä, joilla ei aiheuteta varsinaista ilmastomuutosta. Verottaja pyrkii vain maksimoimaan kansalaisilta fyrkat vex, vaikkapa valheeseen nojaten. Liikenneturvallisuus on yhtäkuin heikoin, avuttomin, välinpitämättömin, ajattelettomin kuski, uudenpi auto ainoastaan kestää, suojaa kolarissa paremmin.

VILJAVA TAPIO 29.06.2011 16:10

Mielenkiintoista olisi tietää, kenen älynväläyksestä moinen kirjaus hallitusohjelmaan on tullut. Valtiontalouden ja ympäristön kannalta luulisi olevan aivan yhdentekevää maksetaanko matkailuautoista autoveroa vai ei. Mielenkiintoista olisi myös tietää, millä perusteella matkailuautot on aikoinaan vapautettu autoverosta, ja miltä osin maailma on nyt muuttunut siinä määrin, että silloiset perusteet eivät enää ole voimassa.

JOKINEN REINO 29.06.2011 18:05

Matkailuauto on erikoisauto ,ja ne ovat tuontiverosta vapaita ,koska niillä ajelivat vain "siniveriset". Nyt maailma on muuttunut niin, että näitä vempeleitä on myös rahvaan kulkupelinä, ja sehän ei passaa.Raskaasti verottamalla saadaan "ryysyläiset" ulos harrastuksen parista, ja valtakunnassa taas kaikki hyvin .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.