oven tiiveys

HAGQVIST JOHAN 26.02.2011 00:46

eli...kun ajan maantievauhtia ja tuulee sopivasti oikeasta sunnasta, niin oven yläosasta kuuluu välillä melkoinen suhina, joka kaiketi johtuu siitä, että hytin ja asunto-osan "sisänurkka" aiheuttaa jonkinlaisia ilmapyörteitä, jotka vetävät ovea auki. Varmaan tuttu juttu monelle, mutta onko kukaan keksinyt mitään toimivaa ratkaisua, jolla oven saa tiiviimmäksi ? Auto on Ducato -01.

MURTO JUHA 26.02.2011 14:17

Terve,

minulla Ducato -05 ja oli sama vaiva. Aiemmin tällä keskustelupalstalla oli juttua samasta aiheesta ja neuvona oli siirtää rungon karmissa olevaa lukitussalpaa "sisemmäs". Siinä on aika iso torx-ruuvi jota löysäsin ja sitten moskalla naputtelin sitä luktiussalpaa sisään päin. Kannattaa välillä tarkistaa kiristämällä ruuvi hakkaamisen välillä ja kokeilemalla ovea. Mulle tuli ekaksi liiankin tiukka eikä ovi meinannut mennä enää kiinni kun se ovessa oleva kynsi ei enää tavannut sitä karmissa olevaa vastakappaletta. Mutta kokeilemalla löytyy sopiva kireys ja mulla auttoi tämä kotikeino. Myös voi moskalla takoa sitä oven tiivisteen alla olevaa saumaa, että saat karmin ja oven tiivisteen tiukemmin toisiaan vasten.

Murtsi

SUOMI SEPPO 26.02.2011 15:06

Ei suoranaisesti liity ylläolevaan, vaan kyselisin sellaista missä vikaa ei voi olla edes olemassa : Miten on onnistunut Hymerin asunto-osan lukkojen (3kpl) säätö ja säätöjen pysyminen ettei ulkoilma näkyisi tai suhina kävisi? @seppo

KOIVUPURO PEKKA 26.02.2011 15:16

Tuohon paras korjaus on avata sivuikkuna ja kaksissa miehin vääntää sitä oven yläosaa sisäänpäin oven ollessa avattuna, suhinat loppuvat helposti ! Se karmi eli oven yläosa on yllättävänkin meltoa tavaraa ja taipuu kahdella miehellä nätisti , toki kannattaa välillä kokeilla ettei mene liikaa !

HJELM ARTO-VEIKKO 26.02.2011 15:48

Suhina kuuluu myös tavallisessa ducaton pakettiautossa. Oven yläosan vääntö auttaa. t jelmi

VIITANEN PENTTI 26.02.2011 16:11

Suhina loppuu myös, kun oven yläosaan tiivisteen rinnalle vetää sopivan väristä ja levyistä aivan tavallista asuntojen ikkunoihin ja oviin tarkoitettua tiivistysnauhaa.

JANHONEN MATTI 26.02.2011 16:11

Tuo Pekan konsti auttaa useimmiten, mutta ei kokonaan poista ongelmaa. Ovi tosiaan taipuu kahden miehen käsittelyssä suhteellisen helposti. Tuon Pekan konstin lisäksi kokeilin aikanaan mm. sitä, että ostin siiheen Kumiyhtymältä toisen tarrakiinnitteisen ovitiivisteen. Vaimentaa suhinaa jossain määrin.

Yhtenä konstina teetätin ompelijalla oven sisäpuolle nurkaan kankaalla verhoillun bumerangin muotoisen superlonin palan joka ei haitannut näkyvyyttä. Kiinnitys oven pielen verhoukseen vetoketjun korvaavilla hakastarroilla. Ei kauhean esteettinen, mutta auttaa.

Tehokkaimman vaimennuksen sain aikaiseeksi, kun ostin Kumiyhtymältä metritavarana myytävää Saabin lokasuojien teräsvahvisteista reunanauhaa. jonka painoin siihen oven ulkosyrjään. Näin siitä oven ulkopuolesta tulee lähes raoton jolloin ääni vaimenee. Nauhan rakenteesta johtuen se pysyy paikallaan vain painamalla. Nurkasta alaspäin n. 50 cm pätkä ja yläreunassa max 35-40 cm pätkä Ylänauha ei saa olla liian pitkä tai ovi alkaa taas yläosastaan taipumaan ulospäin ja suhina lisääntyy. Eli koeteltu on sekä konstia että vippaskonstia. Tässä vain pätee se sääntö. että jos vika on syntynyt piirustuslaidalla niin sitä on vaikea poistaa. .

EKLUND SAM 26.02.2011 17:46

Meillä myös ovet läpätti ja vinku ja huomattiin Fiamman kattoluukkujen mainio toiminta kuin ajaa yli 60 km/h niin tuottavat aikamoisen ylipaineen autoon minkä johdosta ovet painui ulospäin. Tiivistettiin luukkuja (3 kpl) ja laitettiin tuuliohjaimet niin melu ja veto hävisi melkein täysin ja lämpökin pysyy nyt autossa kuin ajaa. T.Sam

HAGQVIST JOHAN 27.02.2011 00:16

Kiitos asiallisista vinkeistä :) Tuota oven vääntämistä olen itsekin miettinyt, kuten myös sen lukon vastakappaleen siirtämistä. Itse asiassa ovi vaikuttaa jotenkin löysähköltä, joten vastakappaleen siirtoa voisi kokeilla ensiksi.

VALTONEN MARTTI 27.02.2011 00:27

Ittelläni on vaunussa tuonkaltainen juttu että talveksi joudun aina siirtämään vastakappaletta niin että ovi tiukkenee.Kesäksi taas löysytän muuten se on liian tiukka. Kori siis elää lämpötilojen mukaan. Homma minulla helppo, kaksi ristipää koneruuvia löysälle ja vastakappaleessa on pykällykset joissa se lukittuu uuteen syvyyteen. Voi olla että osasyy on myös tiivisteiden muutokset eri lämpötiloissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.