TURVAVÖIDEN ASENTAMINEN

SAKKARA JUKKA 18.05.2011 10:32

Onko kokemuksia lisäturvavöiden asentamisesta. Auto on Granduca Pegaso 56. Nyt vaunun puolella on kahdet vyöt, mutta auto on rekisteröity 7:lle. Penkkeihin joissa istutaan selkämenosuuntaan lisäturvavöiden asentaminen saattaisi olla mahdollista, mutta miten kiinnitys ??

RYTKÖNEN MARTTI 18.05.2011 10:51

Meikäautoon pitäisi tehdä samantapainen operaatio takaosan sohvaryhmään. Iso takatalli alapuolella. Ootellaan hyviä vinkkejä. MR

JANHONEN MATTI 18.05.2011 11:18

Tuota pitää kysyä katsastusmieheltä, mutta ihan noin sääntöjen puitteissa (derektiivi) jälkiasennus on ongelmallinen juttu, kun niiden vöiden, vöiden- ja penkin kiinnityspisteiden + itse istuinpenkkien pistäisi olla hyväksyttyjä. Itselläkin on auto jossa kolmen penkin osalta asia on kunnossa viimeisen päälle (baarimalli) ja sitten yllätys yllätys sivusohvalla saakin istua menosuuntaan nähden poikittain ilman mitään vöitä.

HAAPANEN TIMO 18.05.2011 15:52

Kiinnostaako katsastusmiestä tuollaist vyöt jotka eivät ole ko. autossa pakollisia. Mun mielestäni pelkällä seppäjärjellä pärjää, mutta aika vaikea niitä on asentaa. Alkukiinnitys pitää olla siellä raudassa asti ja istuimissa tukevat rungot mihin vyöt kiinnitetään. Ainakin mun autossa olisi erittäin hankala tehdä jälkikäteen sellaiset neliöputket jollaisissa ne vyöt istuinlaatikossa nyt ovat.

@timppa

JOKINEN MIRA 18.05.2011 16:06

Moro

Itse tein edelliseen autoon selkä menosuuntaan istujille lannevyötä varten raudan. Kiinnitin sen kuskin penkin kiinnityspulttien alle. Laitoin kelalliset lannevyöt. Tuli toimiva. En todellakaan käynyt katsastusmieheltä kyselemässä mitään. Ei taitais kantavuus riittää 3500 kg autossa jos kaikki laput ja liput täyttäis mitä vaaditaan. Nyt tässä meidän uudessa (käytetyssä) autossa teki ammattimiehet saman kun piti nostaa auto c kortti luokkaan, niin samantapainen raudan tekele. Voin kyllä lähettää kuvan raudoista kunhan saan aikaiseksi.

Jussi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.05.2011 17:22

Tuolla vapaa-aika.com:illa on istuinrunkoja turvavyö kiinnityksin, mutta kuinka ne saa sovitettua valmiiseen autoon onkin jo eri juttu.

http://www.vapaa-aika.com/ajoneuvoihin/istuimet-kaantaalustat/istuinrungot.html

HAAPANEN TIMO 18.05.2011 20:35

Jussi! Ei se vyön kiinnitysrauta auta mitään kun vaneri-istuin hajoaa alta. Se vyö on melko löysä sen jälkeen.

@timppa

JOKINEN MIRA 18.05.2011 21:34

Moro

En kai mää mistään vanerin kestävyydestä ole mitään väittänytkään?? Eikös aloittaja kysynytkin vyön kiinnitystä? Onhan ne tehtaan asentamat kolmipistevyöt asennettu samanlaisten vanerilaatikoiden päälle missä istutaan. Eipä tuolla paljon tosiaankaan auta mitkään vyöt jos haaveri sattuu. Tuossa kuva raudasta mihin asensin vyöt selkä menosuuntaan istuville kun vaimo niin kauniisti pyysi(pakotti) Otin raudan pois kun vaihdoin auton niin ei tuu kukaan kyseleen jälkeenpäin. Katsastuksessa toki oli paikoillaan.

Jussi

RYTKÖNEN MARTTI 19.05.2011 09:14

Onpa Jussilla vaikuttavan näköiset raudat ollut autossaan. Saunaremontin yhteydessä poistin 3-osaiset seppä Moordin tekemät laudetuki- sarjan.Taidankin niistä rakentaa uudet "lauteet"garthakooni.(vitsi,vitsi) U-muotoisella sohvaryhmällä saa kaksi henkilöä istua ilman vöitä,mutta turvallisuuden kannalta vyöt olisi hyvä olla käytettävissä. MR

HAAPANEN TIMO 19.05.2011 18:16

Vaikuttavan näköiset, mutta melko hyödyttömät. Mun halpisrollerissa kiertää neliöputki koko istuinlaatikon, tosin sekin sydeemi on hyödytön selkä menosuuntaan istuville koska selkänojaa ei ole tuettu riitävästi.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.