Vedet tulee ulos!?

VUORENPÄÄ JUHA 06.06.2011 21:57

Tervehdys palstalle! Olen juuri ostanut ensimmäisen matkailuautoni ja opettelemista on vielä paljon. Pari pientä reissua on jo tehtynä ja nyt ilmaantui ongelma. Täytin vesisäiliön täyteen ja lähdin liikkeelle, 5km ajon jälkeen alkoi yhtäkkiä tulla vettä ulos putkesta auton alla. Vedentulo loppui vasta, kun säiliö tyhjeni. Kyseessä ei ole se putki, josta vesi tulee ulos, jos lämpötila menee pakkaselle, vaan 20cm sen putken edessä oleva putki. Tämä tuli testattua kun napsautin venttiilin toiseen asentoon, silloin vettä tulikin kahdesta putkesta. Autoni on Adriatik 590DS vuosimallia 2003. Kiitos jo etukäteen, jos joku osaisi sanoa, että mistä on kyse.

LAHELMA JUKKA 06.06.2011 22:04

Oletko tarkistanut, että säiliön pohjatulppa on paikoillaan?

JANHONEN MATTI 06.06.2011 22:12

Tuo vähän ihmetyttää, että miksi vasta 5 km ajon jälkeen? Ensinnäkin on hyvä asia, että vesi tulee ulos putkesta eikä valu lattialle.

Niitä tyhjennysputkia voi olla siellä auton alla jopa neljä tai ainakin omassani on. Yksi varsinaiselle vesisäiliölle, 1-2 vesiletkujen tyhjennykseen (yleensä letkussa olevia vipuhanoja) ja lämminvesiboilerin sähköinen venttiili joka on varustettu pitokäämillä jota ohjaa termoistaatti. Ilmeisesti vesiletkujen tyhjennyshana vuotaa tai on auki. On sekin mahdollisuus, että vesi tulee lapolla ulos lämmittimen venttiilin kautta.

YLISUUTARI JOUNI 07.06.2011 07:13

Jos asunto-osan akun jännite laskee liian alhaiseksi tai virrat katkeavat syystä tai toisesta (itselläni oli aikanaan akulta tuleva liitin irronnut) laukeaa tyhjennysventtiilin rele ja se ainakin pukkaa vedet ulos. Tuossa yksi mahdollinen syy, voi johtua toki monesta muustakin asiasta.

VUORENPÄÄ JUHA 07.06.2011 14:26

Kiitos vastauksista. Seurasin vesijälkiä ja säiliö oli alkanut tyhjentyä, kun olin kääntynyt isommalta tieltä pihatielle, eli 90 asteen kurvissa nollavauhdilla. Vesisäiliö ei ollutkaan tyhjentynyt kokonaan, vaan mittari näytti sen olevan puolillaan. Auto lähti nyt reissuun, en täyttänyt vesisäiliötä enää täyteen, täytyy tutkia asiaa lisää, kun auto kotiutuu.

VANHAPELTO JANNE 07.06.2011 16:59

Voiko olla että lämminvesivaraajan tyhjennyshana on auki, itse sekoilin adrian vaununi kanssa ja ihmettelin miksi vesi tulee maahan kun avaan WC-hanan....

VUORENPÄÄ JUHA 12.06.2011 17:52

Auto palautui reissusta ja vesi oli riittänyt koko matkan ajan. Eli olisiko vesisäiliö tullut jotenkin ylitäyteen ja se päästi ylimääräiset vedet ulos?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.