Vapaasti seisovat teltat autoon

LINDSTRÖM STEFAN 21.02.2011 17:44

Terve kaikki Karavaanarit.

Ongelma tai ei mutta jonkun helpon ratkaisun siihen kun teltan ja markiisin välillä jää 10 sentin rako miten se saadaan umpeen jollain helpolla ratkaisulla? Teltta ei mahdu markiisin alapuolelle koska ulko ovi estää sen. ja en mielellään halu laittaa mitään kiinnityksiä auton seinämiin no ehkä joku tarra systeemi. Kysyy aloitteleva karavaanari.

TERVO JARI 21.02.2011 18:30

on teltta hankittuna ?

Jos on, kerro mikä merkki/malli, summanmutikassa on huonohko lähteä esittämään kenenkään mahdollisia variaatioita brobleeman korijaukseen . . .

Murijase samalla auton merkki ja korin malli . . . Mese/Viiu/Voorti, , integroitu/alkovi/puoli-integroitu, joku noista tahi jos on joku muu . . .

LINDSTRÖM STEFAN 21.02.2011 19:30

Teltta on Ventura Freestander http://www.ventura-camping.com/fi/telte/ventura-teltat-freestander.html.

Burstner intergroitu Fiat jtd 2.8

TERVO JARI 21.02.2011 19:51

tuosta teltasta en osaa sanoo mitään, jos olis ollut Svenskan teltta, jotakin ois voitu "vääntää" . . .

Mutta väännetäämpä vähä . . .

http://www.svenskatalt.se/fin/husbilstalt.html

Tuo teltta omaa tuon liepeen joka "takaapäin" kuvatussa kuvassa näkyy roikkuvan puoleen väliin teltan yläosasta, tuo leive vedetään auton katolle ( kuminauhoilla auton yli helmapellin reunaan kiinni ) joten tuo yläpuolen "aukko" on sillä tukittu, sivut tukitaankin sitte "sivuliepein" jotka näkyy samaisessa kuvassa . . .

LINDSTRÖM STEFAN 21.02.2011 20:02

Kiitos vastauksesta. Se on just ne sivut kun pitää tukkia,katon kansa ei mitään ongelmia. Kai se on narujen kansa sitten jotenkin:) No se selviä sitten kun tämä perskatin talvi on ohi.

HAAPANEN TIMO 22.02.2011 18:14

Katos Jari, tässä on markiisin kotelo pidempi kuin teltta on leveä. Näin teltta jää niin paljon irti auton seinästä (markiisin takia) ettei ne alkuperäiset sydeemit toimi. Vaikea hommahan se, minä en keksi mitään kätevää.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 22.02.2011 18:38

Ei mahdu lenkkikengät ja saappaat jalkaan samaan aikaan... mot?

TERVO JARI 22.02.2011 18:48

kyll mää tierän mistä kenkä puristaa, sama murheenkryyni ois itellä edessä jos "issesseen seisovan" hankkisin . . .

Safariroom löytyy markiisiin, tosin ei ole kertaakaan kokeiltu edes, o säkissään varastossa, pari vuotta on as-auto ollut, tuli as-auton mukana toi safariroom. . .

Niitä "tehdas"alkuperäisiä as-auto telttoja täytyy "jalostaa", ja eihän se alkuperäinenkään markiisittomaankaan as-autoon "heittämällä" istu, ainut jossa on hyvä sydseemi on:

http://www.svenskatalt.se/fin/standby.html

Siinä on sellanen "kärsä" joka tyännetään vaunun/as-auton kylkeä vasten, muilla valmistajilla tuota "kärsää" en ole nähnyt . . .

Tollasen "kärsän" kun teettää jossain telttoja tekevässä ompelimossa jossa on myös telttaputkihommat hanskassa, toki sen voi itsekkin tehdä mutta useimmilta loppuu ammattitaito ja "ompelukoneet" . . . Tosin sitten ollaan likipittäin samoissa hinnoissa mitä pienin Stadby maksaa, ja sekin on isompi kuin nuot "pikku"seisovat . . .

Tuosta "kärsästä" tulee yksilöllinen, seuraa kyseistä autoa "hautaan" asti, jollei "jalosta" sitä uudelleen, soveltuu vain kyseiseen as-autoon. . .

Kyll mää keksin tollasen sydseemin, ei onkelma, aikaa ja tarvikkeita/työvälineitä "huutaa" vaan . . .

Tiäkkö, sittekö muilta loppuu ideat, mää vasta alotan . . . ;-)))

AHONEN AULIS 22.02.2011 22:19

Siinä linkin selosteessa mainitaan seuraavasti"kulku joustavan tunnelin kautta". Olisiko se jokin ratkaisu siihen liittämiseen?Terv:AA.

LINDSTRÖM STEFAN 23.02.2011 15:20

No lähetin teltan valmistajan saman kyselyn eilen saas sitten nähdä mitä sieltä vastataan jos nyt vastaavat :-)

TERVO JARI 23.02.2011 16:17

Tuo tunnelin yläosa vaan pitäis muotoilla markiisille sopevaksi, tosin on sitten tarkka teltan ja as-auton korkeuksista toisiinsa nähden, kausipaikkalaisella ei murhe, tekee as-auton kohdan niin että as-auto asettuu joka kerta samaan paikkaan/korkeuteen teltan suhteen. Liikkuvalla karavaanarilla yöpymispaikka kun vaihtuu, saattaapi tasoeroja tulla jolloin teltan tunneli ei passaakkaan as-auton kylkeen niinku pitäs . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.