Pressutalli asuntoautolle

OINONEN ARTO 14.06.2011 20:26

Onko kellään kokemuksia "ulkolaisista halvoista malleista" tai kotimaisesta esim. "MIKKO Pressutallista"? Miten kestää talvessa, kiinnitys maahan, pressut ja putkirunko? Aikomus on hankkia pitkäikäinen talli!

VALLI AULIS 14.06.2011 22:27

Ainakin ulkolaiset ns halvat pressutallit ovat suomen oloissa liian kovilla käytin sitä vuoden verran vain puu tavara varastona ja totesin ei kestä täällä putkien materiaali liian heikko sekä maalaus menee ja korroosio iskee putket taipuvat minne sattuu vaikka tukisi ja kiinnittäisi sen maahan ja sitten itse pressu kangas tulee auringon vaikutuksesta tähti taivaaksi aika pian ja kaikki sisällä oleva kastuu ja kun kangas vettyy ja venyy niin lumikin alkaa tarttua kiinni ja tuho on valmis ..

VARTIAINEN URPO 15.06.2011 08:00

Varmaan parempi olisi alla oleva rakennus ja tulee pitemmänpäälle edullisemmaksi? Johan iso pressutelttakin maksaa kestävyyskin niissä on heikomapi...

http://www.ultimatemarket.com/PublishedService?file=page&pageID=9&groupID=332&action=viewPromotion&itemcode=11564moni

KYTÖMÄKI RAUNO 15.06.2011 08:36

Ollut käytössä muistaakseni polar-teltan tekemä talli 3 vuotta. Hyvin on kestanyt mutta ennustaisin ikää ehkä vielä 3v pressulle sitten täytyy uusia. Pressutallin ongelma on kosteus mikäli tallia pitää kiinni niin kosteus tiivistyy pressun sisäpuolelle aina kun talvella tulee suojasää niin auton päälle sataa solkenaan vettä joka sitten taas jäätyy. Olenkin pitänyt etuovea kokonaan auki jolloin tästä ongelmasta pääsee. Noin korkean pressutallin ovi on hankala koska se kääritään avatessa ylös pitää olla parit tikkaa ja apuri. Kun etuovi on auki ja talli tyhjä taytyy ovi sulkea mikäli tuulee kovaa koska tyhjän tallin pressu kyllä repeää mikäli tuulee sopivasti sisälle. Talvella täytyy usein pudotella lumet pois katolta. Tuulisella säällä pressu paukkuu pihassa koko ajan. Jos ihan kotipihaan laitat niin harmaa pressutalli on hirveän ruma kapistus katsella. Hyvänä puolena on, että kyllä se suojaa lumelta ja vedeltä mikäli nuo yllämainitut asiat on ok.

Halpa ohut pressukangas ei kestä vuottakaan se on ihan selvä. Olen ajatellu myydä pois ja rakentaa katoksen johon saa hieman leveyttäkin eli voi satella hieman tehdä huoltotöiä yms muita juttuja autolle pressutalli on niin kapea, että sinne just mahtuu auto.

Tässä näitä minun ajatuksia pressutallista

VIRTANEN HANNU 15.06.2011 09:54

Yli kymmenen vuotta on ollut JORE-TUOTE Mikkelissä tekemä pressutalli, tosin vain pakettiautokoolle. Vielä ei pressu mistään ratkeile tai repeile, putkissa on vähän ruostetta. En tiedä matkailuautotallista onhan se isompi, enempi tuulikuormaa ym. Talvella olen vetänyt puukolalla lumet alas ettei ole painoa. Nuo halpiskauppojen pressutallit on syytä unohtaa (mielipide), tietenkin oikea puurakenteinen peltikatolla on paras, jokainen ratkaisee itse.

VALKAMA MARKKU 15.06.2011 11:29

"Yli kymmenen vuotta on ollut JORE-TUOTE Mikkelissä tekemä pressutalli, tosin vain pakettiautokoolle."

Ostin vuonna 1992 "pakettiautokoon" pressutallin Joretuotteelta ja se tuhoutui pari vuotta sitten siihen että lykkäsin lumikuorman poistoa liian pitkään, putket meni solmuun. (lunta oli silloin yli 50 cm katolla) Pressu olisi muutoin edelleen ollut virheetön mutta tallissa auton lisäksi olleet roinat repivät ja puhkoivat sen. (ja auton kattoon tuli muutama mielenkiintoinen painuma) Ostin tilalle uuden samanlaisen mutta; Laitoin sen rinteeseen ja tein sen alle harvalaudoitetun lattian kestopuulankkujen päälle jotta ilma kiertää tehokkaammin. Kuten jo aiemmin todettu, lämpötilavaihtelut tiivistävät veden pressun sisäpuolelle ellei ilma vaihdu riittävän tehokkaasti. Joretuote myy myös "asuntoautokokoja", suosittelen.

M Arkku

VALLIUS MARTTI 15.06.2011 15:53

Yksi parhaimista teltoista tulee Finnhal nimiseltä yritykseltä niisä on pressu kunnolista ja paksua kestävää materialia mutta hintakin on sen mukainen ja putket tosi vahvoja muutekin asetelma lujaa tekoa ja suunitelua suositelen jos tarvitset pitka kestoista suojaa ja löytyy eri kokoisia vaihtoehtoja.Hyvää kesän jatkoja TV Kulkuri

LAHTI ANTTI 15.06.2011 15:56

Linkki edelliseen:

http://www.finnhall.fi/content/finnhall-autokatokset

LAURONEN TAPANI 15.06.2011 17:30

Itse rakensin rungon painekyllästetystä puusta ja Clas Ohlsonin kulmakiinnikkeillä. Seiniin en laittanut vielä mitään, on pelkkä katos ja on toiminut hyvin, tarkoitus on laittaa katto pellistä kunhan rikastun, toisaalta lumi tulee paremmin alas pressun päältä. Hintaa tuli n. 650€ ja on pitkäikäinen. Kaivoin molemmille sivuille ensin 4kpl 100x100mm n.2,3m tolppaa 1,5-1,7m:n syvyyteen ja sen päälle 100x100mm:n ja 7m pitkän pk lankun kierretangoilla tolppiin kiinni, eli tästä tuli n. 70cm korkea "perustus", tämän päälle 4kpl 70x70mm 2,5m tolppaa kierretangoilla kiinni pohjapuuhun ja "kattotuolit" 45x70mm:n puusta. Sivuseiniin ja päätyyn sekä molempiin kattopuoliskoihin ristiin teräsvannenauhat, jotka pitää rakennelman ryhdissä. Hyvin on auto pysynyt puhtaana ja kuivana.

HAAPANEN TIMO 15.06.2011 17:34

Mulla kesti Savenmaalta ostettu valkoinen pressu viisi vuotta. Tänä keväänä sen uusin, tilasin alkuperäisen hyväkuntoisen putkikehikon päälle mittojen mukaan oikean pressun. Purjerenkaat 40 cm:n välein ympäri ja molemmille sivuille n. 150cm:n korkeudelle rivi renkaita vaakasuoraan. Nämä vaakasuorassa olevat purjerenkaat ovat erillisessä pressun sisäpintaan hitsatussa pressuliepeessä.

Päätyjä en asentanut lainkaan siihen Savenmaan telttaankaan. Pelkkä katos.

Vajaat 400 maksoi, rätti kuulemma kestää parikymmentä vuotta.

http://www.parolanteltta.fi/

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.