Matkailuautoon murtautuminen

TUOVINEN PENTTI 21.03.2011 10:45

Murtautuminen tapahtui ystäviemme.matkailuautoon keskellä päivää Fuengirolan kaupungissa Espanjassa.Auto oli parkissa ison ruokakaupan läheisyydessä.Kuskin ovessa oli turvaketju. Samoin asunto-osan ovessa lisänä riippulukko.Varas pääsi sisään rikkomalla ovessa olevan pienen tuuletusikkunan salvat.Ei tarvita muuta kuin ruuvimeisseli ja salvat napsahtaa poikki ja ikkuna on auki.Ikkuna on niin pieni ettei siitä sovi kuin lapsi sisään.Uloskin oli tultu samasta ikkunasta.Tavaraa lähti rosvojen mukaan huomattavasti,ja keskellä kirkasta päivää.Tämä tiedoksi;laittakaa jonkinlaiset ristikot tai lisälukot oven ikkunaan.Kyseinen oven ikuna on maasta mitaten alinpana.

HYTÖNEN RAIMO 21.03.2011 11:38

Tuolla ilmansuunnalla ihan normaali tapahtuma - eikä tosi varkaita lukot pidättele - eivätkä paljon hidastakaan. Ja poliisiin turvautuminenkin on suunnilleen yhtä tyhjän kanssa.

Osan korvannee vakuutus (riippuen yhtiöstä ja vakuutuksen laajuudesta), tai sitten ei.

Ainoaksi positiiviseksi puoleksi asiassa voi katsoa matkailun avartavan vaikutuksen - vaikka se tulikin tässä tapauksessa kantapään kautta.

HYTÖNEN RAIMO 21.03.2011 11:49

Ja lisäksi vielä, aihe kuuluisi paremmin tuonne ulkomaan matkailun osalstole.

JANHONEN MATTI 21.03.2011 11:49

Harmillinen tapahtuma kenen kohdalle sattuu. Oviin voi laittaa mitä hilavitkuttimia, tahansa mutta ikkunathan avautuu kun vähän nykäsee. Lukot on rehellisiä ihmisiä varten tehty.

LUOTO KARI 21.03.2011 13:01

Meidän kohdallemme on osunut kaksi murtoa: edelliseen matkailuautoon ja nykyiseen. Ikkunasta sisään kummassakin tapauksessa. Ja kumpikin murto on tapahtunut omalla parkkipaikalla koto-Suomessa. Ulkomailla reissaillessamme onkin sitten ollut rauhallisempaa ...

VALTONEN MARTTI 21.03.2011 15:25

No eikö kellään ole ulvovia ja vilkuttavia hälyttimiä. Tosin h-autoissa ne on jo kärsineet totaalisen inflaation yli-innokkaan toimintansa vuoksi, mutta m-autossa luulisi enempi kiinnittävän yleistä huomiota.

HAARAKANGAS ALLAN 21.03.2011 15:43

Konsulit

Joku on suositellut tosi äreän verikoiran kuvatarraa..... Rosvot ovat laiskoja vellihousuja, jotka eivät uskalla kaikkia riskejä testailla. Konsuli Martti, olet oikeassa niiden "uikuttajien suhteen." Ovat poliitikon statuksella nykyään...Sorry Martti, käytin taannoin väärää nimeä kohdallasi. Tarkkaavaisuus joskus herpaantuu. Onneksi netti ja ratti ovat eri asioita. Liekö Jussi Jaakonpojalla ollut osuutta.......

Allu vaari

HYTÖNEN RAIMO 21.03.2011 15:58

Saa niitä olla. Ei herätä mantereemme eteläosissa minkäänlaista kiinnostusta, etenkin kun kohteena on ulkomaalainen matkailuauto.

