Rikoinko jääkaappini??

ITKONEN TOMI 12.06.2011 02:30

Auton jääkaappi kylmeni hieman hengettömästi. Siksi ajattelin harjoitella polttimen puhdistusta.

Hoonasin aluksi pakoputkea ja lopuksi imaisin imurilla pakoputken päästä. Imuri veti suodattimiin reilusti karstaa.

Näiden toimenpiteiden jälkeen kaappi ei enää suostu pysymään päällä. Äänestä päätellen sytytettäessä liekki kyllä leimahtaa, mutta heti kun pohjassa pidetävän kytkimen vapauttaa pietzo alkaa uudelleen räpsiä.

Vaurioitinko kaappia imurin alipaineella, vai tukkiko pakoputken puhdistus polttimen?

Kiitoksia vastauksistanne.

LEHTINEN PERTTI 12.06.2011 07:03

Veikkaanpa että et rikkonut, olettaen että kaappi on perus Dometic. Jos kyseessä on jokin muu "eksoottinen" kaappi, voi asia olla toisin. Tässä kuitenkin joitakin ohjeita, mitkä pätevät moneen sähkö-&kaasukylmälaitteeseet.

Teepä seuraava testi:

Kylmeneekö kaappi sähköllä, jos kylmenee on itse jäähdytysmekanismi kunnossa. Tuleeko pakoputkesta reilusti kuumaa kun kaasu käytössä ja kaappi lämmin: Kerroit jo että automaattisytytys menee päälle itsestään kun liekki ei (oletettavasti) syty. Jos kuumaa ei tule on analyysi seuraava, olettaen että muut kaasulaitteet toimivat: a. Polttimen pesässä on ruostekarstaa ja se on lopulta tukkinut kaasusuuttimen. Näin erityisesti jos kaappi on noin 5 vuotta vanha. b. Kipinäkärki polttimen sisältä on poikki tai johto irromnnut tai poikki . Pieni mahdollisuus on kopinän läpilyönti, esim. jos johdon eriste on hankautunut rikki. (Ei rikkoonnu pölyn imulla, mutta esim. johto voi irrota, jos kaappia käsittelee.) c. Liekinvarmistimen kärki on poikki tai johto irti. (Ei rikkoonnu pölyn imemisellä.)

Konsteja: A. Pääsetkö näkemään liekin, Palaako se. Itse voit kyllä avata huoltoluukun ja poistaa polttimen suojapellin testin ajaksi, kunhan et koske kaasuputkiin tai itse polttimeen.

Siis: Jos liekki ei pala ja pakoputkesta ei tule kuumaa ilmaa, mutta kaappi jäähtyy sähköllä, on vika todennäköisesti karstoittunut kaasupolttimen sekoituspesä tai tukkeentunut polttimen suutin, johon on joutunut karsta. (Karsta voi liikahtaa uuteen asetelmaan tai joutua kaasusuuttimeen pölynimuria käyttäessäsi.) Nämä on säädösten mukaan putsattava kaasukelpuutetun henkilön toimesta ja tarvitaan oikeanlaiset avaimet, jotta kaasuputken liittimet eivät vaurioidu, joka tapahtuu helposti jos käyttää "jakaria".

Harkintaa vika-analyysiin.

TERVO JARI 12.06.2011 07:27

http://www.tukes.fi/Tiedostot/vaaralliset_aineet/esitteet_ja_oppaat/Kayta_nestekaasua_oikein_opas.pdf

http://www.waastek.fi/waastek-oy/kaasuasennukset/

Taitosi käsitellä kaasulaitteita tuon viestisi perusteella on sillä tasolla että kaikkien lähellä olijoiden ja teidän itsenne turvallisuutta ajatellen olisi paras kääntyä luvat omaavan huollon puoleen . . .

Ei maksa montaa kymppiä, työllä takuu ja itsellä mielenrauha . . .

Kaikki laki"säädökset" on kaikkien meidän turvallisuuden vuoksi laadittu . . .

Turvallisia reissuja, asianmukaisesti huolletuilla vermeillä . . .

VARTIAINEN URPO 12.06.2011 08:22

Nythän ei ollut asennuksesta kyse! Vaan normaalista puhdistuksesta sekä mahdollisista vioista?

Käyttäjän lisäys viestiin 12.6.2011 klo 11:44:12 https://karavaanarit-fi.directo.fi/vaunut-ja-autot/huoltoliikkeet/

Ja tuolta löytyy huoltoliikkeet :))

TERVO JARI 12.06.2011 10:07

Todennäköisesti asennukseksi luokitellaan se jos avaat ruuvinkin joka liittyy kyseiseen laitteeseen . . . ( Ainakin kun tulkitsijana on vakuutusyhtiön vahinkotarkastaja . . . )

Joten teet asennustöitä jos irroitat palopesän, suojapellin . . .

Ja varsinkin jos tieto/taito on luokkaa "nolla" . . . Ei tiedä mitä tekee . . .

Se mitä työ maksaa ammattilaisen tekemänä on häviävänpieni osa siitä mitä menee rahaa mahdollisen haaverin satuttua ja vakuutusyhtiö evää itsetehdyn "säästön" takia korvauksen . . . ( ja jos haaverissa menetetään rakkaita perheenjäseniä ja kanssakulkijoita, vahinkoja ei korvaa ISOrahakaan . . . )

Miettikääpä ite kukin asiaa . . .

No lopputuloksen arvaakin, älämölöhän tästä seuraa ;-)))

RAUTAVUORI JORMA 12.06.2011 18:40

Mukava nähdä asiallista suhtautumista kysyjän ongelmaan. Alan mies vastaamassa, sen huomaa! Toivottavasti homma hoituu.

TERVO JARI 12.06.2011 20:01

Alan mies vastaamassa, sen huomaa! Toivottavasti homma hoituu.

Jos tuolla tarkoitat minua, tosin rivien välistä lukien kielteisessä mielessä, metsään meni. En tee kaasuasennuksia työkseni enkä harrastuksinani.

Teetän kaasuvermeiden huollot/asennukset ammattimiehellä alanliikkeessä . . .

Nuot varoituksensanat eivät pitäisi olla "pahaksi", aina ei ymmärretä millaisten vaaratekiöiden kanssa ollaan tekemisissä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.