Fiat 2.3 Multijet laskee alleen öljyä!

LAUKKANEN MAURI 02.04.2011 19:49

Kyllä nyt mennään sinne Mersu kauppaan ja haukutaan Fiatti oikein kunolla!,ja ajtaan sitten Mesellä,kun siinä ei ole vikoja.

Tuossa valkeassa hangessa ,minun parkkki paikalla näkyi mustaa;öljyä.

Lähdinpä ajelamaan ja jarrutin risteyksessä niin se öljynmerkkivalo syttyi ja sammui!.

No ajelin varaosaliikeen pihaan ja ostin öljypönikän 4l ja lisäsin ja lisäsin mootoriin,kun oli niin vähän ettei tikunpää kastunut.

Sinne meni noin 3l öljyä.

Siis auto on 08,mallia 2,3l multijet ja ajettu 37 000km. Epäilen että öljynsuodatin on irtoamassa tai sitten ei,mutta kun päästään pukille asia selviää.

Selasin kuukellilla Fiatin vikoja ,mutta ei siellä ole mitään erikoista öljyvuoto kohtaa näissä uusissa 2,3 mootoreissa. Jos joku tietää onko se öljypohja ruostunut jo puhki?.

Fiattin ensimmäinen vika minulla ja kolmas Fiatti menossa;loppuuko se Fiatin valta tähän meidän perheessä. Kyseli m laukkanen

LAUKKANEN MAURI 04.04.2011 17:21

Nin tänään oltiin pukilla(nosturilla),vaihdetiin öljyt ja se öljysuodatinja etsittiin vuotoa,mutta turhaan.

Oletus nr,1 -se kuulisa huhotinputki yritti jäätyä ja puhalsi hiukkasen öljyä jostain?. Oletus nr;2 -hellekesän kulkimen huulitiiviste(stefa) vuosi pakkasen takia?.' Oletus nr;3 -öljysuodattimen tiiviste vuosi ? Oletus nr; 4 -Öljyntyhjennys propun(tulpan) tiiviste vuosi? SIIS oletuksia,konetta käytettiin eikä öljyvuotoja havaittu,mutta jos herra suo ja terveyttä/rahaa on ,niin lappiin keväthangille kuntoilemaan/pilkille olisi haave vai jääkö se taas kerran haaveksi?. Fiat on as.autojen mootorien ÄITI,tuumasi m laukkanen

HYTÖNEN RAIMO 04.04.2011 19:24

Jos yhtään lohduttaa, niin voin sanoa mitä katsastusmies sanoi omastani, kun sanoin sen hieman tihkuttavan ölkjyä.

"En ole nähnyt vielä yhtään Fiatin moottoria, joka ei vuotaisi öljyä", kuului vastaus.

VALLIUS MARTTI 04.04.2011 19:39

Raimo hyvä oliko katsastus mies lukenut liikaa etuteltan juttuja ei monikaan fiat vuoda öljyä minulla 2,3 multi jet juuri vaihdoin öljyt ja suodatimen ei minkään laista öljy vuotoa missään päin motoria,nyt hän katsastus mies näkee sitten ensimäisen fiati joka ei vuoda öljyä katsastus aika tistaina ja fiat jo nähnyt 75 tkm joten ihmetelen teiti juttuja.""NO mitäs nuista hampatomien jutuista""TV Kulkuri

LAUKKANEN MAURI 04.04.2011 20:06

Pakko taas kehua niitä aikaisempia Ducatoja;ei se parkkipaikka ole mustunut aikaisemmin!.

Mutta jos pääsen sinne lappiin niin kurvailen Äkäslompoloon asti niin jos ne öljyt pysyy koneessa niin hyvä asia jos ei niin Pärnäsen korjaamolle!.

HARJULAMPI JUKKA 04.04.2011 20:08

En ole fiatia rakentanut enkä suunnitellut, mutta olen vuosikymmenien varrella nähnyt myös MB merkkisiä autoja, joissa samoja vikoja kuin tavallisissa. Minä joudun ajamaan Fiatilla / Ducatolla mittarissa 260.000 km eikä öljyä vuoda, ainakin vielä eilen lumi oli valkoista auton alla. juuri tultiin Portugalista sieltä kuuluisan palmun alta. Tosin ei ilman pikkuvikoja, Pariisin kohdalla alkoi vuotaa jähd.nestettä, lisättiin 40 km välein ja kotona Keski-Suomessa ollaan. Kyllä Fiatkin on ihan kelpo peli. Ei vielä kannata vaihtaa Mersuun ainakaan Sprinteriin.

JOKINEN REINO 04.04.2011 20:46

Muuten en kyllä kehuja anna, mutta öljyä ei vuoda.

SAARELAINEN MATTI 04.04.2011 21:56

Jos auto on tuotu maahan itse, eikä ole asennettu talvivarusteita, niin näinhän siinä käy, eli puuttuu huohottimen esilämmitysvastus, jne... T Samat ongelmat kokenut.

LAUKKANEN MAURI 05.04.2011 08:03

Tuossa vielä lisää löylyä siitä huohotinputkesta; http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/varo-huohottimen-jaatymista

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.04.2011 09:51

"Jos auto on tuotu maahan itse, eikä ole asennettu talvivarusteita, niin näinhän siinä käy, eli puuttuu huohottimen esilämmitysvastus"

Kyllä meidän autoon oli laitettu huohottimen lämmitys jo Saksassa, ei sen kummempia talvivarusteita ole näkynyt Suomen liikkeissä myynnissä olleissa autoissakaan. Sähkövastukset lämmittimeen on voinut tilata Suomeen toimitukseen, tai jättää tilaamatta. Ohjaamon peiton hinnan on suomalainen lisännyt hintaan, että se siitä Suomi versiosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.