ELFVENGREN LIISA 21.03.2011 18:01

Terveiset vaan sieltä Espanjasta, palasimme eilen. Vaikka asia ei tänne sivulle kuulukkaan, vastaan kumminkin. Me ei jätetä koskaan autoa yksin, toinen on aina autossa, vaikka kuinka iso parkkipaikka sen helpompi siellä on asiattomien vierailla. Siellä Fuengirolan rantakadulla lenkkeillesä niitä "villissä" olijoita kyllä riitti. Ollaan varovaisia missä sitten liikummekin, turvallista kevättä kaikille.

HALINEN HARRI 21.03.2011 18:21

Pentti, missä tarkemmin murtauduttiin ja kuinka lähellä muiden ihmisten liikkumisia. Mihin aikaan? Ei ole tarkoitus kiertää ko markettia mutta haluaisin hahmottaa paikkaa ja arvioida näinollen kuinka suuri hätä varkaalla on kun ottaa riskin En halua arvostella muiden puuttumista murtoasioihin tapahtumahetkellä mutta ainakin ne marketit missä itse olen asioinut, parkkialueilla on päiväsaikaan aina ihmisiä liikkeellä. Eikö tosiaan uskalleta puuttua murtautumisiin edes ilmoittamalla marketin henkilökunnalle/vartijalle - vai eikö välitetä kun ei ole minun autoni? Poliisiautojahan siellä pyörii muutaman minuutin välein. Itse olen asunut useita kuukausia siellä enkä ole törmännyt kuin puheisiin ilman nimeä - samoin kuin kaasutusasioissa. Kiitos varoituksesta.

ANTIKAINEN ESKO 21.03.2011 19:47

Täällä olen jo kerran maininnut eräästä erikoisuudesta, jonka mainitsen nyt uudelleen. Koska emme itse aiheuta hälytystä ollessamme auton sisällä, tästä ratkaisusta ei ole meille itsellemme haittaa. Mutta tunkeutujalle on niin kova haitta, että ei todellakaan jää auton sisustaa penkomaan ja tavaroita ulos siirtämään.

Mikä siis keinoksi? Sisäsireeni sopivaan paikkaan. Rinnakkaissireeni ulkona, usein moottoritilassa olevalle sireenille. Jos se alkaa huutaa, ja joku silloin on auton sisällä, tulee sekunneissa niin paha olo, että täytyy nopeasti päästä ulos. Paniikkikin iskee. Ääntä ei kerta kaikkiaan kestä niin pienessä sisätilassa.

Jos joku asentaa sellaisen, kertokoon kokemuksistaan. Voi itse yrittää olla muutamaa sekuntia kauemmin sisällä.

WILHELMSSON LEIF 21.03.2011 20:37

Harmi paikka näistä tapauksista silloin tällöin saa lukea ja kyllähän se pilaa matkan enemmän tai vähemmän. Meillä ollut hyvä säkä aloitimme kotitekoisella autolla 1986 ja joka kesä sen jälkeen, eikä olla edes nähty mitään ikävää tapausta. Jos on ollut vähänkään aavistusta niin on apukuski saannut mennä kauppaan ensin ja sitten mahdollisesti meikäläinen. Me yövytään yleensä jossain muitten autojen kanssa ja jos lähdetään ulos syömään tai muuta niin pyydetään että naapuri pitää auto sailmällä ja me myös heidän autoa jos on tarve se on toiminut hyvin. Meidän autoon ei pääse sisäään muuta kun ikkunan kautta se on täysin tuppla lukossa. t Leif

AHONEN KAI 21.03.2011 20:54

"Ikkuna on niin pieni ettei siitä sovi kuin lapsi sisään.Uloskin oli tultu samasta ikkunasta.Tavaraa lähti rosvojen mukaan huomattavasti,ja keskellä kirkasta päivää"

Häkkilintujen vakuutusyhtiöhöpinöitä nämä tällaiset.

Mitäs jos keskityttäisiin taas vaikka moikkaamattomuuteen ja paskan kippaamiseen minne sattuu, niissä on todellisuuspohjaa enemmän kuin näissä tämänsorttisissa.

