Webastoja on erilaisia

KOLEHMAINEN KARI 21.02.2011 14:01

Kiitos Eberi/Webasto kirjoittajitte!

Alkoi sen verran ongelma pakkaskäynnistyvyydestä noilla dieselvehkeillä kiinnostaa, että asiaa piti kaivella lisää. Ovat todella kuulemma tehdasasennetut ihan eri vehkeitä (ainakin joillakin autotehtailla) kuin Pohjois-Suomeen tarkoitetut jälkiasennettavat. Höyrystinperiaatteella toimivien pakkasraja on -44 astetta! Muutamat tehdasasennetut eivät käynnisty, vaikka akku on virtaa pullollaan ja olisi asennettu mitkä viimeisimmät päivitykset, jos pakkasta on niinkin vähän kuin -20.

Tehdasasennetun Webaston tulen vaihtamaan jälkiasennettavaan, sillä pakkasia saattaa tulla ensi talvenakin.

LAUKKANEN MAURI 21.02.2011 16:05

Webstot/Eeberit oavat melkein sammanlaisia,ei se vika ole siinä koneessa, vaan se polttoaine ei juokse enää ,kun pakkasata alkaa olla noin 30-astetta ja auto seisoo ulkona. Mutta sama asai vaivaa Eeperi/Websato miehiä,minunkin Eeberi rupesi temppuilemaa ja kyllä se vika oli vaan se dieselin jäykyys. Kun lämmitää sitä PA-pumppua vailla sillä lämpöpuhaltimella,niin jo tohisee.

Olin tuolla kaverin korjaamolla ja luetiin niitä vikakoodeja;muuta sieltä ei löytynyt kuin se että polltoaineen puute vaivaa. Samat viat molemilla merkeillä,jos käyttää sitä arktista diiseliä pelaa ehkä paremmin. Kyllä ne esim.Eeberin mainoksessa lupaa että se toimii -40 asteessa,mutta millaisella polttoaineella?.

LAUKKANEN MAURI 21.02.2011 16:19

Tuossa vielä kopio Eeberin mainoksesta; Kyllä myö diiseli miehet hävitään nyt näille bensiini vehkeille!!!!!

Huom; Tehdas takaa lämmittimen käynnistymisen ja moitteettoman -40°C:een saakka, edellyttäen että lämmitin on oikein asennettu ja että polttoneste on riittävän juoksevaa. Diesel-lämmittimien pakkasraja Suomen olosuhteissa on yleisesti jakelussa olevasta talvidieselistä johtuen n. -30…-35°C.

SILJAMÄKI ANTTI 21.02.2011 20:21

Vaihdan pikkuisen keskustelun suuntaan Webaston toiminnallisuuteen. Uuteen autoomme tuli Webasto Suomessa asennettuna. Nyt on hieman epäselvää, kuinka Webaston pitäisi toimia, kun autossa (Ducato) on automaatti-ilmastointi.

Osa ohjeista sanoo, että automaatti-ilmastointi osaa hoitaa kaikki itse, eli käynnistää puhaltimen Webaston lämmön noustua sopivaksi, toiset ohjeet taas sanovat, että ennen Webaston käynnistämistä pitäisi automaatti-ilmastointi asettaa "Max-asentoon", eli täytyisi laittaa virrat päälle ja painaa ao. nappulaa.

Molempia olen nyt koittanut, mutta tulos on se, että runsaan puolen tunnin(kin) jälkeen ohjaamossa tuuletin puhaltaa ikkunalle hyvin vähäisellä paineella. Ikkunat ei kyllä sula näillä keleillä alkuunkaan.

Jos jollakin on tietoa miten pitäisi oikeasti toimia, niin olen kiitollinen tiedosta.

LAUKKANEN MAURI 21.02.2011 20:50

Minulla on sellainen kuva että siinä automaatti-ilmaistoinissa se Webasto kytketään ns,väylään,siis sen auton tietokoneen ohjattavaksi.

Niissä on ollet epäselvyyksiä,kuinka ne toimii,kyllä jos auto on uudempi niin ainut paikka on Fiatin huolto,missä laite on asenettu.

KERTTULA PEKKA 21.02.2011 22:24

Minua ihmetytti erillinen keinukytkin webaston ohjauspaneelin vieressä. Kytkimessä on kaksi asentoa, moottorin / asunto-osa. Jyväs caravanista sain selville että moottori asennossa lämmitin lämmittää moottoria jopa niin kuumaksi että termostaatti aukeaa (riippuu kait ulkolämpötilasta) ja lämmitin on päällä max tunnin. As.osa asennossa lämpötila on alhaisempi ja lämmitin on niin kauan päällä kuin virtaa riittää asuntopuolen akuissa. Lämmityslaitteenpuhallin pyörii molemmissa asennossa, mutta as.osa asennossa pysähtelee, kun lämpötila sisällä nousee. Auto -07 mallia ja manuaali ilmastointi. On toiminut -25 pakkasella, en ole kokeillut kovemmalla pakkasella.

VILMI TEEMU 22.02.2011 09:44

Tutun kuulosia asiota. Mulla on myös automaatti-ilmastointi, tehdas asennettu webasto ja se ihme keinu kytkin jonka toiminta logikkaa en oo saanu selville -07 viiu. Itte se webasto kyllä toimii ja lämmittää moottorin tosi hyvin vaikka -30 pakkasessa, mutta se sisä puhallus ei käynnisty vasta ku auto on ajettu lämpimäksi tai keli on lauhtunu -15 asteen paikkeille ja sittenkin se puhallus on pienellä teholla mielestäni sitä ei voi säätää. Itte eppäilen ominaisuutta en vikaa. Vaan oishan se mukava kovalla pakkasella hypätä lämpimään hyttiin. Mitenkähän lie sitten ku lämmittää asunto-osan oisko sillä vaikutusta?

SUHONEN TUOMO 26.02.2011 09:30

Laitatin tuossa autooni Webaston ja olin paikalla kun asentaja oli laittamassa webastoa, ja oli rele läppäriin liitettynä, niin kysyin mitä sinä teet, hän vastasi että pitää näissä automaati-ilmastoisuissa olla ohjelmoitu rele jotta se toimisi oikein ( hänellä oli 3 ohjelmaa joilla voi kokeilla millä toimii) ja kyllä se nyt mielestäni toimiin niin kuin pitääkin. Ei ole ihme, että joka pajalla, näitä ei saada toimimaan oikein. Siinä on ovaalin muotoinen käyttö kello ei kytkintä tms.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.