Kattoluukun hyttysverkko

SALOMAA MAUNO 13.04.2011 17:19

Voiko hyttysverkon sisäänkelausjousen jotenkin kiristää? Vai onko siihen joku muu herkistyskonsti? Lähteekö se kehys, (jossa on toisessa päässä haitarimainen pimennysverho ja toisessa hyttysverkko) kampeamalla irti? Mitään ruuveja en siinä havainnut. Auto on Adria Izola -06. Ilmeisesti kattoluukut taitaa olla samanlaisia suurin osa. Vinkeistä kiittäen.

-maukka-

RAPO MARKKU 14.04.2011 14:03

Kattoluukun hyttysverkon telan jousen voi kiristää/herkistää samoin kuin rullaverhossa.

LEPISTÖ REIJO 14.04.2011 15:50

Lähtee se kasetti missä hyttytsverkko ja pimennysverho on varovasti alaspäin vetämällä pois. Rullaverhon mekanismi kannattaa ottaa irti , puhdistaa ja varovasti öljytä . Minulla itsellä samanlainen auto ja olen jo pari kertaa suorittanut ko. toimenpiteen. Sitten vain jousen kiristys ja taas toimii pari vuotta loistavasti. Kannattaa kasetin takaisin laitossa olla tarkkana että se on tarkalleen oikeassa kohdassa ja kämmenellä naputella se kiinni. Melko ohutta muovia käytetty näissä kaseteissa, niin ei kannata kovin kylmässä askaroida etteivät lohkeile.

SALOMAA MAUNO 14.04.2011 17:16

Kiitos neuvoista !

-maukka-

HALTTUNEN TEUVO 30.11.2014 17:34

Piti aloittaa aiheesta "rullaton verho", mutta sivusto ei salli. Näihin vanhoihin juttuihin sentään pääsee kirjoittamaankin.

Kattoluukuissa on rullattomat verhot. Niiden liikuttelu on mennyt voimaa vaativaksi. Yhden otin irti ja havaitsin kireitä naruja, joiden tarkoitus on pitää verho halutussa kohdassa narukitkan avulla. Toinen narujen tarkoitus on pitää verhon reuna kohtisuorassa liikesuuntaan nähden.

Ovela viritys ja pito vain paranee käytön myötä. Taivekohdissa naru syönee uraa, johon puristuu yhä ahtaammalle. Alkaa ilmetä narujen rispaantumista.

Likaa ei juurikaan mekanismissa ollut eikä se sanottavasti herkistynyt joulukynttilälläkään voitelusta.

Onko joku ratkaissut tämän?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.