JANHONEN MATTI 21.03.2011 21:51

Paskat niitä varkaita mitkään lukot tai liikkuvat ihmiset pidättele. Pari vuotta sitten Pärnun liikekeskuksen pihassa jututin suomalaista matkailuautoporukkaa, jotka lähti ennen meitä kohti Tallinnaa. Lähdimme puolen tunnin kuluttaa ajelemaan heidän peräänsä, tankkasin ennen Tallinnaa Nestellä ja kun tulimme Kauppamajan maksulliselle parkkipakalle oli heidän auto jo tyhjennetty. Poliisit tuli ensin minun luo kyselemään, että onko autooni murtauduttu. M-autossa oli neljä aikuista, jotka kaikki menivät Kauppamajaan ostoksille ja välittömästi oli isketty. Kae oli viety likapyykkejä myöten. Rosmot oli ilmeisesti siinä jo oottamassa seuraavaa uhria tai sitten joku soitti ne paikalle kun näki, että m-auto ilmestyi parkkiin ja matkustajat meni kauppaan. Paikka oli maksullinen, oli päiväsaika ja parkkipaikkalla liikkui ihmisiä koko ajan. Taitaa se ihmisten liikkuminen enempi edistää kun estää varastamista. Tämä ei ole rututarina.

AHONEN KAI 21.03.2011 22:05

Tällaista onkin liikkeellä, yksi lähtee kauppaan seuraamaan matkalaisten liikkeitä, ja kilauttaa kavereille koska matkalaiset on ehtineet kassajonoon, silloin onkin jo ehditty likapyykitkin siirtää parempiin tarpeisiin.

Osaltaan voi tietysti hankaloittaa rosmojen elämää lukitsemalla ovet niin ettei niistä pääse sisälle ja ikkunafoliotkin eteen vedettyinä pikkuisen estävät tuvan ikkunoista sisään menoa.

Tuo aloittajan lapsenmentävä ei ainakaan minuun uppoa.

Vakuutushan ne nyt korvaa, ja Veho korjaa, mutta vitutusta ei, eikä siihenkään kuole ;)

AHONEN KAI 21.03.2011 22:19

Ja vielä kun parkkeeraa kaupan oven viereen invapaikalle, niin on sen verran rauhatonta mitään kenenkään ruuvailla ja monissa pirkkamatkaajien käyttämissä halpamyymälöissä näet kauppakierroksellasikin ajokkisi hyllyjen välisiä tarjousten perässä kulkiessasi.

JANHONEN MATTI 21.03.2011 23:19

Itse käytän tuota Kain mainitsemaa konstia jättää auto nökösälle jos mahdollista. Aldin ja Lidlin myymälöissä on aina se kassapään seinä lasia. Nissä voi hyllyjen välistä kurkkia mitä autolle kuuluu.

YLINIEMI SEPPO 22.03.2011 06:06

Mitäs sitten kun on paikalla ja rupiaa rosvoja tuleen sisälle

Saako niille tehä mittään pitääkö vain mennä ulos ettei jouvu syytteeseen?

JANHONEN MATTI 22.03.2011 09:27

Viime syksynä ostin Espanjasta huoltoasemalta sellaisen Barcelonan jalkapallomainoksilla varustetun n. 60 senttisen pesäpallomailan. Oikein remmillä varustettu, ettei putoa ihan helposti kädestä. Mitään yhteyttä en kyllä jalkapallon ja sen mailan välille keksinyt, olisko joku fanituote vai peräti fanitustuote. Ihan kun karavaanareille tehty korvaamaan nokian nuorisokasvattajaa. Sitten jos rivollilla osoitellaan niin sen on toinen juttu.

VALTONEN MARTTI 22.03.2011 09:54

Pääkonsuli Allu!

Kommenttisi tuolla ylempänä, vai pitäisikö sanoa alempana, huomioitu!

Ei siitä nimierheestä yöunet menneet. Paljon tekevälle sattuu.....

AHJOS TIMO 22.03.2011 10:20

Kai Ahonen kirjoitti: "Tuo aloittajan lapsenmentävä ei ainakaan minuun uppoa."

