kattoluukku vuotaa

KYTÖMÄKI RAUNO 13.04.2011 09:49

Autossa elnagh vm -00 hieman sateella tulee vettä kattoluukun saumasta onko helppo korjata? Kannataako alkaa purkamaan ylhäältä vai alhaaltapäin. Ajatus olisi päästä saumamassoihin käsiksi ja hieman poistaa vanhaa ja laittaa jotain uutta tilalle. Enpä ole ennen ko. homma tehnyt. Entäs korin muut saumat kannataako käyttää ammattimiestä vai olisko helppo hoitaa itse.?

JANHONEN MATTI 13.04.2011 10:41

Jos menee purkuhommiksi niin se on tehtävä rakenteesta johtuen sekä alhaalta että ylhäältä käsin. Alapuoli irtoaa suhtkoht helposti mutta yläosa on kiinni tiivistysmassassa ja vaatii "irtisahaamisen" jollain sopivalla työkalulla. Vanhat tiivistysaineet pois, pinnat puhtaaksi ja uusi sopiva elastisuutensa säilyttävä tiivistysmassa tilalle. Kasaus käänteisessä järjestyksessä kun purku.

Voit väliaikaisesti korjata kattoluukun reunan katolta käsin puhdistamalla vaikka Sinolilla sauman molemmin puolin 2-3 sentin kaistaleen ja vetämällä sauman päälle auton helmapeltien kivisuojateippiä. Teippi on kirkasta, erittäin sitkeää ja kovaan liimautuvaa. Teippiä myydään metritavarana 5 ja 10 sentin levyisenä mm. automaalikaupoissa ja varmasti pysyy vesi ulkona ja teippi pinnassa kiinni. Sopii myös katon saumojen päälle.

VARTIAINEN URPO 13.04.2011 11:59

Niin ja sen luukunpäälle voit laittaa myöskin suojan! Sellaisia on myytävänä...

VALTONEN MARTTI 13.04.2011 13:44

Hyvä myös muistaa, jos luukun kiinnitysruuvit löysätään lakkaa puristusvoima ylä-ja alakehikon välillä. Silloin voi tiiviys heiketä lisää jonka vuoksi on sitten tehtävä koko homma sen pitemmän kaavan kautta, kuten Janhonen tuossa jo kuvailikin.

PUUMALA RAIMO 13.04.2011 15:00

Olen vaihttannut kattoluukkuja kolme kerta.Kaksi luukkuja LMC vaunussa,molemat kesä'llä auringonpaistessa.Lähti helposti ihan vaan nostamalla,kun ruuvit sisäpuolella ensiksi oli poistettu.ainakin saksalaisissa vaunuissa ne on kiini butyylikitillä.Butylikitti ei koskaan kuivu,Oli ihan tuoreen tuntuinen vaikka vaunu oli yli 14 vuotta vanha.Viimeinen luukku oli Dethleffs autossa joutui vaihtamaan luukku keskellä talvea kun tuuli vei .Silloin jouduin kyllä lämmittämän kehys lämmityspistoolilla,oli aloitettava nurkasta.Lämmitin nurkan samaten kuin nostin sitä kun ensin sain nurkan nousemaan niin koko kehys irtois hyvin sen mukan kun lämmitin sitä.Kitti saa nykyän osta teippinä, on helppo käsitellä.Kaikki caravanliikkeet myyvät sitä luulisin.Aika helppo homma,täytyy vaan varo ettei poltaa katto.T Raimo

NOUSIAINEN ASKO 13.04.2011 17:26

Tumpelompikin voi kesällä auringon paisteella vaihtaa kattoluukun , kun käyttää tiivistenauhaa , on helppo lleikata saksilla , kylmänä ja kosteana. Nauhaa on kahta leveyttä ja ei tahri pahasti kasiä ja rakenteita , en tiedä onko nauha detskun omaa , olen sitä ostanut detskun myyjältä. Suurin työ on irroittaa entinen kattoluukku , mattovoitsi auttaa irroituksessa. Täytyy huolella puhdistaa entinen massa ennen uuden paikalleen laittamista. On samat kokemukset kuten Raimo tossa kirjoitti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.