Jäätyykö huohotinputki

ÖGÅRD PÄRRE 20.02.2011 11:11

Aiheesta keskusteltu paljon miten on onko uusimmissa Fiateissa asia jo parempi. Mulla on Fiat Ducato 2,3 multijet vm. 09 . Voiko yli 20 asteen pakkasilla ajaa ja toi lohkolämmitin nykyään hohto lämpö vai mikä se oli. Radiosta Rovaniemeläinen kaveri kertoi että saa olla lämmityksessä 3 viikkoa ja jos oikein hellästi silittää autoa niin saattaa jopa lähteä käyntiin. Näinkö on? Pidättekö auton kylmänä, minulla on ollut sähköpatteri koko talven. 2000W pyörii koko ajan ja näillä pakkasilla sisälämpö on 5 - 10 asteen välillä, onko tämä turhaa ainakin se maksaa.

KAUPPI ERKKI 20.02.2011 14:50

Kyllähän se vesi vebasto olisi paikallaa jos ei enää lohkolämmitintä voi asentaa säteilylämmitin on hidas mutta toisaalta sitä voi pitää vaikka läpi yön.

Taitaa se huohottimen letku mennä edelleen sinne ilmanputsarin taakse ja juuri se paikka on herkkä jäätymään kun auto imee kylmää ilmaa keulasta ilmanputsarin läpi niin huohotin kosteus jäätyy juuri tuohon liitokseen.

Järkevämpää olisi kovilla pakkasilla ottaa ilma moottoriin vaikkapa turbon päältä mutta minkäs teet kun autot on suunniteltu erilaisiin olosuhteisiin.

Näitä lämpövastuksia voi kyllä lisätä siihen huohotin letkuun vaikkapa likelle ilmanputsarin liitosta jos laittaa vaikkapa kolme niin eiköhän ala pysymään sulana. Minulla on auto kylmässä hallissa kylmänä liikenne käytöstä poistettuna silloin sitä on turha lämmittää mutta eri asia on jos auto on jokapäiväisessä käytössä

YLILEHTO MARTTI 21.02.2011 12:17

Nämä jäätykö poisto putki saa poistaa koska kirjoitin ,ja painoin väärää painiketta se poistu kokonaan . Olisin halunnut tuoda mikä voisi olla vika .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.