Tuntemalleni miehelle sattui kesämökillä tavaroiden purkamis- tai pakkaamistilanteessa sellainen vahinko, että henkilöauton ainoa avain oli virtalukossa, tavarasäiliön luukku oli auki ja kaikki ovet lukossa. Hän kyllä kertoi senkin, miten tuohon tilanteeseen jouduttiin, mutta sen olen unohtanut. Vaikeasta tilanteesta selvittiin siten, että perheen muistaakseni silloin 8-vuotias hentorakenteinen tytär ryömi auton sisään tavaratilasta suksiluukun kautta ja aukaisi oven.

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 22.03.2011 10:58

Siis mitä näistä opimme. Kannattaa laittaa autoon/vaunuun murtohälytin liiketunnistimella...kyllä se vähän ainaki häirittee vorojen touhuja.

TUOVINEN PENTTI 22.03.2011 12:49

Harrille vastaus:Murtautuminen tapahtui Los Bolitsen aseman kohdalta n.300m ylöspäin olevan Mercadonan kohdalla.Vieressä on jalkapallokenttä ja aika klo 13.00-16.00 välillä. Epäileville tiedoksi.Oven ikkunasta sisään ja ulos, koska ovista ei tultu ulos oven munalukon ja kuskin oven ketjun takia.Ketjun sakkelin olisi saanut auki jos olisi kiireessä (lapsi) tajunnut.Olimme saattamassa vieraitamme ja totesin asian henkilökohtaisesti.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 22.03.2011 13:33

Janhosen Matille: mulla kans ihan kotimaisten sarjojen pesäpallomaila. Nyt kun meillä on rikoslaissa se pykälä " toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito yleisellä paikalla" (ent.teräaseen hallussapito), on varmuuden välttämiseksi pitänyt varustautua myös pallolla ja räpylällä (niin sporttinen kun oon jo ulkoiselta olemukseltanikin).

HALINEN HARRI 22.03.2011 13:50

Pentti Tunnen paikan siinä Aurinkomatkojen Mediterraneo Realin vieressä. Itse olen seisottanut vuokra-autoani siinä parkissa ylätasanteella yhteensä useamman kuukauden kun hotellin pikku parkkiin ei ole mahtunut. Ollut niin rauhallinen paikka etten ole kuullut mitään tapahtuneen. Autoanikaan ei ole kolhittu vaikka siinä vaihtuu kaupassa kävijöiden autoja jatkuvasti. Tosi riskinalainen paikka murtautua, varsinkin tuohon aikaan. Siellä alempana tasolla on hiljaisempaa ja vähemmän kulkijoita, mitä nyt joku hiljainen pultsari on pitänyt sitä yöpymispaikkanaan.

HAARAKANGAS ALLAN 22.03.2011 17:53

Siellä Fugissa; Lähempänä merta ja Paseo Maritimea oleva Mercadonan edusta on polkupyorä -varkaiden reviiriä. Tutuiltamme vietiin siinä juuri ostetut ja tietenkin tolppaan lukiitut fillarit...!" Jättivät siihen kun menivät torille. Joku huonojalkainen sitten "löysi" ne.

Allu vaari

LILJEROOS JOUKO 22.03.2011 19:00

Ei ehkä ihan turhaa huolta. Toisille sattuu, toisille ei. Myös huumaaminen taitaa olla todellista.´, ainakin Saksan poliisi varoittaa siitä. Tässä Bayerin poliisin suojeluohje:

http://www.polizei.bayern.de/muenchen/schuetzenvorbeugen/beratung/adressen/index.html/6939

Jos kieli ei oikein taitu, tämän avulla saanee vähän tolkkua:

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=fi&u=http%3A%2F%2Fwww.transitfrei.de%2Fgrundversorgung.html

PASANEN MIKKO 22.03.2011 19:00

Terve. Mitäs tuota turhaan pelätä voroja; kukapa konna uskaltaa esim. polkupyöriin kajota, kun ottaa niille vartijat. Joitakin vuosia sitten, kun jonotettiin Pariisissa Eifel torniin 3-4 tuntia, otettiin nuo pyssymiehet vahtimaan polkupyöriämme. Kyllä pysyivät tallessa!

