Ilmastointilaite ongelmia onko 2007 -> jälkeisssä Fiateissa ollut ja mitä

VIRTA URPO 03.06.2011 22:33

Eeka kesä toimi, tokana jotenkin lehmän henkäillen toimi ja kolmantena ei tarvittu ja huomattiin , ettei toimi enää ollenkaan. Jätettiin seuraavaan kevääseen. No oli sitten kolme kertaa täytössä ja typpivehkeitäkin uusi Fiat huolto oli opetellut käyttään autossamme. Ei mitään syytä löytynyt, mutta aina vajaa 2 vkoa toimi. Kärsittiin kesä loppuun. Oli nyt tänä keväällä oikein Deltassa josko saisivat / osaisivat lopultakin laittaa kuntoon. No nyt lähdettiin testaan 2 vkon jälkeen huollosta. Ei mitään viilennystä tapahdu. Kompura kilahtaa käyntiin kuten pitää. Eli aivan sama tilanne jo 4:n kerran. Periaatteessa jo 2 kertaa laitettu aineet sisään vasten ( 1.7.2010 ) lain henkeä, eli ei saa laittaa ilman, että ensin on syy selvitetty ?
Mitähän teille arvon muut autocaravaanarit tämä uusi Fiat ilmastointi on pelittänyt ja jos ongelmia kertokaahan mitä, jotta vois opastaa noita huoltoja.

TERVO JARI 04.06.2011 07:33

Ei käynyt täysin vesiselväksi et onko sieltä kylymäaineet poistuneet työpaikaltaan, lisättiinkö sinne kylmäainetta joka kerralla, ja jos lisättiin, kuinka paljon ? ( eikös täyttö ole n.800 g ? minulla venhempi verme, muistaakseni 600 g 134A:ta )

( Kompressori kylläkään ei saisi lähtee pyöriin jos paineet "tarpeeks" alhaalla . . . )

Jos on lisätty ja toimii sen jälkeen, selvä syy, järjestelmä vuotaa, ei muutakuin fluorit sisään ja käyttöä sen jälkeen lampulla löytyy vuotokohta.

Vuodon kyllä löytää jos viitsii etsii saippuavedelläkin, liuosta järjestelmän päälle, kupla ilmaantuu vuotokohtaan.

Vuodon löytäminen on "taidetta" . . .

VIRTA URPO 04.06.2011 16:33

On aina tyhjä ollut. Joka kerta merkki liike nykyinen ja tosiaan viimeksi Delta eikä kuulemma hekään mitää vuotoa nähneet / löytäneet väriaineillaan ja typpi painellaan. Oulun Deltan kaverit viime syksynä kertoivat ongelmia olleen vain putkimurtumia ei kennovikoja. Aikataulut vaan ei passannut silloin ohikulkukorjaukseen. Tuntu ainakin keskustelun pohjalta, olevan heillä oikeanlainen näkemys asiaan.

Onkohan nämä Fiatin viat aina näin mystisiä, vai onko tosiaan ilmastointilaitteet tuollaisia joillekin ja sekin taas sattui tälle Fiatille kuten monet muutkin.

Vaimon auto oli ekaa kertaa varmuuden vuoksi jo n.7v jälkeen ilmastointi tarkistuksessa ja saivat 60g mahtuun VW konsernin laatuautoon jonka ilmastointia ei ole koskaan "pakkokäytetty" talvisin , kuten ohjeet vaatisi. Omakin saksan merkki ei ole koskaan ollut missään vastaavassa ja ja kanssa jo 6v pelittänyt hyvin.

TERVO JARI 04.06.2011 17:11

Vika saattaa olla yksinkertaisesti viallinen akselitiiviste kompressorissa.

Vuotaa kun on talvi/vähän käyttöä, nyt kun käytetään/täytetään ei vuoda kun tiivistepinnat ovat öljyllä "tiiviit", senmottii . . .

Mutta vika saattaa olla viallisessa liitoksessa joko kompuran lauhduttimen tahi patterin tykönä, liitos pitää määrätyssä lämpötilassa, toisessa lämpötilassa vuotaa . . .

