Peltikuoriaisen pikapesu?

KNAAPI JUHA 02.05.2011 14:21

Onkos joku löytänyt automaattipesulaitoksia, jotka nielevät 2,70 korkean peltikoppaisen retkeilyauton vaurioitta?

Olisiko joku tietty pesulaketju sopiva?

Mites nuo kattoluukut? Olen ymmärtänyt, että suljettunakin ollessa on avoinna joitain tuuletusrakoja. Onko pesun jälkeen tuhotulva lattiamatolla?

POHJANTÄHTI JORMA 02.05.2011 16:56

Ei voi tietää, mutta käyppä kokeilemassa ja kerro sitten :))

VALTONEN MARTTI 02.05.2011 17:33

Samojahan nuo katto-ja luukkusydeemit on vaunuissakin ja kyllä minä ainakin käsipesussa saan letkulla suihkiessa vettä joskus matoille luukkujen kautta loirimaan. Näppituntumana sanoisi että jos johonkin pikapesulaitteeseen mahtuu niin pysy kaukana siitä. On siellä katolla sen verran rikkimenevää tavaraa. Nimimerkillä, ei kokemusta kuitenkaan

PS. Pahinta ei ole se lattialle päässyt vesi, vaan se joka jää tietynlaisissa kattoluukkurakenteissa luuku kehyksen ja kattoon tehdyn aukon sahan jäljiltä olevan reunan väliin ja imeytyy siitä mukavasti katon rakenteisiin.

Peilin ja tarvittaessa lampun avulla itsekukin voi tarkistaa onko omassa kulkineessa sellainen luukku, jos styroksia ja vaneria näkyy niin on.

VALTONEN MARTTI 02.05.2011 17:35

Huomasin vasta että puhuit peltiautosta joten kato osalta ei tuota kostumisvaaraa niinkään ole mutta muut miinukset kyllä varmaan pätee edelleen.

AHJOS TIMO 02.05.2011 20:06

En kyllä ajaisi omaa peltikuorista retkeilyautoani mihinkään pesukoneeseen. Riskikohteita lueteltuina edestä taakse:

Antenni, jota ei yltä irroittamaan minkäänlaisilta tikkailta.

Jääkaapin tuuletusaukot: Vettä jääkaapin taakse. Jos tuuletusaukot peitetty suojalevyillä, pesukoneen harja voi repäistä ne irti.

Akryyli-ikkunat: Liuotin tai shampoo samentaa, pyörivä harja voi repäistä irti.

Kattoikkunat: Pesuaine voi samentaa, harja repäistä irti, vettä sisään tuuletusaukoista.

Nestekaasulämmittimen ja nestekaasukaapin ilmanottoaukot: Vettä voi mennä sisään.
KAAKKOLAHTI TOIVO 02.05.2011 20:48

Ei pikapesuun . Katoluukut ja muutkin reijät imee vettä jos kovalla paineella lasketaan..Liotin aineet on myös "niin kuin myrkkyä" tiivisteille ?.Itellä Retkeily auto alla.Pesen käsin ja 2 kertaa vahaan vuodessa.

KNAAPI JUHA 02.05.2011 21:45

Puolipäivää meni, kun pesin sampoolla ja sienellä ja huuhtelin koko auton sekä puhdistin kliinerillä, vahasin ja kiillotin puolet autosta. Katto jäi tekemättä.

Katto onkin aikamoinen ongelma. Varsiharjalla kyllä pesee, jos pääsee niin ylös, että katto on rinnan korkeudella. Sitten on pohdittava, kun vuoroon tulee sieni, kiillotusrätti ja vahan levitys ja kiillotus. Pitäisi päästä jalat ikkunan alareunan tasalle, jotta ylettyy mahallaan taittuen kurottamaan katon puoleenväliin. Tikkaita ei voi autoa vastaan tukea.

Tarkoittaa miltei 1,5 metrin telinettä. Voi itku!

VALTONEN MARTTI 02.05.2011 21:57

Mietipä Juha tuota kiilloitushommaa voiko sen tehdä kattoluukkuja irroittamalla ja tikkailta sisäkautta. Itse olen joskus vaunun katon keskiosaa noin vahannut. Ahdastahan siinä luukun aukossa on mutta toimii kyllä.

AHJOS TIMO 03.05.2011 08:28

Juha Knaapi kirjoitti: "Pitäisi päästä jalat ikkunan alareunan tasalle, jotta ylettyy mahallaan taittuen kurottamaan katon puoleenväliin. Tikkaita ei voi autoa vastaan tukea. Tarkoittaa miltei 1,5 metrin telinettä. Voi itku!"

Muistaakseni olet pääkaupunkiseudulta. Helsingin KTK:n pesuhallissa Viikissä on pyörillä kulkeva tukeva portaikko, jolta hyvin ylttää pesemään katon seisaallaan. Itsellä pitää vain olla pitkävartinen harja, jonka päähän voi kietaista kiillotusrätin, ellei pesuvaha riitä. Yhteystiedot:

http://www.helsinginktk.fi/liikennoitsijoille/oma_huoltoasema

KNAAPI JUHA 04.05.2011 11:24

Peltikuoriaisen pikapesu on nyt sitten tehty omalla pihalla. Kahtena päivänä otti aikaa 2 - 3 tuntia kumpanakin. Olis varmaan joku ahkerampi (lue huolimattomampi) tehnyt nopeamminkin. Ei ihme, että vieraalla teetettynä maksaa melkoisesti.

-kastelu ruiskuttamalla -pesu letkuharjalla kurat pois -pesu lämpimällä samppoovedellä ja sienellä -kuivaus -kliinerillä hankaaminen -puhtaalla trasselilla kiillotus -vahaus -kiillotus muoviosat muovinpuhdistusaineella

Katto jäi tekemättä kun en ylettynyt eikä ollut aikaa ruveta lankonkeja rakentamaan.

Syksyllä saa taas ottaa uusiksi...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.