HAAPANEN TIMO 22.03.2011 19:48

Sullakin Mikko näyttäisi olevan liian hienoja pyöriä siellä matkassa. Meillä on ollut varmaankin jo yli kymmenen vuotta samat 24" kolmivaihteiset Ponit auton kyydissä. Tarkoituksellisesti sekalaisilla maaleilla tuhrittuna ja kolhuisina ne uskaltaa jättää mihin tahansa. Täysin huippukuntoisia ovat tietenkin.

Kyllä minä pitäisin reissaamista liian vaikeana jos ei voi yhdessä autosta poistua, ei elämä saa olla niin vakavaa. Täytyy pikkuisen uskoa kohtaloon, jos tapahtuu, on tapahtuakseen.

@timppa

AHONEN KAI 23.03.2011 00:47

"Oven ikkunasta sisään ja ulos, koska ovista ei tultu ulos oven munalukon"

Mr. Bean-tyylinen munalukkoviritelmä on lähinnä hauska.

Minkä merkkisestä kopasta oli kyse?

Itselle ei tule mieleen minkä valmistajan tuvan ovessa on niin suuri avattava ikkuna että siitä rosvon koulutuksen saanut lapsi laitettaisiin sisälle ja vielä siellä sisällä kurkottelisi taulutelkkarit ym. huomattavat määrät kamaa matkaansa.

Tää kuullostaa jo niin vaaralliselta puuhalta koko ulkomailla matkailu, fillarit viedään melkein käsistä, kaasua on autot niin täynnä ettei henki kulje, vuorotellen pitää käydä kattomassa Mona Liisaa, ikkunasalpoja pitää olla kassillinen matkassa, nukkua vuorotellen, häkeissä lähtee tavarat myöskin liukkaasti hätäuloskäyntien kautta, kalterit pitää olla ikkunoissa. jne.

Pitänee ryhtyä nettivaanariksi, ja alkaa tutkimaan turnipsin siemenien hintoja ;)

Tai sitten jatkaa pirkkamatkaajana ja etelän vapaana vetelehtijänä, Rupusakkilaisena vuodesta ysiysi, vähin takaiskuin joustavasti matkaillen kahdella mantereella ja saaristossa.

Näin on hyvä

RATILAINEN JOUNI 23.03.2011 08:17

Jokunenvuosi sitten luin sellaisen jutun jostakin nettipalstalta en muista mistä, mutta se koski sellaista siistiä automurtoa. Varkaat olivat parkissa ja niillä oli oppiva sknneri (samantyylinen kuin oppiva television kaukosäädin) joka otti radiotaajuuden muistiin kun auton keskuslukko lukittiin. Näin ovet sai avattua ilman murtoa ja putsattua ajoneuvo nopeasti. Tämä olisi kuulemma yleistä eteläeuroopan suurilla pysäköintialueilla. Onko kukaan kuullut kuinka yleistä tämä on? Vai onko yleistä ollenkaan? Neuvo oli siinä jutussa että ovet pitäisi lukita avaimella mekaanisesti. Että näin: JR

TUOVINEN PENTTI 23.03.2011 09:52

Vastaus Ahoselle.Meidän autossa Carthago Chic 2006 on ovessa lapsen mentävä ikkuna, kuten oli Fuengirolan autossakin.

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 23.03.2011 12:20

Jounille että ei onnistu enää nykyisissä kauko-ohjaimissa/hälyttimessä kun niissä on vaihtuvat koodit...tai ainaki pitäisi olla.

