Ohjaamoilmastoinnin huoltoväli?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.06.2011 20:16

Kuina usein olette huollattaneet ohjaamon ilmastoinnin, ilman erillistä vikaa? Pari vuotta sitten kävin korjauttamassa Webaston naftan ottoa ja samalla kysäisin ilmastoinnin huollosta. Kaveri sanoi, että ne tulisi huollattaa vuosittain, niinpä se huollettiin. Nyt edellisestä huollosta on tosiaan pari vuotta ja ilmastointi tuntuu toimivan, onko syytä käydä se tarkistuttamassa ja huollattamassa?

HALME MARTTI 04.06.2011 23:00

Rohkenisin väittää, että vuosittainen huolto vaurastuttaa huoltoliikettä ja köyhdyttää caravaanaria, eli on täysin tarpeetonta. Onana esimerkkinäni on -99 mallin Passatti. Mittarissa nyt 365tmk. Olen ostanut sen uutena ja ilmastointi on huollettu tänä aikana kerran, noin 4 vuotta sitten. Toimi siihen asti loistavasti ja jopa huollon jälkeenkin toiminut loistavasti. Varmaankin huoltomiehet tuomitsevat tämän laatuisen välinpitämättömyyden ankarasti.

HINTIKKA ARI 05.06.2011 10:42

Ainoa ongelmahan yleensä on se että kylmä-aine pikku hiljaa vähenee. Joku puhuu jopa 10 % vähenemisestä. Omassa henkilöautossa ensimmäinen ilmastoinnin huolto oli keväällä ja auto on vm. 2005. Jäljellä oli ainetta noin 30 % maksimista jos oikein ymmärsin huoltomiehen sanat. Ja siis tuolla määrällä ei enää kunnolla toiminut ilmastointi toimi kyllä osittain. Vaimon auto saman ikäinen, ilmastointi piti huoltaa vuosi sitten kun lopetti toimintansa. Kerran vuodessa taitaa tosiaan olla aika lailla liiottelua. Itse käyttäisin huollossa ~3 vuoden välein.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.6.2011 klo 10:44:31 Väheneminen siis 10 % vuodessa.

HALMEENMÄKI JUHANI 05.06.2011 23:12

Jep, tuo muutama vuosi on ihan hyvä intervalli, jollei siis kylmän tulo ala oleellisesti vähenemään "oikean" vuodon takia. Kylmäaine kun tulee esim letkujen läpi ajan saatossa, eli kuuluukin vähetä pikkuhiljaa, ilman varsinaista vuotoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.