Onko paineanturit tutkittu ? Sattu tässä sellanen tapaus erään auton kohdalla, matalapaineanturi vuoti sisäisesti kylmäaineet pois järjestelmästä, semmottii . . .

Tuon voit testata saippuavedellä itekki . . . Ei tartte mittään ihmeempiä vermeitä . . . Vettä ja Fairyä . . .

VIRTA URPO 06.06.2011 22:05

Yritä tässä sitten ammatti asentajia mennä neuvoon. Ne kun ns. korjaamopäällikön mukaan aikoinaan kehu tekevänsä tulosta ja me m-autot ollaan p :stä ( Deltan korjaamopäällikkö -2008 kun 7:n yrityksen ja erehdyksen ja pienten vihjailujen / neuvojen ja video pätkien kautta / avulla ) saivat Fiatin pelittään. Ja nurinhan se oli mennäkin. No nyt ainakin ovat asiakas palvelu kursseja käyneet. No ehkä nuo Fiatin tuntevat asentajat kadonneet, vaikka jo nykyisin kovasti mainostavat osaavansa paremmin kuin nykyiset viralliset.

No asiaan, millä maalikko sinne paineita saisi, kun ei ole aineita eikä typpi laitteita ? Sinnehän ei mitään ilmoja puhalleta !

HYTÖNEN RAIMO 10.06.2011 01:03

Vika korjautunee paremmin kylmäkonehuollon kuin Delta-Auton käsittelyssä, eli vaihda paikkaa (tulee halvemmaksikin).

VIRTA PETRI 10.06.2011 11:31

Terve Urpo. Olisi kiva saada palaute suoraan tänne meille jotta voisimme kehittää palveluamme, on aina ikävä lukea näiltä palstoilta arvuutteluja mikä ja kuka on tehnyt mitäkin. Tuohon henkilökohtaiseen hyökkäykseen persoonaani kohtaan olisi kiva jos oikaisisit sen näin kaikille, sehän ei pidä paikkaansa kuten molemmat tiedämme. Ymmärrän kyllä että auton ongelmat harmittavat, mutta henkilökohtaiset loukkaukset tuskin parantavat niitä vikoja.

VIRTA URPO 11.06.2011 01:21

Hienoa kun Deltasta vastaillaan, en ole ketään nimeltä loukannut tai maininnut. Totuudella on monenlaisia käsityksiä. Tuloksen teosta olen saanut kuulla sekä muistaakseni edustin huonoa yritystä. En tiedä mikä ei pidä paikkaansa ? En tiedä miten ne korjaamokäynnit sitten kirjataan. Minä ainakin lasken kaikki käynneiksi jolloin auto käy pihassa. Tuohon ilmastointihuoltoon mennäkseni. Runsaan viikon korjaamokäynnin jälkeen ihan sama juttu ei tule kuin lehmän henkäystä ilmastointilaitteesta. Eikö tosiaan nykylaitteilla neljän korjaamokäynnin jälkeen saada mitään selvyyttä tuollaiseen asiaan. Kolme ekaa oli nykyinen ns. virallinen huolto ja kun sain hienot esitteet Deltan huolloista, ajattelin vielä josko siellä olisi vuosien aikana tullut sitä näkemystä huoltoihin mitä ison pohjoisen kaupungin Deltan miehet sanoivat ja tekevät.

On ollut kertakaikkiaan niin kiire ,ettei ole henkilökohtaisesti ehtinyt poikeen. Varmasti tulen lomahikoilun jälkeen taas kuten viime kesänä , kylläkin silloin ei ollut Delta tehnyt vielä mitään. Olisin tuonut jo silloin, kun ensinnäkin oli edellisístä käynneistä hieman paha maku, ja yleinen käsitykseni oli ,että vain viralliseen merkkihuoltoon. Ne kun osaavat varmasti. Näyttää, että nuo ilmastointilaitteet ovat aika ongelmallisia , sitten kun kohdalle se ongelma sattuu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.