Tuulilasinpyyhkijät, Ducato -98

SALONEN HEINI 05.06.2011 00:53

Hei! Tuli tien päällä ongelma, kun tuulilasinpyyhkijät eikä pissapoika suostu toimimaan. Sulakepesässä oli 25 A sulake vaikka pitäisi olla 15 A. Sulake oli sulanut, mutta ei palanut. Vaihdoin uuden 15 A sulakkeen tilalle, mutta edelleen tilanne on sama. Aivan kuin sulake olisi palanut. Virta kuitenkin kulkee sulakkeen läpi.Moottorille ei kuitenkaan tuntuisi tulevan virtaa. Mikä neuvoksi ?

TERVO JARI 05.06.2011 07:56

Mittaa kuitenkin sulakkeelta lähtevän johdon juuresta se virta, ei sulakkeesta. Sillä kerran kun on sulake sulanut on myös sulakkeen kanta/pohjakin voinut vaurioitua ja virran meno "tyssää" jo sulakkeen kantaan/pohjaan/pidikkeeseen . . . ( tuota rasiaa mihin sulake on "tungettu" voi kutsua monella nimellä ) . . .

Tutki onko pyyhkijöiden käyttökytkin palanut/vaurioitunut tuon ylisuuren sulakkeen takia . . .

Eikös tuossa mallissa pissapoika ole samassa viiksessä kuin pyykijöiden toiminnatkin ? Viittais vaan kytkimen vaurioitumiseen kun kumpainenkaan ei toimi . . .

Onko auto ollut vasta isommassa huollossa ? Olisko joku "tösseli" jäänyt irti ?

TERVO JARI 05.06.2011 07:58

Vikaa voip etsiä monelta eritaholta ja se voi jopa löytyäkkin . . .

SALONEN HEINI 05.06.2011 11:30

Kiitos vaan hyvistä neuvoista. Vika löytyi kuin löytyikin sulakkeelta kytkimelle lähtevästä johdosta. Se oli väliltä jostain palanut. Päistä poikki ja uusi pätkä väliin, niin johan alkoi pelittämään. Uutta ongelmaa kyllä pukkaa, kun raskaammin vedättäessä kuulostaa ihan siltä kuin turbo vuotaisi painetta pihalle. Onko hyvää neuvoa, millä vian saisi ehjättyä, ja onko muilla ilmennyt vastaavaa ? Kyseessähän on siis 2,5 TD

INBERG KALEVI 05.06.2011 11:51

Tutki turbon letkut ja liittimet. Voivat olla löystyneet tai jopa irti.

SALONEN HEINI 05.06.2011 12:08

Kiitos ! Seuraavassa kohteessa tätyy ryömiä alle ja tutkia asiaa. Raportoin sitten taas jos jotain löydän.

SALONEN HEINI 05.06.2011 17:33

No niin. Reposaaressa Siikarannan camping alueella on letkut tutkittu ja aivan oikein vika löytyi. Välijäähdyttimestä imusarjalle lähtevän letkun mutkaan oli revennyt reikä. Ääni kyllä kuulosti siltä kuin vähintään turbo olisi ollut halki. Nyt on pika-apu annettu ilmastointiteipillä ja letkuklemmareilla. Ensimmäisestä mahdollisesta paikasta täytyy hakea uusi mutka. Vaikka loma onkin vähän tökkien lähtenyt liikkeelle, on ilo todeta, että kysyvälle täältä apua löytyy. Kiitos vaan taas kovasti. Tovottavasti ei tämän loman aikana tarvitse enää näissä merkeissä yhteyttä ottaa. Hyvää kesää kaikille ja kiitos vielä kerran !!!

SALONEN HEINI 05.06.2011 23:47

Paitsi, että senverran pitää vielä kysäistä, että mahtaisiko kukaan tietää, mistä moisen letkunmutkan Porin seudulta saattaisi löytää ???

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.