Fiat vaihteenvalitsin

SVÄRD SEPPO 14.03.2011 09:25

Hei, onko kellään ollut ongelmaa Fiat 2.8 JTD 2005 vaihteenvalitsimen kanssa? Minulla se alkoi takellella omia aikojaan auton ollessa muutaman viikon käyttämättömänä. Vipu on todella jäykkä, pakkia ei meinaa saada päälle millään, sivuttaisliikkeet ovat tosi jäykkiä. Laitoin sprayvaseliinia kepin hupun alla olevaan muovilaakeriin, mutta se ei juurikaan helpottanut tilannetta. Saako tätä kotikonstein korjattua, vai pitääkö viedä huoltoon? Seisonta-aikana oli muistaakseni peruutusvaihde päällä, liekö tällä vaikutusta asiaan? Ennen seisonta-aikaa vaihteet toimi ihan hyvin.

WILHELMSSON LEIF 14.03.2011 09:44

Mulla oli sama vika 05 autossa, huollossa laitettiin tippa öljyä konepellin alla johonkin senjälkeen kun uusi.

VÄLIAHDE JUSSI 14.03.2011 11:05

Eipä Taija fiijatti olla ainut kyllä vokkelissakin on noita samamoja oireita mitsuun, nissaniin ja tojotaan ja niin myös muihin manuaalisiin laatikoihin,Mersusta lähtien. Sanoa kuuluukin:".Arvotaan seuraava vaihde"!

ASIKAINEN MATTI 14.03.2011 15:24

04-mallisessa 2,8 JTD:ssä oli juuri tuo vika. Se vaatii kerran vuodessa käynnin nyrkkipajalla, jossa mies menee auton alle spray-vaseliinin tai tippakannun kanssa voitelemaan vaihdelaatikon kyljessä olevat nivelet samalla, kun itse liikuttelet vaihdevalitsinta kuskin paikalta. Homma on varttitunnissa valmis ja taas kelpaa ajella vuosi eteenpäin.

SVÄRD SEPPO 14.03.2011 15:35

Hei, kiitoksia hyvistä neuvoista ! Mulla on "pohjapanssari" asennettuna, vaatiiko se sen poisoton, vai pääseekö nivelet voitelemaan jostain huoltoluukusta? Muistaakseni siinä kaukalossa on joku luukku öljynvaihtoa varten.

VILJAVA TAPIO 14.03.2011 16:34

Sama kone, sama vuosimalli ja sama vika ilmennyt jonkun kerran. Milloinkahan seisonta alkoi? Minulla se on aina liittynyt siihen, että on ajettu räntäisellä tai lumituiskuisella kelillä, jonka jälkeen tullut pakkanen. Olen päätellyt, että märkää lunta yksinkertaisesti jäätyy johonkin siirtovipujen tai vaijereiden ympäristöön niin, että ne eivät enää halua liikkua. Vähän sama juttu kuin käsijarru saattaa jäätyä kelin muuttuessa suojasta pakkaseksi. Koskaan ei tätä ole ilmennyt lämpiminä vuodenaikoina.

VAITTINEN SIRKKU 15.03.2011 09:24

Itsellä sama hommeli. Eturenkaan takapuolelta auton alle ja öljyä mukaan. Sieltä näkee vaihteen kaapelit. Toinen kaapeli nostelee vaihteensiirtäjän tappia ylös ja alas ( muistaakseni ), jokatapauksessa sen tapin juuressa on kuoppa, niin siihen öjyä ja samalla ruiskuttaa tappiin, sitten vaan remppaamaan keppiä. Itselläni auttanut joka kerta.

Seppo

SVÄRD SEPPO 15.03.2011 09:34

Kiitoksia oivallisista neuvoista ! Eiköhän tuo homma noilla ohkeilla onnistu!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.