AHONEN KAI 24.03.2011 03:03

Carthago Chic 2006 autoa kannattaa vähän sitten tuunata ettei lapset siellä nyt omin nokkinensa käy ;)

AHONEN KAI 24.03.2011 03:47

"Varkaat olivat parkissa ja niillä oli oppiva sknneri (samantyylinen kuin oppiva television kaukosäädin) joka otti radiotaajuuden muistiin kun auton keskuslukko lukittiin. Näin ovet sai avattua ilman murtoa ja putsattua ajoneuvo nopeasti."

Radioamatööripalstoilla noista oli juttuja jokunen vuosi sitten ja aukeshan ne alkuaikojen sähkölukot siististi kuten kaikki muukin radiotaajuinen sovellus.

Nykyään niiden avaaminen on lähes hankalaa, kuulemma, itse ollut radioharrasteen ulkopuolella jo tovin.

TUOVINEN PENTTI 24.03.2011 09:11

Ei millään skannereilla menty sisään ,koska kuskin ovessa oli ketju ja asuntoosan ovessa lisälukko.Ne oli paikoillaan kun menimme autolle. Usko jo Ahonen !

KNAAPI JUHA 24.03.2011 14:08

Kattos, kuules Tuovinen! Sinä kun nyt keskustelet vain siitä yhdestä autosta siellä Fuengirolassa ja tämä keskustelu on jo rönsyillyt hiukkasen yleimpäänkin mielipiteenilmaisuun. Varmaa on, että Ahonen ei väittänyt, että tuohon Fuengirolan autoon olisi menty millään kaukosäätimellä.

Ensin luetaan teksti, sitten ajatellaan ja ymmärretään mitä sillä tahdotaan sanoa ja sitten vasta hengästytään, jos aihetta on.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.03.2011 14:42

Olen joskus miettinyt kun autoon laitetaan ketjut ohjaamoon ja ja muutenkin auto varustetaan jopa kaupassa käynnin ajaksi sen näköiseksi kuin se seisoisi alueella pitkään ja sisältäisi arvokasta tavaraa, aiheuttaako se varkaiden kiinnostuksen autoon.

Useassa maassa poliisit neuvovat (henkilöautoilijoita) jättämään hanskalokeron auki, jotta kiinnostuneet näkevät ettei sillä ole mitään arvokasta.

Meillä oli Sardiniassa syrjäiselle paikalle pysäköidyssä matkailuautossa kuskin ikkuna auki koko päivän ja auto sai olla rauhassa kun varkaat ilmeisesti epäilivät jonkun olevan sisällä.

Itse en ole varustanut autoa muilla varkaiden estolaitteilla kuin varashälyttimellä, joka toimii samalla keskuslukituksen ohjaimena. Hälytin on ns. muuttuvakoodinen joten skannerit eivät toimi sen kanssa.

Murtoa ei pysty estämään millään, ainoastaan hidastamaan kuin laittaa panssarilevyt kaikkiin ikkunoihin ja varustamalla ovet monikertaisilla lukoilla. Varkaat menevät, jos niitä kiinnostaa vaikka seinän läpi

Vielä meidän autoon ei ole murtauduttu, kuin kotipihassa ennen hälyttimen asennusta (koputan puuta, eli päätä).

Jos alkaa pelkäämään murtoja on viisainta istua kotona lattialla, eikä liikkua minnekään. Suomen maanteillä tapahtuu kolareita useammin kuin automurtoja ulkomailla.

AHJOS TIMO 24.03.2011 15:34

Markku Hämäläinen kirjoitti: "Useassa maassa poliisit neuvovat (henkilöautoilijoita) jättämään hanskalokeron auki, jotta kiinnostuneet näkevät ettei sillä ole mitään arvokasta."

Opin tuon kokemuksen kautta: Henkilöautooni murtauduttiin yöllä kotitalon P-alueella. Matkustamossa ei ollut mitään arvokasta varastettavaa, mutta sen toteamiseksi lukittu hansikaslokeron luukku piti vääntää mutkalle. Saabin hansikaslokeron luukun uusiminen maksoi monia satoja markkoja. Siitä alkaen olen aina pitänyt hansikaslokeron lukkoa auki. Kun samaan Saabiin murtauduttiin myöhemminkin, hansikaslokeron luukkua ei tarvinut uusia.

