Trafin hinnoittelu.

KORPPI SEPPO 02.06.2011 20:17

Tein eilen tieliikennekäytöstä poiston. Yllätys oli suuri, kun hinta olikin pudonnut neljään euroon. Toisin sanoen kannattavuusraja aleni kohdallani kolmeen päivään. Kiitos trafi.

HAIKOLA MAURI 05.06.2011 13:18

Hyvä juttu tosiaan että hinta laski. Itse otin omani tässä juuri eilen talven jäljiltä liikennekäyttöön, ja ajattelin viedä tiistaina katsastukseen. Vaan entäs nyt, kun uusi rekisteriote on "matkalla" eikä ole ehtinyt varmaan vielä tulla tiistaina, ja konttorilla kuitenkin tulostetaan uusi. Kumpaa otetta pidän jatkossa mukana? Varmaan riippuu siitä, kumpi katsastus (viimevuotinen vai nyt tiistaina tehtävä) ehtii tulostua siihen postissa tulevaan otteeseen. Ja jos siihen tulostuu vanha katsastustieto, niin kaipa ilmoitusosan tarkistenumero kuitenkin on voimassa, että saa tehtyä aikanaan seuraavan poiston. Onko kellään kokemusta tämmöisestä tilanteesta, että käyttöönotto netin kautta ja katsastus sattuvat samoihin aikoihin?

HINTIKKA ARI 05.06.2011 13:27

Ei omakohtaista tietoa kertomastasi tapauksesta mutta katsastuskonttorilla on ajantasainen tieto eli he kyllä tietävät että ajoneuvo on otettu liikennekäyttöön vaikka et ole uutta rekisteriotetta saanutkaan postissa. Katsastuksen, siis hyväksytyn katsastuksen, jälkeen sitten saat uuden otteen.

HAIKOLA MAURI 07.06.2011 21:23

No niin, kävin katsastuksessa (vikoja tai puutteita ei löydetty; Transit on luja peli) ja jos jotakuta kiinnostaa se rekisterioteasia, niin otteessa on järjestysnumerot erikseen tekniselle ja ilmoitusosalle, molemmat numerot tulostuvat molempiin otteisiin. Eli jos liikennekäyttöönoton tehtyäsi menet katsastukseen ennen uuden otteen saapumista, niin vertaamalla (hyväksytyn katsastuksen jälkeen) konttorilta saatavan uuden otteen järjestysnumeroita vanhaan näet, onko uusi ilmoitusosa jo tulostettu vai ei. Omassa tapauksessani se oli, ja siitä myös seuraa, että postissa tulevan teknisen osan voin nyt heittää roskiin, kun siihen on tulostunut viimevuotinen katsastustieto. Ilmoitusosa sen sijaan on kuranttia tavaraa, eli tarkistenumero pätee, kun teen seuraavan kerran käytöstä poistoa.

VALKAMA MARKKU 08.06.2011 08:20

Koko rekisterioteleikin voisi mielestäni lopettaa. Kyseisellä paperilla ei tee mitään.

Vastaantuleva poliisiauto, tai siis siinä oleva hamontunnistin/tietokone, automaattisesti tarkastaa autosi tiedot rekisterinumeron perusteella ja jos sitten jostain syystä katsovat tarpeelliseksi sinut pysäyttää, tietävät he jo kaiken oleellisen autostasi.

Ajoin kerran vuosia katsastamattomana, vaikkakin säännöllisesti liikenteessä, olleella maasturillani poliiseja vastaan. heittivät uukkarin ja pysäytettyään kysyivät josko on katsastettu ja milloin. Vastasin totuudenmukaisesti että en muista mutta epäilisin teidän tietävän asian ihan tarkalleen. Myönsivät tietävänsä eivätkä edes kyselleet rekisteriotetta, kirjoittivat vain sakon ja korjasivat kilvet parempaan talteen.

M Arkku

P.S. auto oli vakuutettu ja verot maksettu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.