Asuntoauton katon pesu ulkopuolelta

PALM PEKKA 16.06.2011 16:04

TERVE Auton katto on talven ja kevään siitepölyryöpyn jäljiltä muuttunut vihreänrusehtavaksi. Hyvät veljet niin ja siskot miten ja millä aineilla tuo tahmealta näyttävä mönjä saadaan katosta pois. Tiivistemassojen vuoksi ei kaiketi suositella liuottimia eikä painepesuria. Millä se sitten suojataan pesun jälkeen vahalla tms. ITE

LAHTI ANTTI 16.06.2011 17:13

Tässä hyvä ja turvallinen aine siihen tarkoitukseen.

http://karavaanari.info/index.php?topic=6081.0

ISOMÄKI KAI 16.06.2011 17:57

Edellisen, harmaista helmamuoveistaan haalistuneen Laikan pesin lähikaupoista löytyvällä Fairy Power suihkeella ja vedellä. Harmi, etten ottanut kuvia ennen ja jälkeen pesun... Tulos oli mielestäni jopa hämmästyttävän hyvä. Muovihelmat saivat lähes uudenveroisen "mattakiillon" ja väri muuttui kirkkaaksi. Aika tökött!

HIRVONEN MATTI 19.06.2011 11:55

Painepesurin pesuaine, Wyrth tai vastaava. Itse laimennan 1 osa pesuainetta ja 3 osaa vettä suihkupulloon. Kastele ensin vedellä ja suihkuta seosta likaisille pinnoille. Odota hetki, pese pehmeällä harjalla ja huuhtele hyvin. Älä anna pesuaineen kuivua pinnoille.

Lähtee mustat vanat, pinttyneet töhnät ja itikanraadot kuin taikaiskusta.

Vahaus pesun jälkeen helpottaa tietysti puhtaanapitoa.

KOIVUMÄKI JELENA 26.06.2011 22:17

Suosittelen Autoglymin tuotetta nimeltä Caravan & Motorhome Cleaner. Yleensäkin Autoglymin tuotteet (vahat erityisesti) ovat mielestäni erittäin laadukkaita ja helppokäyttöisiä. Miinuksena niissä lienee vain hinta, mutta sen antaa helposti anteeksi kun tietää, että tulee ihan oikeasti puhdasta jälkeä. :)

Lähtee muuten tuolla aineella ne mustat rannutkin joita tiivisteistä saattaa irrota. Tätä ihmetteli eräskin karavaanari, jonka vaunu noilla aineilla käsiteltiin (halpistuotteilla ei kuulemma ollut tällaista vaikutusta). :)

KOIVUMÄKI JELENA 26.06.2011 22:33

Niin joo, jatkona äskeiseen:

Autoglymin Super Resin Polish (punainen etiketti) pesun ja kuivauksen jälkeen pintaan, kestää laittaa koko autoon/vaunuun kerralla (siis vahattaville pinnoille... tarkennuksena, ettei joku ehdi kommentoimaan... ;) ). Kiillotus ja sen päälle vielä Extra Gloss Protection (kultainen etiketti). Tämänkin saa laittaa koko vahattavalle pinnalle kerralla ja saa olla pidemmän aikaa (purkissa lukee muistaakseni 15-60min kuivumisaika, mutta olen kuullut, että jopa vuorokauden saisi olla kyseinen aine päällä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Itse en ole toistaiseksi kokeillut vuorokauden kuivumisaikaa, kun ei ole ollut aikaa odottaa niin kauaa).

Samaiset aineet soveltuvat erittäin hyvin myös ihan tavallisten autojen vahaukseen. Mainittakoon, etten ole Autoglymiin millään tavalla yhteydessä muuta kuin erittäin tyytyväisenä tuotteiden käyttäjänä :) (n. 8 vuoden fiksausharrastus takana, sinä aikana on tullut testattua jos jonkinmoisia fiksiaineita).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.