HAAPANEN TIMO 24.03.2011 18:45

Kaiki rosvot tietävät ulkomaan rekisterissä olevassa matkailuautossa olevan paljon arvokasta tavaraa, hanskaloota teoria ei toimi.

Lisälukot estävät melko hyvin pikakeikat kauppojen pihoilla. Ellei auton ovia saa äkkiä ja huomaamattomasti auki, siirtyy varas seuraavaan kohteeseen.

@timppa

HAARAKANGAS ALLAN 25.03.2011 07:42

Näin on. Varkaat ovat laiskoja lurjuksia, jotka yrittävät kaikessa päästä helpolla. Lorviminen ja varastaminen ei ole niin työlästä kuin rehellinen työnteko....

Aikoinaan jätimme aina radion soimaan/mölisemään, kun menimme ostoksille. Ulospäin auto kuulosti asutulta........

Allu vaari

KUIKKA ARI 25.03.2011 13:01

Suomessakin on liikkeitä jotka pitäät vaunujen ja autojen ovet auki aitojen sisäpuolella. Tule halvemmaksi olla uusimatta ikkunoita tai ovien lukkoja. Jos joku haluaa sisälle niin se menee ja halvin tapa on avonaisesta ovesta. @ri

AHONEN KAI 26.03.2011 05:22

"Kaiki rosvot tietävät ulkomaan rekisterissä olevassa matkailuautossa olevan paljon arvokasta tavaraa,"

Jos rosvot tietäisivät miten paljon ikäihmisillä, ketkä eivät osaa/halua käyttää korttimaksua on autoissaan rahaa jemmattuna erilaisiin koloihin ja lokeroihin, veisivät koko auton kerrallaan.

Monien matkakassa on vielä tänä päivänäkin nostettu siitä kotosuomen omalta pankkitiskiltä, eikä minkään valtakunnan käsitystä mitä nappeja siinä seinäpankissa pitäisi painella ulkomailla.

No siitä tiedän kun olen sitä nappien painelua seinästä opettanut monille.

HAARAKANGAS ALLAN 26.03.2011 08:47

No Kai !

Jospa se ikäihminen onkin vain pankki/luotto-korttinsa varassa ja kortti anastetaan/kadotetaan......

Mitä nappeja sitten painellaan? Oletko siihenkin antanut opetusta?

Allu vaari

NYYSSÖNEN KAJ 26.03.2011 11:10

Uuden kortin saa viikossa oli se sitten kadotettu tai kateissa omata tai muitten toimesta.

Minä olen ollut luottokortin varassa jo 30 vuotta, kerran menetin sen lähtökentällä Suomessa pankkiautomaattiin. Ilmoitin duunikaverille että olen sekä luottokelvoton että rahaton. Hyvin hän se kuiteskin meni.

HAARAKANGAS ALLAN 26.03.2011 11:35

Niinpä niin Konsuli Kajizu!

Mitäpä jos kortin kadottaneella ei ole työkaveria....? Eikä sitä käteistä.... Kortiton ja kaveriton k-vaanari ajelee siellä Iberian ylängöllä ja matkaa ruturannikolle vielä 500 kilsaa.... Ducaton tankkimittari punaisella......

Takana kotimaa ja 20 vuoden korttivingutus. Ei pahemmin auta!

Käteinen raha on todellista voimapaperia. Jos se keksittäisiin vasta nyt niin se olisi maksuliikenteen sensaatiomainen keksintö: ei tarvitse sähköä, ei tunnuksia, ei vuosittaista uusintaa, ei aukkoja seinissä, kelpaa kaikkialla........

Sanokaa mitä tahansa, raha on yksinkertainen ja ikivanha keksintö. Sitä ei voita nippelimaakareiden ja pankkien muoviläpyskät.....!!

Allu vaari

AHONEN KAI 27.03.2011 05:38

"Jospa se ikäihminen onkin vain pankki/luotto-korttinsa varassa ja kortti anastetaan/kadotetaan......"

No eipä siinä paljoa auta kun:

"Rouva oli ottanut etelän reissulle kultaiset ja muut korunsa mukaan ja oli m-autossa piilottanut ne patjan alle. Rahat ja arvotavarat oli kaikki viety. Myös rouvan patjan alla ollut korupussi!"

-Rosvo:podría ir a conseguir mi joyería de debajo del colchón

Rouva: onko hyvä näin vai kokeillaanko toisinpäin

Henkikulta sentään säilyi kun olivat asiansa osaavia näiden tainnutusaineidensa kanssa, miten mahtoi pääppö särkeä rosvoilla kun niissä samoissa kaasuissa operoivat?

"Henkinen järkytys oli ryöstetyillä rouvalla varsin suuri. Helpotusta ahdistukseen toi vakuutusyhtiön suorittamat korvaukset."

Yleensähän aina ihmiset kuljettelevat koko kultavarastoja mukanaan kun matkaavat olemaan jossain häkissä sen puolen vuottaan.

Vakuutusmaksuihinhan nämä vaikuttavat nämä tositarinat, kun niistä laskutetaan

Tosiahan nämä rutujutut on

JANHONEN MATTI 27.03.2011 10:46

Jos kortit on kateissa ja manit finito niin tässä yksi keino muiden joukossa. Tietenkin sillä edellytyksellä, että kotimaassa on henkilöä joka sitä rahaa voi ja haluaa lähettää. Rahaa siirron kotimaasta ulkomaille voi hoitaa Money Gram rahansiirtofirmaa. Suomessa firmaa edustaa Forex. Homma näyttää toimivan niin, että rahan lähettäjä saa Forex´ta tunnusluvun jonka välittää rahan vastaanottajalle, joka saa rahat ulos paikalliselta agentilta esittämällä tunnusluvun ja henkilötietonsa. Väittävät, että jopa kymmenessä minuutissa homma hoituu. Firmalla on agentteja 190 massa yhteensä 207.000. Päivässä rahansiirto voi olla enimmillään 10.000 USD. Lisätietoja linkistä. http://www.forex.fi/Palvelut/Money-Transfer/MoneyGram/

LILJEROOS JOUKO 27.03.2011 14:11

Kyllä ikkunasta pääsee sisälle, tosin vain neuvolassa punnittavat (alle 100kg). Meillä on asunto-osan ovessa lisälukko, josta oli lumet karisteltu pois (auto seisonnassa), ilmeisesti huomattu liian työlääksi murtaa. Sivuikkuna oli väännetty auki. Akryylilasi(?) taipuu riittävästi, joustavien Ikkunasalpojen kanssa jopa ilman työkaluja ja ikkuna oli saatu auki. Tämä tapahtui kotipihalla n.4 viikkoa sitten. Paha juttu, jos ei löydykkään mitään vietävää. Se saattaa aiheuttaa hävitysreaktion. Ei onneksi kuitenkaan tällä kertaa.

LIIMATAINEN HANNU 27.03.2011 15:21

Jos on kunnon vakuutukset ja joutuu pulaan ulkomailla, rosvot vieneet rahat ja kortit, niin Kööpenhaminassa on se vakuutusyhtiöinen yhteinen SOS International josta neuvot ja myös rahaa laittavat tulemaan, postin kautta. Soitto sinne ja hommat hoituvat, hyvä tietysti jos jotakin muutakin kieltä puhuisi kuin tätä meidän omaa murretta. Mutta sieltä löytyy kyllä jopa suomenkielen taitoisia.

VALTONEN MARTTI 27.03.2011 15:39

Erään vaunuhuollon asentaja, melkein ikänsä näitä hommia tehnyt sanoi että aika usein vaunuun mennään myös kattoluukun kautta sisään. Eikä silloin kun oli puhe tästä ollut vielä mitään suuria Heki kattoikkunoita.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.